fbpx

‘A day in a life’ fotoshoot mijn gezin met prachtige foto’s als eindresultaat

over mij day in a life fotoshoot

Net voor de coronacrisis hadden we weer een leuke fotoshoot thuis. Irene van FotoMaNo Fotografie kwam vier uur bij ons om ons dagelijks leven vast te leggen. Niet geposeerd, maar gewoon zoals het is. Wij hebben al eerder en ‘A day in a life’ fotoshoot met Irene gehad en toen heb je ook kunnen lezen dat ik heel erg gecharmeerd ben van dit type fotoshoot. Vandaag neem ik je mee en vertel ik je alles over deze fotoshoot en waarom ik deze keer nog leuker en fijner vond.

FotoMaNo

Irene kwam er op een gegeven moment achter dat ze eigenlijk helemaal geen mooie foto’s had van toen haar eigen kinderen klein waren. Ze heeft toen hun fototoestel gepakt en heel veel foto’s gemaakt. Dat was voor haar het moment om zich meer in fotografie te gaan verdiepen. Ze heeft de opleiding ‘natuurlijk licht fotograaf’ gevolgd bij Willie Kers.

Tijdens haar ontwikkeling als fotograaf kwam ze er steeds meer achter waar haar kracht ligt; het vastleggen van de spontane momenten en het dagelijks leven. De momenten waar normaal niet zo veel foto’s van zijn. Denk aan momenten zoals het aan- en uitkleden, naar bed brengen, samen eten, die spontane knuffel of mooie blik. Het is haar missie om foto’s te maken die de sfeer van een gezin vastleggen en waar de verhalen naar boven komen bij het bekijken van de foto’s. Het grote voordeel van het toelaten van een fotograaf in je huis is dat íedereen op de foto staat! Dat is lang niet altijd het geval.

A Day in a life fotoshoot

Tijdens ‘A day in a life’ fotoshoot is Irene gedurende een bepaalde tijd bij jou thuis en maakt foto’s van jou en je gezin. Foto’s van het dagelijks leven. Je bent dus gewoon aan het doen wat je normaal doet en terwijl je dit doet legt Irene jou en je gezin vast op de gevoelige plaat. In het begin heb je natuurlijk door dat ze bij je is, maar op een gegeven moment merk je al snel dat je steeds losser wordt. Daarnaast is Irene ook een prettig en fijn persoon met een goede en positieve vide en daardoor ontspan je al snel. Ze kan 1,5 uur of langer bij je thuis komen. De eerste keer dat ze bij ons kwam, was ze er 1,5 uur en nu kwam ze 4 uur. En ik kan je zeggen dat dit een heel groot verschil is!

Vier uur vs. anderhalf uur foto’s maken

Toen Irene de eerste keer bij ons was en 1,5 uur lang foto’s van ons maakte zijn er ook echt hele mooie foto’s gemaakt. Maar in 1,5 uur doe je niet heel veel. Toen ze kwam zaten we buiten en gingen toen naar binnen en een spelletje doen. Jij weet ook dat als je een spelletje doet de tijd voorbij vliegt. Daarom kwam ze nu 4 uur foto’s maken. Dan hadden we meer verschillende foto’s. Geloof me, in vier uur kan je namelijk heel veel doen. Wij aten een broodje, maakten schelpen die de meiden op het strand hadden gevonden schoon en maakten er armbanden en kettingen van, speelden een spelletjes op de PS4 en deden Alex en de meiden een dansje met Just Dance.

Iedere foto vertelt een verhaal

We hebben nu zoveel mooie foto’s van verschillenden momenten in een dag. Het is gewoon moeilijk kiezen welke foto het mooist is. Iedere foto vertelt een verhaal. En dit zijn ook de foto’s die juist leuk zijn voor later omdat je echt die momentjes samen op beeld hebt staan. Geen geposeerde foto met een big smile, maar die oprechte glimlach of slappe lach. Maar ook die onderonsjes, knuffels en kusjes die je normaal ook hebt zonder dat je er echt bij stil staat. En we staan ook alle vier op de foto’s. Normaal gesproken ben ik altijd degene die foto’s maakt en sta daarom niet op veel foto’s. Nu heb ik juist die intieme momentjes met mijn gezin op beeld en die zijn ontzettende dankbaar voor me.

Boek tijdens de zomervakantie een ‘A day in a life’ fotoshoot

Door de coronacrisis heeft Irene lange tijd niet kunnen werken. Maar nu de regels versoepeld zijn kan zij weer bij de mensen thuis komen voor mooie ‘A day in a life’ fotoshoot. Uiteraard houdt zij 1,5 meter afstand en is dat eigenlijk ook hoe ze altijd werkt. Ze houdt een bepaalde afstand zodat je bijna niet merkt dat ze er is.

Ze heeft in juli en augustus nog wat plekjes vrij in haar agenda. En juist nu veel mensen niet op vakantie gaan en gewoon thuis zijn tijdens de zomervakantie is het extra leuk om een ‘A day in a life’ fotoshoot te boeken. En als je in Nederland op vakantie gaat kan zij ook naar jullie vakantie adres komen. Hoe leuk is het om dit soort vakantiefoto’s te hebben! Voor meer informatie over FotoMano en Irene haar werkwijze verwijs ik je naar haar website FotoMano Fotografie.

Boek in de zomervakantie (20-7 t/m 30-8) een reportage voor 4 uur en betaal voor maar 1,5 uur. Dat is dus meer dan 50% korting! Gebruik voor deze te gekke zomerdeal op de website van FotoMaNo de code: TanteTruus.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!