fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie + win

herfstvakantie 2022

In het zuiden van het land begint vanmiddag de herfstvakantie en over een week zijn het noorden en midden van het land aan de beurt. De herfstvakantie is altijd zo’n vakantie waarin je niet zo goed weet wat je kan gaan doen. Het regent immers 9 van de 10 keer. Daarom heb ik een paar leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie op een rij gezet. Activiteiten voor binnen én buiten. En dat is nog niet alles. Je kan ook kaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden winnen! Lees snel verder…

Ga op zoek naar schatten in de natuur

Het leuke in de herfst is de natuur die verandert. In de herfst is de natuur misschien wel op haar mooist. Ga naar het park of het bos en ga op zoek naar bladeren die verschillende vormen en kleuren hebben, de kastanjes, eikeltjes, beukenootjes en ga zo maar door. En wat dacht je van al die paddenstoelen? Maak met je kinderen een boswandeling en ga op zoek naar als die schatten. Neem tasjes of emmertjes mee en verzamel van alles. Paddenstoelen wel laten staan, want die zijn heel waardevol voor het bos. Maar al het andere kan je meenemen naar huis om bijvoorbeeld een herfsttafel te maken. Of mooie knutselwerken. Handig voor op de regenachtige dagen.

Oktober is paddenstoelenmaand dus tijd om naar het bos te gaan

Festival De Betovering in Den Haag

De Betovering is hét internationale kunstfestival voor de jeugd en verwacht dit jaar weer zo’n 25.000 bezoekers en bezoekertjes. Deze twintigste editie van Festival de Betovering vindt plaats van 18 t/m 26 oktober op meer dan 55 plekken in Den Haag. Kunstenaars en theatermakers uit binnen- en buitenland betoveren alle kinderen t/m 12 jaar met het mooiste, leukste, spannendste en en meest ontroerende in ruim 500 voorstellingen en workshops. Zo zijn er onder meer bij het Mauritshuis, Theaterschool Rabarber, het Koninklijk Conservatorium, het Filmhuis en het Nederlands Dans Theater workshops. Er is een grote diversiteit in het programma: van vloggen en gifjes maken tot druktechnieken, van portretschilderen tot het mummificeren van je barbie, van Cajon, Drum en de Ukelele bespelen tot theater maken en van Afro tot Iers dansen.

Het thema van de festivalcentra is de ruimte. De festivalcentra in Theater aan het Spui, Theater Dakota, Korzo Theater, Muzee Scheveningen en De Nieuwe Regentes worden in de herfstvakantie overgenomen door buitenaardse wezens, ruimteschepen en planeten. Daar kunnen de kinderen de hele dag terecht bij doorlopende workshops en om elkaar te treffen.

Leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie + win
©Vivienne van Leeuwen

Bij Bumper Ballet stap je in en bots je er op los. Maar let op want niets is wat het lijkt. Deze botsauto’s doen waar ze zin hebben. Het wordt steeds gekker, houd je goed vast want alle remmen gaan los. Deze dans dans je niet alleen.

Ook is er weer gratis betoverende buitenprogrammering te zien in de Haagse binnenstad. De oldtimers van Exoot en Jochen de Olifant maken zich klaar voor hun ronde, je kan een bezoek verwachten van de White Stranger en Space-Ci-Men. Show je puzzel skills bij Mechatropolis en waan je als koning of koningin van de speeltuin bij Chonk.

Kijk voor meer informatie, het complete programma, reserveringen en toegangsprijzen op de website van Festival De Betovering. De meeste voorstellingen en workshops kosten €7

Kinderactiviteiten in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft allerlei leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Van 12 tot en met 27 oktober kun je er het volgende doen:

 • Nationale Archeologiedagen
  Op 11, 12 en 13 oktober 2019 zijn de Nationale Archeologiedagen, voor iedereen die wil weten welke verhalen er in de Nederlandse bodem verstopt zitten. In het hele land zijn er honderden activiteiten die het verleden tot leven brengen. Ook in het Rijksmuseum van Oudheden zijn er (gratis) activiteiten voor het hele gezin. Zo zijn er op 12 en 13 oktober (11 uur) rondleidingen over de vaste afdeling ‘Archeologie van Nederland’ De vondsten uit Nederlandse bodem vertellen een verhaal van ruim 300.000 jaar geschiedenis. Een museumgids leidt bezoekers langs o.a. vuistbijlen uit de vroege prehistorie, reuzenzwaarden uit de bronstijd en gouden en zilveren sieraden uit de middeleeuwen.
  Aanmelden kan via www.rmo.nl/archeologiedagen
 • Audiotour ‘Aphrodites favorieten’
  De godin Aphrodite is volgens de verhalen van de oude Grieken geboren uit het schuim van de zee bij Cyprus. Ze was godin van de liefde en de mooiste van alle Griekse godinnen. In de audiotour ‘Aphrodites favorieten’ bij de tentoonstelling ‘Cyprus – eiland in beweging’ vertelt ze alles over het eiland. Ook Apollo, de god van zon en licht, de oorlogsgod Ares, Aphrodites badkuip en een verkleedpartij voor een godenfeest komen aan bod.
  De audiotour is voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt ca. 50 minuten en is gratis bij een bezoek aan het museum.
 • Familierondleidingen
  De familierondleidingen in ‘Cyprus – eiland in beweging’ gaan kriskras door de tentoonstellingszalen. Met een museumgids, spannende opdrachten en een reistas in de hand valt er van alles te ontdekken over de spannende geschiedenis van Cyprus. Daar maakten de mensen duizenden jaren geleden ook al verre reizen. Waarom deden ze dat? En hoe? Namen ze dezelfde spullen mee op reis als wij?
  Tijdens de herfstvakantie zijn er familierondleidingen op zaterdag, zondag en woensdag om 15.00 uur. Ze zijn geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar en duren een uur. De kosten bedragen €7,50 per gezin. Vooraf reserveren kan via www.rmo.nl/familierondleiding-cyprus
Leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie + win

Win vrijkaarten voor het Rijksmuseum van Oudheden

Ik mag 2x 4 kaarten weggeven voor het Rijksmuseum van Oudheden zodat jij tijdens de herfstvakantie met je gezin al het moois dat dit prachtige museum te bieden heeft, kan bewonderen. Ga mee op één van de familierondleidingen of laat je meenemen met de audiotour over Aphrodites favorieten. Ik weet zeker dat het een bezoek wordt om nooit te vergeten.

Wat moet je doen om kans te maken:

 1. Like Tante Truus Kan Alles op Facebook
 2. Reageer onder het vastgezette bericht op de Facebookpagina van Tante Truus Kan Alles en geef aan dat je meedoet. Heb je geen Facebook? Reageer dan onder dit artikel.
 3. Meedoen kan t/m zondag 13 oktober. Ik maak op maandag 14 oktober de winnaars bekend. De winnaars krijgen altijd persoonlijk bericht. Ik plaats een openbaar bericht op Facebook en bij de reacties onder deze blog zodat alle deelnemers kunnen zien wie er gewonnen heeft.

Succes!

Leuke activiteiten voor thuis

En heb je echt geen zin hebt om de deur uit te gaan, maak het dan thuis gezellig. Maak warme chocolademelk met slagroom en doe samen een leuk spel. Je hebt vast een leuk bordspel liggen wat jullie al een tijd niet gedaan hebben. Of misschien heb je pas nog een nieuw spel gekocht. Ga knutselen en maak de mooiste herfstknutsels. Inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest. Of pak wat lakens en dekens en bouw een gigantische hut in de woonkamer of slaapkamer en ga daarin picknicken. Geloof me, dit zijn van die dingen die je kinderen altijd zullen onthouden. Voor mooie herinneringen hoef je niet buiten de deur. Juist thuis maak je de mooiste herinneringen met je kinderen.

activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie knutselen

Leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

Je hoeft je tijdens de herfstvakantie niet te vervelen. Er zijn genoeg leuke activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Zoek maar eens op internet. Genoeg te doen! En heb je nou geen zin om de deur uit te gaan dan is er thuis ook genoeg te doen. Er is niets zo fijn om gezellig met elkaar samen te zijn. En waar dit dan is, maakt natuurlijk helemaal niet uit…

Fijne herfstvakantie!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!