fbpx

6 Tips voor een mooi fotoalbum

6 Tips voor een mooi fotoalbum

Foto’s zijn er om afgedrukt te worden. Het is zo fijn om er een fotoalbum bij te kunnen pakken en samen of alleen een gebeurtenis, persoon of situatie weer even te kunnen zien en te voelen. Voor je kinderen is het waardevol omdat ze zo een beeld krijgen van hoe het was toen ze klein waren of er komen spontaan herinneringen boven bij het zien van de foto’s. Maar hoe maak je nou een mooi fotoalbum? In deze blog geef ik je 6 tips voor een mooi fotoalbum.

1. Investeer in goede kwaliteit

Helaas is het over het algemeen niet goedkoop om een fotoalbum te maken. Hoe meer pagina’s, hoe duurder het album. Wel is het zo dat de wat duurdere albums van mooiere kwaliteit zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wat kleiner formaat album om dit verschil te compenseren. De meeste aanbieders hebben regelmatig kortingen voor fotoalbums. Het is een hele investering, maar wel eentje die generaties van waarde is!

2. Bepaal zelf de indeling

Het is belangrijk om een album te maken zoals jij dit mooi vindt. Als je oog hebt voor het mooi indelen van het fotoalbum is het zeker aan te raden dit naar eigen wens vorm te geven. Daar gaat iets meer tijd in zitten, maar dan heb je ook wel echt het album dat helemaal in jouw stijl is! Het vergt soms wat oefeningen, maar is zeker de moeite waard! Ieder fotoprogramma voor albums biedt ook standaard indelingen aan die je zou kunnen gebruiken als je dat prettiger vindt.

3. Wees kritisch welke foto’s er in het fotoalbum komen

Een fotoalbum is een verzameling van waardevolle momenten en herinneringen. Probeer toch kritisch te kijken welke foto er in het fotoalbum komt. Heb je ongeveer twee dezelfde foto’s? Kies dan degene die jou het meeste aanspreekt. Zo kan je mooie foto’s een prominentere plaats geven in het album door een hele pagina met deze foto te vullen. In mijn blog over het ordenen van foto’s lees je hier alles over.

4. Zorg ervoor dat iedereen ‘in’ het fotoalbum kijkt.

Hiermee bedoel ik dat de plaats van je foto invloed heeft op hoe prettig het album bekijkt. Heb je bijvoorbeeld iemand die naar rechts kijkt, zet deze foto dan op de linker pagina. Als deze aan de rand van de rechter pagina zit is dit visueel minder aantrekkelijk omdat diegene ‘uit’ het album kijkt.

5. Bepaal je achtergrond

In de meeste programma’s kan je de achtergrond zelf bepalen. Dit heeft invloed op de uitstraling van de fotoalbum. Ik heb zelf altijd een zwarte achtergrond voor een chique uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat de foto’s door het contrast mooi uitkomen. Kies je voor een witte achtergrond, dan heeft je album een wat frissere uitstraling. Het nadeel is dat er minder contrast is en de foto’s een beetje weg kunnen vallen. Kies je voor een foto als achtergrond, dan zal het album een iets drukkere uitstraling krijgen. Probeer in het programma uit wat jij mooi vindt en bij jou stijl past.

6. Glans of mat?

Net als bij losse foto’s kan je ook bij een fotoalbum vaak kiezen of je album glanzend of mat wordt afgedrukt. Het verschil kan je helaas niet zien als je het album ontwerpt zoals bij de achtergrond. Het is een persoonlijke voorkeur en beide is prima. Bij glans zijn de kleuren wat dieper. Het nadeel is dat het veel licht weerspiegeld en je sneller vingers en vuil op de foto’s hebt. Mat is mooier bij foto’s met lichte kleuren en er is minder storing van weerspiegeling van licht. Wissel eens af zodat je kan zien wat jij het mooist vindt!  

6 Tips voor een mooi fotoalbum

Ik weet zeker dat mijn 6 tips voor een mooi fotoalbum jou zullen helpen bij het maken van een fotoalbum. Alleen het maken van een fotoalbum is vaak al een feestje omdat er vaak al veel herinneringen boven komen! Ga je een fotoboek maken en kom je er niet helemaal uit? Je kan altijd contact met mij opnemen via info@fotomano.nl.

Veel plezier met het opmaken van jouw fotoalbum!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!