6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is

Zoals je weet werk ik vanuit huis. Op zolder heb ik een werkplek gecreëerd waar ik iedere dag zit. Ik vind het heerlijk om thuis te werken. Ik heb alles bij de hand wat ik nodig heb, lekkere koffie, mijn eigen wc (ja sorry, maar ik poep toch het liefst thuis) en het kost niets extra. Maar toch werk ik ook weleens buiten de deur. Het huren van een kantoor gaat me wat ver. Zonde ook van mijn geld. Ik heb geen personeel en alles wat ik nodig heb vind ik op mijn laptop, in mijn fotocamera, in de cloud en op een harde schijf. Maar soms is het wel lekker om even niet op zolder of aan de keukentafel te zitten. Daarom heb ik 6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is writers block
Bron:

1. Inspiratie

Het veranderen van werkplek zorgt voor extra inspiratie. Doordat je niet in je standaardomgeving zit en andere mensen ziet kan dat helpen met inspiratie. Soms heb ik last van het welbekende writers block. Geen idee waarover ik kan schrijven en ben dan een soort van leeg. Door dan juist naar buiten te gaan en ergens anders te werken, zorgt dit voor nieuwe ideeën en onderwerpen waarover ik kan schrijven. Of ik krijg juist ideeën voor nieuwe dingen die ik wil gaan ondernemen. Even in andere vibe zorgt dat je loskomt van je standaardideeën. Alsof er in je brein iets opengaat zodat nieuwe ideeën weer toegang krijgen. Probeer het eens!

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is opgeladen en vol energie
Bron:

2. Zakelijke afspraken

Eén van de voordelen van even niet thuis werken is dat je zakelijk bezoek kunt ontvangen. Dit kan natuurlijk ook thuis. Maar ik ben niet het type dat iedereen maar mee naar huis neemt. Je weet toch nooit wat je binnenlaat. En dan hoeft het geen slecht persoon te zijn, absoluut niet. Maar ik ben gewoon gevoelig voor bepaalde vibes van mensen. En die vibes hou ik het liefst buiten. Ja, ik ben nog steeds gastvrij en de deur staat open. Maar een zakelijke afspraak die ik misschien maar één keer in mijn leven zal zien, ontmoet ik buiten de deur.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is koffie
Bron:

3. Koffie, koffie en koffie (of thee)

Ik hou van koffie en ik de koffie die ik thuis maak is heel lekker. Meestal een Latte Macchiato of cappuccino. Maar ik vind het ook heerlijk om de koffie in allerlei leuke tentjes te proberen. Geen straf toch? Lekker werken en in de tussentijd nieuwe koffies uitproberen. Er zijn iedere keer wel koffievariaties die ik niet ken. Soms lekker en soms valt het tegen. En als ik aan mijn maximaal aantal koppen koffie zit (tja, ik doe anders geen oog dicht ’s nachts) stap ik over op thee. Het liefst verse thee zonder zakjes. En ook daar doe ik steeds weer nieuwe ontdekkingen die ik dan thuis namaak haha.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is heerlijke lunch bij STAGE Kitchen&Café
Heerlijk lunchen bij STAGE Kitchen&Café

4. Even geen bruine boterham met kaas

Als ik thuis lunch is het vaak een kliekje van de avond ervoor. Je kent het wel, nog wat sla van de vorige dag of ik bak wat stamppot op. Of ik ga voor de standaard bruine boterham met kaas of een gebakken eitje of een tosti. En heel soms een broodje kroket. Maar als je buiten de deur werkt kan je jezelf trakteren op een lekkere lunch. Of je maakt van die zakelijke afspraak een lunchafspraak. Het kan allemaal. Ik zit regelmatig bij STAGE Kitchen&Café in Zoetermeer te werken. Het is daar in de ochtend lekker rustig, het personeel is vriendelijk en omdat de kaart regelmatig verandert kan je steeds iets anders eten. En ik probeer toch steeds iets anders te bestellen om zo alles wat op de lunchkaart staat te proeven.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is werken bij STAGE Kitchen&Café

5. Vaste stek

Ja, ik ga dus eigenlijk altijd naar dezelfde plek. Bij STAGE Kitchen&Café is de koffie goed (heel goed) en zijn er werkplekken beschikbaar waar je je telefoon of laptop kunt opladen. Ideaal dus! En als ik wil lunchen is het altijd moeilijk kiezen wat ik nu weer neem. Er staan gewoon zoveel lekkere dingen op de kaart. Ik ben inmiddels zo bekend daar dat ik de laatste keer een combinatie van verschillende lunchgerechten kreeg. Ik kon namelijk weer eens niet kiezen haha. Dikke pluim voor het personeel. Ik ken ze inmiddels bijna allemaal wel en iedereen is aardig en denkt mee. Dus waarom zou ik ergens anders gaan zitten? En als je feedback geeft over iets dan doen ze er altijd iets mee.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is opgeladen en vol energie
Bron:

6. Opgeladen en vol energie

Ik merk dat af en toe ergens anders werken dan thuis zorgt dat ik weer opgeladen ben. Thuis heb je toch een beetje je vaste riedeltjes van dingen die je doet. En als ik bij STAGE zit te werken en even met het personeel heb geklets (of bekenden ben tegengekomen) ben ik toch weer opgeladen en voel ik een nieuw soort energie. De dagen erna zit ik thuis op mijn zolderkamer in een goede flow en kan ik er weer helemaal tegenaan.

6 redenen waarom soms buiten de deur werken een goed idee is

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer redenen zijn om eens een ochtendje buiten de deur te werken. Voor mij zijn dit de 6 belangrijkste redenen. Ik ga naar een plek waar ik me op mijn gemak voel, met goede koffie, lekker eten en vriendelijk personeel. Een goede plek waar ik afspraken kan ontvangen, maar ook een prettige plek om even niet op mijn zolderkamer te hoeven werken. Ideaal ook op woensdagmiddag als de meiden vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen 😉

Werk jij ook vanuit huis? Kies jij er ook voor om af en toe buiten de deur te werken?

 

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.