fbpx

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven

Aftellen tot de meivakantie

Alweer de vijfde week dat de kinderen thuis zijn van school. Wat gaat de tijd toch eigenlijk snel. Deze week merk ik wel dat het schoolwerk iets moeizamer gaat. De kinderen zijn toe aan de meivakantie en ik ook wel. Dus nog even bikkelen deze week en aftellen tot de meivakantie.

Maandag

Vandaag was het tweede Paasdag en het weer valt een beetje tegen. De meiden en ik blijven daarom lekker binnen vandaag. We doen spelletjes, kijken een serie en doen verder zo min mogelijk. Pas ergens in de middag gaan we douchen en aankleden. Een heerlijk pyjamadagje dus. Ik maak nog wel even de badkamer schoon zodat ik dit morgen niet hoef te doen. De rest van het huis ruimen de meiden en ik op zodat Alex morgen kan schoonmaken terwijl wij met het schoolwerk bezig zijn.

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
Alex had ’s nachts paaseitjes in de tuin verstopt. Zo’n leuke verrassing!

De kinderen (en ik) krijgen wel een leuke verrassing, want ik was helemaal vergeten om paaseitjes te verstoppen. Gelukkig dacht Alex er wel aan toen hij ’s nachts thuis kwam van zijn werk. We doen dus nog wel iets aan Pasen vandaag haha eitjes zoeken in de tuin.

Dinsdag

Vandaag weer een schooldagje. We zitten in een goede flow en de meiden zijn lekker snel klaar. Zij kunnen dan lekker buiten spelen en ik aan het werk. Gelukkig is het weer een stuk beter en schijnt het zonnetje lekker.

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
De eerste baan van 1.95m is gehaakt nu door met nog zo’n baan voordat ik aan het volgende patroon kan beginnen.

Alex is ook goed bezig vandaag, want hij maakt het huis schoon. De taken zijn zo goed verdeeld en ik kan even goed op mijn werk focussen. In de avond kijken Alex en ik een paar afleveringen van een serie en haak ik de eerste baan van mijn deken af. Vrijdag komt er een nieuw patroon en ik moet nog een hele baan van 1.95m haken Dus even doorhaken haha. Wil je deze deken ook haken? Kijk even op Haakplein.

Woensdag

Vandaag een korte schooldag. We beginnen wat later met het schoolwerk, maar zijn lekker snel klaar. En met het weer van vandaag is dat echt ideaal. Marley en ik maken en wandelingetje en doen gelijk een brief voor haar vriendin in Duitsland op de post. De rest van de dag zijn ze lekker buiten aan het spelen en ik zit lekker in de tuin te werken. Win-win, want naast werken wordt er ook aan mijn kleurtje gewerkt 😉

aftellen tot de meivakantie en lekker in het zonnetje werken
Heerlijk in het zonnetje werken. Mij hoor je niet klagen!

Als Alex de voortuin met de hogedrukreiniger heeft schoongemaakt gaat hij met de meiden een stukje fietsen. Weer even wat lichaamsbeweging. Ik moet daar voor mezelf toch ook wat beter op letten. Want als deze intelligente lockdown nog langer gaat duren, groei ik dicht haha

Donderdag

Vandaag hebben zowel de meiden als ik wat moeite om in de flow te komen. Ik laat ze daarom tussen het schoolwerk door lekker veel buiten spelen. Dat werkt wel een beetje, maar ik denk dat ze gewoon echt even aan vakantie toe zijn. Nog even deze dag en morgen en dan hebben even geen schoolwerk, maar bijkomen en lekker spelen.

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
Marley en haar klasgenootjes kunnen nu ook chatten en beeldbellen. Zo wordt het gemis toch wat kleiner 😉

Ik werk tussendoor en begin weer aardig op schema te komen. Heb het werken best gemist. Het is nog niet op het niveau als voor het hele coronagebeuren, maar het lukt me om steeds meer uurtjes gedurende de dag te pakken, waardoor ik ’s avonds minder hoef te doen.

Vrijdag

Vandaag nog een dagje schoolwerk maken en dan is het twee weken vakantie. Ben nog nooit zo aan vakantie toegewenst haha. Maar ik ga niet alleen maar luieren. Nu ik de komende twee weken niet met het schoolwerk bezig hoef te zijn kan ik echt even wat voor mijn werk doen. Een blogvoorraadje aanmaken, mijn sociale media en volgers weer wat meer aandacht geven en bedenken hoe ik het na de meivakantie aan ga pakken en de kinderen dan ook nog thuis zijn.

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
Jenne wilde steil haar dus dat gingen we natuurlijk regelen! Ik had ineens een heel ander kind en zelf vond ze het ook maar gek 😉

De meiden hebben na de lunch een uurtje buiten gespeeld en ik heb even gewerkt zodat ik dit vanmiddag niet meer hoef te doen. Ik wil dan lekker in het zonnetje met een wijntje en een boek. Genieten van de eerste uurtjes vakantie en even geen school. Heerlijk!

Zaterdag

We waren echt toe aan het weekend. Alex moest al vroeg op, maar de meiden en ik slapen lekker uit en doen heel rustig aan vandaag. Even geen school en geen werk. Maar Netflix, boekje lezen, spelletjes en verder niks.

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
Voor Pasen kregen deze prachtige tulpen van mijn schoonmoeder en ze staan er nog zo mooi bij!

We hebben zo’n rustig dagje dat we pas ergens in de loop van de middag gaan douchen en aankleden. Lekker nog zo’n pyjamadagje tussendoor. De meiden hebben de afgelopen tijd hard gewerkt (en ik ook) dus zo’n pyjamadag moet gewoon even om weer helemaal op te laden.

Zondag

Vandaag slapen de meiden en ik weer lekker uit terwijl Alex alweer vroeg naar zijn werk is. We ontbijten op de bank en kijken tv. Vandaag geen pyjamadagje. Het is lekker weer, wel een beetje fris maar prima om in de tuin een beetje te werken. Morgen is Alex vrij dus dan kan ik weer eens op mijn kantoor werken. Dat zal gek zijn na weken op de bank, aan de eettafel en in de tuin. Maar in mijn kantoortje ben ik toch het meest productief en mis de stilte van mijn kantoor ook wel. Ik kijk er dus echt naar uit om morgen te werken!

Aftellen tot de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
Mijn nagels zagen er niet meer uit, dus weer een nieuw gellakje en ze kunnen er weer even tegenaan!

Naast een beetje in de tuin werken, lees ik eindelijk weer verder in deel twee van Harry Potter en ga ik verder met het haken van mijn nieuwe woondeken. Niet heel spannend allemaal, maar wel heel ontspannend. Ja, ook het werken.

Aftellen tot de meivakantie

Man, wat hebben de afgelopen week hard gewerkt. Niet gek dus dat het echt aftellen tot de meivakantie was deze week. Nu even twee weken geen school. Goed voor de meiden en fijn voor mij. Want hoe leuk ik het ook vind om ze te helpen, ik mis het om mijn eigen werk goed te doen. Dat tussendoor werken is prima, maar werk toch liever aan één stuk door. Nu hopen dat het lekker weer wordt de komende twee weken zodat de meiden lekker buiten kunnen spelen en ik wat meer werk kan verzetten dan de afgelopen vijf weken 😉

Ben jij ook zo toe aan de meivakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!