fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is er nou leuk aan bloggen? 8 redenen waarom bloggen heel leuk is!

8 redenen waarom bloggen heel leuk is

Toen mijn blog alleen nog mijn hobby was vonden mensen dat wel oké. Maar nu mijn blog ook mijn werk is, vinden sommige mensen dit raar. Want je schrijft een beetje verhaaltjes op internet en dan kan je daar geld mee verdienen? Wat is er nou zo leuk aan bloggen?! Ja mensen, je kan inderdaad geld verdienen met bloggen en bloggen is meer dan maar wat verhaaltjes schrijven. Vandaag geef ik je 8 redenen waarom bloggen heel leuk is!

1. Je hart luchten

Het is mijn blog en ik bepaal waar ik over schrijf. Dat kunnen over ditjes en datjes zijn, maar ook over de vragen des levens. Je kan een mamablog hebben of alleen maar over DIY’s schrijven. Het is maar net wat jij leuk vindt en wat je wilt delen.

Ik ben begonnen als een persoonlijke blog en dat zal ook altijd wel de kern van mijn blog blijven, maar ik wil dat mijn blog een plek is waar vrouwen even tot rust komen. Een plek ze het gevoel hebben dat ze niet alleen zijn. Een plek waar je op zoek kan naar handige tips die je het leven makkelijker maken of een lekker recept. Maar waar je ook kan lezen wat je nou kan doen om te ontstressen en lekkerder in je vel te zitten. Positief, vrolijk en blij.

2. Mensen helpen

Ik wil altijd mensen helpen. Zo ben ik altijd geweest. En mijn blog is de manier waarop ik dit heel goed kan doen. Ik schrijf over de burn out die ik heb gehad en veel mensen bezoeken dagelijks die artikelen. Ik krijg regelmatig mail van mensen die mij bedanken voor de herkenning of hulp of mensen die hun verhaal aan mij kwijt willen. Maar ook mensen die stoppen met roken en mijn tips om te stoppen en vol te houden hebben gelezen. Maar ook met de traktaties die op mijn site staan help ik mensen. Ik geef ze inspiratie en ideeën. En geloof me, dat geeft zo’n kick!

3. Elkaar helpen

En het is niet alleen zo dat ik mensen help, maar ik word ook geholpen. Door de vragen, opmerkingen en feedback die ik krijg weet ik wat er speelt en waar jij, mijn lezer over wil lezen. En als ik in een artikel om advies vraag, krijg ik dit ook. Met dat advies kan ik dan weer aan de slag om bijvoorbeeld meer af te vallen of wat dan ook. Ik ben zo iemand die zich steeds maar weer verder wil ontwikkelen en iedere dag leer ik wel weer wat. Of het nou iets van mijn lezers is of hoe ik iets op mijn website moet aanpassen.

4. Leuke persevents

Als blogger word je regelmatig uitgenodigd voor leuke persevents. Zo heb ik bijvoorbeeld een uitnodiging gekregen voor de huishoudbeurs. Superleuk toch! Of ik ga, is een ander verhaal, want de nasleep van de griep is best pittig dus ik denk dat ik maar een beetje rustig aan doe, deze week. Maar buiten beurzen zijn en nog veel meer leuke persevents. Zo werd ik eind vorig jaar bijvoorbeeld uitgenodigd voor het HEMA kerstevent en krijg ik regelmatig een uitnodiging om bij de opening van bijvoorbeeld een nieuw restaurant aanwezig te zijn. Altijd leuk om mee te maken en bij aanwezig te zijn.

5. Nieuwe mensen ontmoeten

Tijdens de persevents leer je veel nieuwe mensen kennen. En soms ontstaan hier nieuwe mooie vriendschappen uit. En het leuke van de meeste bloggers is dat ze je altijd willen helpen. Het bloggerswereldje is erg behulpzaam. Andere bloggers voelen niet als concurrenten. Dat komt denk ik ook omdat iedere blogger uniek is en daarom iedereen ook een unieke blog heeft. Ieder heeft zijn eigen tone of voice en iedereen schrijft over andere onderwerpen. Andere bloggers voelen daarom meer als collega’s dan concurrenten.

6. Gratis spullen

Voor veel mensen een reden om te bloggen. Maar geloof me, voordat je überhaupt iets toegestuurd krijgt moet je echt al wat lezers op je blog hebben. Ik vind het leuk om weleens wat opgestuurd te krijgen. Ik schrijf niet over alles. Soms plaats ik alleen een foto op social media.

Voor de kinderen vind ik het wel leuk als we weer iets thuis krijgen. Bijvoorbeeld de LOL Surprise Confetti Pop of LOL Surprise Pets. Ik krijg regelmatig boeken opgestuurd met de vraag of ik het boek wil lezen en erover wil schrijven. Als het boek bij mij en mijn blog past dan doe ik dat zeker. Boeken zijn altijd wel goed. Maar nogmaals, het is leuk om eens iets opgestuurd te krijgen, maar daar gaat het mij niet om.

7. Geen dag is hetzelfde

Als ik ergens niet tegen kan is het sleur. Als ik iedere dag hetzelfde werk moet doen, ben ik er al gauw klaar mee. Natuurlijk heb je vaste werkzaamheden die terugkomen, maar de inhoud is altijd anders. Zo schrijf ik over verschillende onderwerpen en voor sommige onderwerpen moet ik me bijvoorbeeld eerst inlezen of research doen. Ik kan bijvoorbeeld een dag volledig aan het schrijven wijden en de dag erna ben ik vooral bezig met fotograferen.

Ik heb sinds kort eindelijk een spiegelreflexcamera en kan er lekker mee oefenen met als doel steeds mooiere foto’s op mijn blog. En weer een ander dagdeel ben ik mijn bulletjournal voor de volgende maand aan het maken. Lekker een beetje tekenen en handletteren en dat voor je werk. Ik heb echt de leukste baan!

8. Maar ook heel hard werken

Ondanks dat het allemaal heel leuk is en ik eigenlijk zelf iedere dag bepaal wat ik doe, is het ook heel hard werken. Als ik ziek ben is er niemand die mij kan vervangen. Daarom zorg ik altijd dat ik genoeg artikelen heb en even vooruit kan. Maar naast het schrijven en zorgen dat ik inspiratie heb, komt er nog veel meer bij een blog kijken.

Je hebt mail die je moet beantwoorden, je hebt afspraken buiten de deur over bijvoorbeeld samenwerkingen, je hebt je administratie en je moet zorgen dat de boekhouder ieder kwartaal alle bonnen en facturen heeft voor de btw-aangifte. En naast de bedrijven die mij benaderen voor een samenwerking, moet ik ook op zoek naar bedrijven met wie ik wil samenwerken. Er moet namelijk wel brood op de plank komen!

8 redenen waarom bloggen heel leuk is

En eigenlijk kan ik nog wel 8 dingen opnoemen die ik leuk vind aan het bloggen. Wil je gaan bloggen dan mogen geld en spullen nooit de hoofdreden zijn om ermee te beginnen. Het moet beginnen vanuit een passie en ambitie om een mooi blog neer te zetten waarmee je mensen wil gaan informeren en helpen. En als je het dan goed doet dan ga je er zeker geld mee verdienen. Maar is dit niet zo voor elke baan. Heb jij een baan omdat je het leuk vindt en er iedere dag met plezier naartoe gaat of is het puur en alleen om brood op de plank te krijgen? Welke optie hou je denk je, het langst vol? 😉

Zou jij willen bloggen? En wat lijkt jou het leukst aan bloggen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!