fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

10x waarom Kerst the most wonderful time of the year is

the most wonderful time of the year

Sinterklaas is weer naar Spanje (“Dag hoor!”) en we kunnen weer gaan genieten van ‘the most wonderful time of the year’. En ik ben dan helemaal in mijn element. Want als er geen Kerst zou zijn, zou ik echt niet weten hoe ik de winter moet doorkomen. Ik ben nou eenmaal een zomermens en de Kerst maakt de winter een heel stuk draaglijker. Waarom? Dat vertel ik je vandaag!

Het kerstgevoel

De gezelligheid die bij Kerst hoort is iets waar ik als klein kind al van genoot. De hele aanloop er naartoe. Van de kerstboom kopen, het versieren van ons huis en de boom, de lichtjes overal, familie over de vloer en ga zo maar door. Familie en vriendinnen zie je het hele jaar, maar met Kerst doet iedereen wat extra moeite om er netjes uit te zien. Iedereen is ook vrolijk en gezellig rond en tijdens Kerst. Ik krijg dan altijd een beetje dat zomergevoel. Alleen zijn de dagen nu donkerder en is het veel kouder buiten. Ik weet niet wat het is. Laten we het er maar op houden dat dit het magische gevoel van Kerst is en ervoor zorgt dat het the most wonderful time of the year is.

Samenzijn en gezelligheid

We hebben het allemaal druk en moeten soms weken (of maanden) van tevoren al een datum prikken om eens koffie te drinken of borrelen. En als je dan met Kerst samen bent is het toch weer gelukt om iedereen bij elkaar te krijgen. De kinderen die met elkaar spelen en de volwassenen die praten, lachen en van een drankje genieten. Lekker eten met elkaar. En kinderen die na afloop een optreden geven dat ze tijdens het natafelen van de volwassenen bedacht hebben. Heerlijk om zo met elkaar samen te zijn…

Kerstboom en cadeautjes

Zonder kerstboom natuurlijk geen Kerst. Veel mensen kunnen niet wachten tot ze hem neer kunnen zetten. Voor veel mensen is dit al op 1 december. Ik wacht altijd even tot na Sinterklaas. De dag na Sinterklaas. Op 5 december wordt de boom bezorgd en op 6 december zetten we hem neer. De meiden zijn altijd op 6 december vrij dus dan is er niets zo leuk als samen de boom versieren. Als de boom versierd is komen er altijd een paar cadeautjes onder te liggen. Gewoon, omdat dit bij Kerst hoort.

Lichtjes en versierde huizen

Ik kan tijdens deze periode uren wandelen en genieten van alle lichtjes bij de mensen thuis. De lichtjes bij het raam of de lichtjes in de kerstboom. Ik ben net zo’n gluurder, want ieder huis dat ik passeer wordt bekeken. Ik loop dan extra langzaam en gluur naar binnen. Niet omdat ik wil weten wie er woont of wat ze aan het doen zijn. Nee, ik ben nieuwsgierig naar de mooi versierde boom en de lichtjes die ze binnen hebben hangen.

Naast het gluren in het passeren van huizen ben ik ook altijd benieuwd hoe vrienden en familie hun huis hebben versierd. Het is altijd zo leuk om te zien hoe dit verschilt. Ieder huis heeft zijn eigen kerstsfeer. Van ouderwets gezellig met veel rood en goud tot heel modern en zo min mogelijk poespas. Als het Kerst is, vind ik het allemaal mooi.

Kerstliedjes

Tja, de kerstliedjes mogen niet ontbreken natuurlijk. Vanaf 6 december heb ik standaard The Christmas Station opstaan. En hoe oud of hoe vaak je bepaalde nummers ook hebt gehoord, het blijft leuk. Ik denk omdat ik het maar drie weken luister en dan weer moeten wachten tot volgend jaar. Maar dat maakt helemaal niks uit. Ik zing drie weken lang alle kerstliedjes uit volle borst mee. Of ik nu aan het werk ben, in de auto zit of aan het sporten ben. Kerstmuziek it is!

Kerstfilms

Ook hier geldt dat de meeste kerstfilms onderhand mijn strot uit zouden moeten komen, maar niks is minder waar. Zo geniet ik nog steeds ieder jaar van Home Alone 1 en 2. De versies erna vind ik dan weer niet leuk. Maar wat dacht je van ‘Love Actually’, ‘How the Grinch Stole Christmas’ en ‘The Santa Clause’? En als ik naar nieuwere kerstfilms kijk is het ‘The Grinch’, ‘Last Christmas’ en ‘A Bramble House Christmas’. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie, leuke en grappige kerstfilms.

Kerststukjes maken en knutselen

Ik vin het altijd leuk om voor Kerst kerstukjes te maken met mijn dochters. Zij vinden dit ook altijd heel leuk. Ik deed dit vroeger ook altijd met mijn moeder en het is zo leuk om dit nu met mijn eigen kinderen te doen. Maar we maken niet alleen kerststukjes. We maken ook kerstkransen en knutselen er op los. Leuk om in de aanloop naar Kerst te doen en nog meer dat kerstgevoel te krijgen.

Ongegeneerd (glüh)wijn drinken

Goed, nu ben ik niet echt gek op glühwijn. Ik vind het eigenlijk helemaal niet lekker. Maar rode wijn, witte wijn of rosé is altijd lekker. En wijn met bubbels maakt het weer net wat feestelijker. Ik weet niet wat het is, maar met Kerst smaakt wijn altijd lekkerder 😉

Heel veel eten

En op alleen wijn kan je natuurlijk niet leven. En dus wordt er met Kerst ook heel veel gegeten. Van uitgebreide kerstdiners tot gezellige gourmetten. Wat het met Kerst te maken heeft, weet ik niet. Maar lekker is het wel. Wij vieren Kerst altijd in drie keer. En dit jaar vieren we traditioneel kerstavond bij mijn schoonouders met heel veel eten, eerste kerstdag gaan we thuis gourmetten met ons gezin en op tweede kerstdag is het allemaal lekkere hapjes en in kerstpyjama kerstfilms kijken. Een rustige Kerst dit jaar, maar met veel eten (wijn ahum).

Kerstvakantie

En wat vooral heel fijn is, is de kerstvakantie. Ik merk dat iedereen eraan toe is. De kinderen, maar ook de volwassenen. Na Kerst nog even een weekje bijkomen van alle drukte in december. Tijd voor qualitytijd met het het gezin en leuke dingen doen. Want het is dan wel the most wonderful time of the year, het is ook druk en veel. Dus opladen voor het nieuwe jaar is geen overbodige luxe….

Wat hoort voor jou echt bij Kerst? En waar krijg jij het kerstgevoel van?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!