fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 tips om je foto’s te ordenen

5 tips om je foto's te ordenen

Vaak maak je ontzettend veel foto’s. Misschien ken je je camera al of wil je die graag leren kennen. Maak je alleen foto’s met je telefoon? Dan zijn dat er vaak ook ontzettend veel. Is dit herkenbaar voor jou? Dan heb ik 5 tips om je foto’s te ordenen en een beetje orde in de chaos te scheppen. Het helpt je straks ook bij het maken van een fotoalbum waar later nog een blog over zal verschijnen. Want dat is toch het uiteindelijke doel van het bewaren van al je mooie foto’s!

1. Maak niet teveel (bijna) identieke foto’s van dezelfde situatie.

Het klinkt misschien logisch, maar het gebeurt vaak dat er heel veel (ongeveer) dezelfde foto’s worden gemaakt van een bepaalde situatie. Probeer bewuster foto’s te maken en na te denken over wat je écht wilt onthouden of in een foto-album terug zou willen zien.

2. Selecteer elke maand je foto’s

Zoals bij de meeste dingen: als je het bijhoudt valt het uiteindelijk wel mee. Zet elke maand in je telefoon een reminder dat je de tijd neemt om de foto’s van die maand te selecteren (en eventueel wilt bewerken). Als je dan aan het einde van het jaar een foto-album wilt maken is de selectie al gemaakt en is het een minder grote klus!

3.Maak elk jaar een mapje per maand

Misschien doe je dit al: geweldig! Zo niet, dan loont het echt om hier tijd in te investeren. Als je aan het begin van het jaar de mapjes maakt per maand is het niet eens zo veel werk. Verzamel hier alle foto’s van je camera en je telefoon en zo hou je het overzicht.

4. Geef je foto’s per gebeurtenis een naam

Vooral als je met een camera fotografeert, gebeurt het nog wel eens dat foto’s dezelfde bestandsnaam krijgen. Dit is makkelijk te ondervangen door namen te geven aan de fotoserie. Dit kan heel simpel zijn: 15 08 2020 verjaardag_kind. Dit geeft veel overzicht en als een keer op iets specifieks wilt zoeken kan je het snel terug vinden.

5. Sla je foto’s op!

Foto’s zijn zó belangrijk en niemand wil die belangrijke foto’s verliezen. Daarom is het belangrijk dat je foto’s op een externe harde schijf opslaat. Die zijn makkelijk online te kopen of in de elektronicawinkels. Als je de mogelijkheid hebt is het goed om een extra harde schijf aan te schaffen voor een regelmatige back-up. Soms willen de harde schrijven of computers nog wel eens crashen. En dan kunnen de foto’s niet altijd terug gehaald worden. Gelukkig worden tegenwoordig veel foto’s van je telefoon al automatisch in een cloud opgeslagen, dus dan heb je al een back-up.

5 tips om je foto’s te ordenen

Dit zijn mijn 5 tips om je foto’s te ordenen. Het lijkt in eerste instantie misschien niet nodig en veel werk, maar het ordenen van foto’s levert uiteindelijk heel veel op. Het scheelt tijd als je aan de slag gaat met een fotoalbum. Maar ook als je geen album maakt, is het handig als je snel je foto’s kan vinden. Hou er rekening mee dat je er langer mee bezig bent dan je denkt, omdat je weer zo veel oude, waardevolle foto’s tegenkomt en ze allemaal wilt bekijken. Dat is namelijk nou zo leuk aan foto’s; die oude herinneringen ophalen.

Veel plezier!!

Wil je inspiratie voor ongeposeerde, spontane foto’s of wil je zelf ook eens op de foto met je gezin? Kijk dan eens op mijn site Foto Mano of op mijn social media zoals Facebook en Instagram.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!