Tante Truus Kan Alles

Makkelijke traktatie basisschool

Makkelijke traktatie basisschool

Ik mocht vorig schooljaar de eerste traktatie voor de basisschool maken. Mijn prinses was jarig en werd 4 jaar. En als je matig bent mag je natuurlijk trakteren. 25 traktaties zijn toch andere koek dan de 12 traktaties voor het kinderdagverblijf. En dus heb ik heb ik het eenvoudig gehouden. Ik heb niet geknutseld. Maar het is toch nog een leuke en lekkere en vooral makkelijke traktatie geworden.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke traktatie

  • papieren bekers of bakjes (gekocht bij Action)
  • boterhamzakjes
  • zoete popcorn (4 zakken bij de Jamin gekocht, maar zelf maken kan natuurlijk ook)
  • lint
  • rieten mandje

Bakjes en bekers

Zet de bakjes en bekers klaar. Ik heb voor gekozen voor 11 Hello Kitty bekers en 7 bakjes met piraten en 7 bakjes met indianen. Zo is er voor ieder kind wel een geschikt bakje en is iedereen blij. Het zijn geen hele grote bakjes, maar dat hoeft ook niet. Ze krijgen genoeg traktaties op school en als ik af en toe de zakken snoep zie die ze krijgen, is zo’n klein bakje prima voor een kind van 4 of 5 jaar.

makkelijke traktatie basisschool

Boterhamzakjes

Vervolgens doe je in elk bakje een boterhamzakje. Dit zakje vul je met popcorn. Makkelijk want de zakjes kan je afsluiten en zo blijft de popcorn vers en het is een stuk hygiënischer dan zo in het bakje.

Lint

Vervolgens maak je de zakjes vast met gekleurd lint. Voor de Hello Kittybakjes heb ik roze en paars lint gebruikt. Maar je kan natuurlijk ieder kleur lint gebruiken. Bijvoorbeeld de lievelingskleur van je kind. Voor de indianen- en piratenbakjes heb ik geel en oranje lint gebruikt.

Rieten mandje

Ik heb mijn rieten mandje er weer bij gepakt en de traktaties daarin gezet. Ik moet een grotere mand gaan kopen want 25 traktaties passen er net niet in. Dus dat wordt weer een bezoekje aan de Action of Xenos voor en nieuwe en grotere mand 😉

Makkelijke traktatie basisschool

En zo heb je dan een leuke en makkelijke traktatie basisschool gemaakt. Snel, makkelijk en de kinderen zullen ervan smullen! Je kan de zakjes natuurlijk ook met iets anders vullen. Bijvoorbeeld met stukjes fruit. Of je gaat voor de ongezonde versie met snoep of chips. Ik koos voor popcorn omdat mijn kinderen dit erg lekker vinden en het dan weer net even gezonder is dan chips.

Heb jij een leuk idee voor een traktatie en wil je dat delen? Stuur mijn een berichtje en dan plaats ik jouw creabea idee op mijn blog.

Deel:

1 REACTIE

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste blogs

Ontvang leuke updates

Schrijf je in en ontvang exclusieve tips van
Tante Truus Kan Alles

Geen spam, alleen maar leuke en inspirerende tips en leuke updates.

Lees ook

Mijn nieuwe website is klaar

Mijn nieuwe website is klaar

Het is vandaag zo’n sombere dag. Geen zon. Alleen maar bewolking en af en toe valt er wat regen naar beneden. Mijn nichtjes logeren een

Omdat ik liever slank ben

Omdat ik liever slank ben

Ik ben tijdens mijn tweede zwangerschap veel aangekomen, heel veel aangekomen. En tijdens en na de borstvoeding ging er geen grammetje af. Niet zo gek