fbpx

6x Leuke kerstfilms die deze winter te zien zijn

6x Leuke kerstfilms

In deze tijd van het jaar is er niets zo leuk als lekker op de bank wegkruipen en een leuke kerstfilm kijken. Daarom heb ik een paar leuke kerstfilms voor je verzameld die op verschillende platforms te zien zijn. Een paar nieuwe kerstfilms, maar het valt me op dat er weinig nieuwe kerstfilms op de streamingsdiensten te zien zijn. Gelukkig zijn er genoeg ‘oude’ kerstfilms die zeker de moeite waard zijn. Er zijn natuurlijk de romantische zwijmel kerstfilms, maar ook leuke familiefilms. Je vind ze in deze blog en stiekem zijn het er meer dan 6!

Falling for Christmas (Netflix)

Falling for Christmas is een nieuwe romantische kerstcomedy met Lindsay Lohan. Het is een leuke film voor het hele gezin (kinderen moeten wel wat groter zijn). Met veel humor wordt het verhaal verteld van Sierra, een rijke erfgename die net verloofd is met een bekende influencer. Maar dan slaat het noodlot toe en lijdt zij aan geheugenverlies. Bed & Breakfast eigenaar Jake, zijn schoonmoeder en dochter ontfermen zich over haar.

Een leuke kerstfilm die een beetje een Hallmark- of With Love-vibe heeft

6x Leuke kerstfilms Falling for Christmas

Familie Claus 1 t/m 3 (Netflix)

De Familie Claus (2020) is een Vlaamse-Nederlandse kerst- en familiefilm uit 2020 en vertelt het verhaal van Jules Claus. Dit is een jongen die niet van de sfeer van Kerstmis houdt nadat zijn vader het jaar ervoor overleed. Omdat zijn moeder moet werken tijdens de kerstdagen moet hij die vakantie doorbrengen in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Tot het hem duidelijk wordt dat zijn opa Noël niet alleen de eigenaar is van een speelgoedwinkel maar ook de echte Kerstman. En als zijn opa ziek wordt, moet hij kerstmis redden…

In De Familie Claus 2 (2021) neemt Jules de taken als Kerstman van zijn opa over. En de belangrijkste taak is natuurlijk cadeautjes bezorgen. Deze kerst krijgt hij een brief van een meisje met een heel bijzondere wens…

In De Familie Claus 3 (2021) gaat de bezorging van de pakjes mis. En als dan ook opa Noël in de problemen komt moeten Jules en zijn zus samen Kerstmis zien te redden…

Een serie leuke kerstfilms voor het hele gezin!

6x Leuke kerstfilms - De Familie Claus

A Christmas Prince 1 t/m 3 (Netflix)

In A Christmas Prince (2017) wordt de jonge en beginnende journaliste Amber, naar het buitenland gestuurd voor een persconferentie van de knappe prins Richard, die binnenkort koning wordt. Als zij een beetje rond begint te neuzen in het kasteel wordt zij aangezien de nieuwe Amerikaanse lerares. Zij gaat hierin mee om erachter te komen over de prins afstand zal doen van de troon. A gauw komt erachter dat prins Richard een goede man is…

In A Christmas Prince – The Royal Wedding (2018) zijn Amber en Richard rond kerst alweer een jaar verloofd en zijn ze druk met de voorbereidingen van de bruiloft. Amber blogt hierover wat niet in goede aarde valt bij Mrs. Averill, die probeert Amber over de normen en waarden binnen het koningshuis te leren. Als het toneelstuk van prinses Emily (zusje van Richard) niet doorgaat, besluit Amber het toneelstuk in het kasteel plaats te laten vinden. In de tussentijd probeert Richard de economie van zijn land te verbeteren. Komt er nog wel een bruiloft?

In A Christmas Prince – The Royal Baby (2019) zijn we weer een jaar verder en maken koning Richard en Koningin Amber van Aldovia zich klaar voor de komst van hun liefdesbaby. Maar eerst moet er een verdrag getekend worden waarin staat dat de oorlog tussen Aldovia en Penglia voorbij is en er vrede zal heersen. Maar dit gaat niet zonder slag en stoot. En precies als er sneeuwstorm op komst is, wil de koninklijke baby ter wereld komen. Als dat maar goed gaat….

Deze leuke kerstfilms zijn de perfecte films als je lekker alleen wil zitten zwijmelen.

6x Leuke kerstfilms - A Christmas Prince

How the Grinch Stole Christmas (Netflix)

How the Grinch Stole Christmas (2000) is een leuke familiefilm. Iedere Who in Whoville houdt heel erg van Kerst. Kerst is hun feest en wordt ook grootst gevierd. Maar The Grinch houdt totaal niet van Kerst. En iedereen in Whoville is bang voor The Grinch. Vooral in de Kerstperiode want hij is dan extra gemeen. De 6-jaar oude Mary-Lou vindt dat iedereen maat gefocust is op cadeautjes en festiviteiten in plaats van om het samenzijn waar het met Kerst werkelijk om draait. Bij het postkantoor ontmoet ze The Grinch die daar haar leven redt. Ze raakt geintrigeerd door hem en duikt in zijn verleden.

In de tussentijd besluit The Grinch alle cadeautjes, decoratie en al het eten in Whoville te stelen zodat de Whovillers geen Kerst zullen hebben. Maar net op het moment dat hij de cadeautjes van de hoogste top van Mount Crumpit wil gooien hoort hij de Whovillers zingen en beseft hij dat Kerst gewoon doorgaat. Dit doet hem ook beseffen waar Kerst echt om draait en hierdoor groeit zijn hart….

Er is ook een animatiefilm over de Grinch die ook op Netflix te zien is.

6x Leuke kerstfilms - How the Grinch Stole Christmas

Home Alone 1 + 2 (Disney Plus)

Dit is een echte kerstklassieker en blijft een leuke en hilarische film voor jong en oud. Al is het alleen al voor de prachtige muziek in de film.

In Home Alone 1 (1990) gaat de familie McCallister met Kerst met de hele familie naar Parijs. Het is een drukke boel in huis met alle ooms, tantes, neven en nichten in het huis. Als Kevin tijdens het avondeten voor straf naar zolder wordt gestuurd en de familie zich de volgende verslaapt, wordt hij in alle hectiek vergeten. Als hij wakker wordt komt hij erachter dat zijn familie weg is. Kevin moet zich zien te redden. Gelukkig is hij pienter genoeg en komt dit wel goed. Maar als er dan een stel dieven de huizen in zijn buurt leeg stelen en hun ook op zijn huis hebben laten vallen, wordt het toch wel spannend allemaal…

In Home Alone 2: Lost in New York (1992) gaan de McCallister’s naar Florida om daar Kerst te vieren. Maar als ze daar aankomen, merken ze dat Kevin niet in het vliegtuig bij hen zat. Hij zat namelijk in het vliegtuig naar New York. Daar aangekomen besluit hij naar het Plaza Hotel te gaan en daar te overnachten. Als hij de volgende dag in New York rondloopt, komt hij twee oude bekenden tegen; de dieven Marv en Harry

Na deel 2 zijn er nog meer delen van Home Alone verschenen, die ik nooit heb kunnen waarderen. Deel 1 en twee zijn leuke kerstfilms die ook na jaren nog leuk blijven.

The Santa Clause (Disney Plus)

Ook The Santa Clause (1994) is een echte klassieker en een echte familiefilm. In deze film zie je hoe zakenman Scott Calvin zich klaarmaakt voor kerstavond met zijn zoon. Hi wil dat zijn zoon in de magie van de Kerstman blijft geloven, maar zijn ex-vrouw en haar huidige partner geloven zelf al jaren niet mee in de Kerstman.

Als Scott en zijn zoon na kerstavond liggen te slapen worden ze wakker van geluiden op het dak. De man op het dak heeft een kerstmanpak aan, schrikt door Scott en valt van het dak. Maar eenmaal op de grond ligt alleen het pak er vergezeld door een briefje waarop staat: “Mocht er iets met mij gebeuren, doe dan mijn pak aan. De rendieren weten wat er moet gebeuren”….

Ook van deze film zijn meerdere delen te zien, maar deel 1 blijft het leukst.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!