fbpx

5 leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten

5 leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten

Nog een paar dagen en dan zit de krokusvakantie erop. Wil je er nog op uit, maar weet je niet zo goed wat je met je kinderen kan gaan doen? Denk er niet teveel bij na. Meestal zijn de meeste eenvoudige uitjes het leukst. Vandaag geef ik je 5 leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten.

Bioscoop

Geen zin om de kou te trotseren? De bioscoop is altijd goed. Als ik zeg dat we naar de bioscoop gaan dan scoor ik weer punten bij de kinderen. En nu draaien er heel veel leuke kinderfilms; van Coco tot Diep in de zee en van K3 Lovecruise tot Early Man. Hier in Zoetermeer kan je naar Kinepolis en Kinepolis is door heel Nederland te vinden. En je kan ook naar Pathé die ook in heel het land te vinden is. Je kan bij beide ketens makkelijk kaarten en stoelen online reserveren. Scheelt weer, als je niet in de rij hoeft te staan met kinderen en een tijd kunt kiezen wanneer het jullie uitkomt.

Slaap je liever uit? Dan ga je lekker in de middag een film kijken. Vroege vogels in huis? Dan pak je de ochtendfilm en heb je nog de hele middag om nog meer leuke dingen te doen met elkaar.

Schaatsen

Het natuurijs nog niet betrouwbaar genoeg? Ga dan naar een schaatsbaan. In Zoetermeer hebben wij Silverdome waar je heel de vakantie vrij kon schaatsen. Dit weekend kan je op zowel zaterdag als zondag na de lunch heel de middag je schaatsskills verbeteren of je kind leren schaatsen. Dat zijn van die dingen die vergeet je nooit meer. Ik weet nog dat ik van mijn vader leerde schaatsen. Dat was wel op natuurijs, maar ja vroegâh had je nog echte winters hè. Die herinnering neemt niemand me af. En het wordt tijd dat wij zulke herinneringen met onze dochters gaan maken. Iedere plaats heeft wel een schaatsbaan, overdekt of buiten.

Kinderboerderij

Lekker naar buiten voor een frisse neus? Ga dan met je kinderen naar de kinderboerderij. Je kan natuurlijk ook naar de dierentuin, maar veel dieren zitten nu binnen en wil je echt uren in de kou lopen? Bij de kinderboerderij kan je toch dieren kijken, maar ben je niet gelijk een hele dag kwijt. Gewoon een ochtendje of middagje. Als het zo koud als de afgelopen dagen is, raad ik je aan om zo rond de lunch te gaan want dan kan je nog wat zonnestraaltjes meepikken (moet het natuurlijk niet bewolkt zijn).

Wij hebben in Zoetermeer meerdere kinderboerderijen en een geitjesboerderij (Boerderij ‘t Geertje). Bij Boerderij ‘t Geertje kan je de geiten voeren. Er zijn flesjes melk te koop voor de lammetjes en brokjes voor de grote geiten. Er kan geknuffeld worden met de geiten en je kan een ritje op een pony maken. Verder zijn er varkens, koeien en kippen. Je kan in het restaurant een kopje koffie en warme chocolademelk bestellen en een bijkomen van de kou. Geloof me, je kinderen zullen zich er prima vermaken!

Pannenkoeken eten

Wij hebben altijd de traditie om de vakantie af te sluiten door ‘uit eten’ te gaan. Dit kan een lunch zijn of avondeten. En natuurlijk mogen de kinderen dan kiezen. Helaas zijn onze kinderen geen liefhebbers van sushi en nog meer van dat soort lekkere dingen, dus wordt het meestal uiteten bij een pannekoekenrestaurant. Alex en ik hebben er inmiddels een sport van gemaakt om de meest bizarre pannenkoeken te proeven. Voorheen bestelde ik standaard een kaaspannenkoek en Alex kaas met spek, maar tegenwoordig gaan we voor de shoramapannenkoek of kipkerriepannenkoek. En ik kan je zeggen dat er echt wel lekkere pannenkoeken bij zitten. En nee, sommige dingen horen gewoon niet op een pannenkoek en zijn ook niet te eten haha. Tja, als je niet probeert dan weet je het niet. tegenwoordig heeft ieder dorp en iedere stad wel één of meerdere pannenkoekrestaurants. Dus, eet smakelijk!

Boswandeling maken

Met dit weer is er niks zo lekker als een flinke boswandeling maken. Geen bos in de buurt? Ga dan naar een park. Ieder dorp en iedere stad heeft wel een groot park. En kijk vooral om je heen wat er allemaal te zien is. Ieder seizoen heeft zijn charmes en het is prachtig om te zien hoe de natuur er in de winter uit ziet. Kleed je alleen wel dik aan met die kou, helemaal als er geen zonnetje te zien is. Vraag je kinderen om goed te kijken wat ze allemaal zien. Wat vinden ze mooi of bijzonder en praat er met elkaar over. Zo leer je ze gelijk bewust in het moment te leven en komen jullie allemaal even tot rust. En na afloop genieten van warme chocomelk met slagroom. Geniet ervan!

5 leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten

Ik weet het niet, niet een heel verrassend rijtje. Maar dit zijn wel dingen waar je je kind heel blij mee maakt. En daar gaat het om toch? Als ze straks weer naar school gaan, kan jij eens een dagje vrij nemen voor jezelf. Dan kan je lekker een saunaatje pakken, in alle rust lunchen (sushi!!) of midden op de dag naar de bioscoop (geen animatie of wel maar dan in het Engels). Lekker genieten van me-time. Maar de vakanties zijn voor de kinderen en dit zijn leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten, toch?

Wat heb jij deze vakantie allemaal gedaan? Veel activiteiten of lekker rustig aan gedaan? En heb jij nog een leuke tip voor een uitje om de vakantie mee af te sluiten?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!