6 tips die je tuin nog gezelliger maken

Nu het eindelijk echt zomer is en de temperaturen steeds hoger worden breng je steeds meer tijd in de tuin door. En dan is het natuurlijk belangrijk dat je tuin gezellig is. Je hebt natuurlijk in het voorjaar de tuin al zomerklaar gemaakt, maar dan ben je er nog niet. Daarom deel ik 6 tips die je tuin nog gezelliger maken.

1. Gezellig hoekje waar je kunt relaxen

Zorg voor een gezellig hoekje waar je kunt zitten. Een plek waar je tot rust komt en kunt relaxen. Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen voor een overkapping gaan en het huiskamergevoel creëren. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt een gezellig zithoekje creëren door een loungeset neer te zetten of gewoon een paar leuke stoelen die lekker zitten en een tafeltje of bijzettafeltjes. Maak het gezellig met leuke kussentjes en zet iets gezelligs op tafel. Bijvoorbeeld kaarsen en plantjes. Zorg ook voor schaduw door bijvoorbeeld een schaduwdoek te spannen of een parasol. Je hebt dan een prima plekje waar je lekker kunt zitten of liggen en kunt relaxen.

2. Een grote tafel om aan te eten

Zo’n gezellig hoekje is natuurlijk heel leuk, maar vaak niet ideaal om te eten. Je bord op schoot eet toch niet heel lekker. Zorg daarom dat je ook een grote tuintafel hebt en genoeg stoelen. Een grote tafel, want hoe gezellig is het als familie en vrienden komen eten en je allemaal aan die tafel kunt zitten. Maar omdat een tuintafel vaak aan de dure kant is of omdat je net als ik de tafel weer in de verf of beits hebt gezet wil je dat de tafel mooi blijft. Leg daarom tafelzeil op je tafel. Het is makkelijk afneembaar en als er een beker limonade om gaat heb je geen lelijke vlekken op en in je tafel. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende tafelzeilen en is er voor iedere smaak of stijl wel iets te vinden. Zet een leuke plant met veel bloemen op tafel en je hebt ook hier wat meer gezelligheid.

3. Een picknicktafel voor de kleintjes

Een picknicktafel is wat kleiner en ideaal als je kinderen hebt en vrienden met kinderen hebt. Zo hebben ze hun eigen tafel om aan te eten. En dat is niet alles. Staat de zware tuintafel op een plek in de schaduw dan verplaats je hem niet zo makkelijk. Een picknicktafel verplaats je makkelijk naar een plek in de tuin waar je nog in de zon kunt zitten. Ideaal als het wat koeler is en je wel buiten wilt eten. Ik zou dus niet voor een kinderpicknicktafel gaan, want dan kan je er zelf niet aan zitten. Tegenwoordig heb je ook inklapbare picknicktafels die nog minder ruimte innemen. Ook op deze tafel zet je iets decoratiefs neer om nog wat sfeer te creëren.

4. Bloemen en planten

Bloemen en planten zorgen toch nog het meest voor de gezelligheid in de tuin. Je hebt in de borders vast wel zomerbloeiers staan. Maar niet alles staat op hetzelfde moment in bloei. Daarom kun je op het tafeltje in je relaxhoekje en op de grote tuintafel een leuke en kleurrijke plant neerzetten. Of een paar kleinere plantjes met veel kleur. Ook kun je nog een paar leuke manden, potten of bloembakken vullen met kleurrijke bloemen en planten. Je kunt potten op de grond zetten en aan je schutting hangen. Vergeet met de warmte niet om alles water te geven anders heb je maar heel kort plezier van je bloemen en planten.

5. Decoratie aan schutting en muren

Naast bloemen en planten kun je natuurlijk ook andere decoratie aan je schutting en muren hangen. Je hebt tegenwoordig hele leuke posters die je in je tuin kunt hangen. Maar je kunt ook zelf iets leuks knutselen en aan de schutting of muur hangen. Zo heb ik een paar jaar geleden een hart van schelpen gemaakt en ieder voorjaar en iedere zomer heb ik daar weer veel plezier van.

6. Tuinverlichting

We hebben allemaal wel een lamp hangen met een bewegingssensor. Gewoon omdat het praktisch is en je een veilig gevoel geeft. Maar tuinverlichting is ook belangrijk voor het creëren van gezelligheid. In de avond zit je nog lang buiten en om nou in het felle licht te zitten is ook weer zoiets. Hang daarom boven je gezellige hoekje of tuintafel een lichtsnoer. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Van kleine bolletjes tot peervormige lampjes. Geloof me, je creëert er een strandgevoel door. Alsof je bij je favoriete strandtent bent neergeploft, maar dan lekker in je eigen achtertuin.

6 tips die je tuin nog gezelliger maken

Dit zijn mijn tips die je tuin nog gezelliger maken. Met een paar simpele dingen creëer je heel veel gezelligheid en is het deze zomer heerlijk om tijd in je tuin door te brengen. En ga je deze zomer niet op vakantie dan is je tuin op deze manier een prima alternatief. Zet dan nog een zwembad neer en je geniet van vakantie in eigen tuin. En in de avond steek je wat kaarsjes aan en geniet je met een lekker drankje van de zwoele zomeravonden.

Wat is jouw ultieme tip om de tuin gezellig te maken?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.