fbpx

Aftellen tot Sinterklaas in het land is | Een kijkje in mijn leven

Aftellen tot Sinterklaas

Deze week zijn we vooral bezig met aftellen tot Sinterklaas in het land is en alle voorbereidingen die daarbij horen. En niet alleen thuis, nee ook op school moet er van alles in orde gemaakt worden voor de Sint. Het wordt dus weer een druk weekje. Maar ook een hele gezellige week!

Maandag

Deze dag begint niet echt geweldig. Terwijl ik Marley haar medicijnen geef horen we boven kabaal en vliegen allebei naar boven. De ladekast in de slaapkamer van de meiden is omgevallen en gelukkig kon Jenna hem tegenhouden. Ze is wel enorm geschrokken! Gelukkig gaat het snel weer en kunnen ze zich aankleden en ik de broodtrommels vullen. Als ik dan boven kijk staat Marley in tranen omdat de kaktus die op de kast stond op de grond lag en zij wilde hem terugzetten. Maar ze was even vergeten dat die prikkels niet fijn zijn en dat was nog niet alles want een paar prikkel zaten nu in haar hand. Gelukkig hebben we ze er allemaal uitgekregen. Maar je begrijpt dat we niet op tijd op school waren. Is dit echt mijn maandag?

Aftellen tot Sinterklaas en het huis versieren
Het huis versierd en aftellen tot Sinterklaas in het land is

Gelukkig verloopt de rest van de dag goed en zonder gekke dingen. De avond breng ik door op school met twee andere moeders om te knutselen voor Sinterklaas. De school wordt deze week weer helemaal versierd voor Sinterklaas en voor het thema van dit jaar moesten er nog dingen gemaakt worden. Het werd weer een gezellige avond waarin we veel werk hebben verzet.

Dinsdag

Gelukkig begint de dag vandaag iets beter. Nou ja, ik verslaap me omdat het gister toch wel laat is geworden. En ik kan nooit slapen als ik ‘s avonds laat thuis kom. Het gevolg is dan dat ik veel te laat naar bed ga en dan door mijn wekker heen slaap. Oeps! We komen nog net op tijd op school aan en ik blijf gelijk want ik mag een les meekijken bij Jenna. Zo leuk om te zien dat al die kleuters van toen nu in groep 3 zitten en al heel goed kunnen lezen.

Vandaag kijk in een les mee met Jenna

De rest van de dag ben ik aan het werk en tussendoor ga ik even naar de supermarkt. Wat gaan we vandaag weer eten?! Af en toe ben ik zo inspiratieloos. Maar door de regen en kou heb ik zin in stamppot dus wordt het boerenkool met worst. Gelijk een cadeautje gekocht, omdat Marley morgen een kinderfeestje heeft.

Woensdag

Vandaag heb ik zo’n zin om te werken en dus doe ik dat. Even wat dingen doen die steeds blijven liggen, maar wel gedaan moeten worden. En als ik dit dan aan het eind van de ochtend allemaal af heb geeft dat toch wel een lekker gevoel.

Druk bezig met het knutselen van en voor de stoomboot

Marley gaat na school naar een kinderfeestje en Jenna en ik maken er ons eigen feestje van. Ze mag kiezen wat en waar we gaan eten. Ik hoop stiekem op de Intratuin, maar ze kiest voor Mc Donalds. Ach moet kunnen. Nadat we daar gezellig hebben gegeten, gaan we naar huis om onze geknutselde stoomboot af te maken. En hij wordt echt al heel leuk!

Donderdag

Ook vandaag weer druk aan het werk. De Sinterklaasperiode is altijd zo’n drukke tijd en daarbij komt dat tussen Sinterklaas en Kerst mijn zwager en schoonzus gaan trouwen. Ik ben de ceremoniemeester en daar moet dus ook nog wat voor gedaan worden. Daarom wil ik nu zoveel mogelijk vooruit werken zodat ik straks niet helemaal overloop. Ik ben deze week dan ook vooral aan het schrijven.

En de stoomboot is af! Erg leuk geworden en vooral leuk en gezellig om samen met de meiden te doen

En vandaag heb ik een lekker werkdagje. Altijd fijn als ik in een lekkere flow zit. Als ik volgende week ook zo lekker door kan werken, komt het helemaal goed!

Vrijdag

Vandaag blijf ik als ik de meiden naar school heb gebracht, op school. De school moet versierd worden, want morgen komt Sinterklaas aan en dat moet op school natuurlijk ook te zien zijn. Na een paar uurtjes ga ik naar huis om boodschappen te doen en nog wat te werken. Maar de andere moeders blijven nog en maken het helemaal mooi in de school.

Marley was er geloof ik klaar mee op vrijdagmiddag haha

In middag kijk ik het laatste halfuurtje met Marley mee op school. Ik zou eigenlijk eerder deze week bij haar meekijken met een reguliere les, maar de juf was helaas ziek en de kinderen werden over andere groepen verdeeld. Dus vandaag kijk ik mee met creatief. Helemaal in mijn straatje. En Marley kan hier ook lekker haar ei kwijt.

Zaterdag

Vandaag is het dan zover! Sinterklaas komt weer aan. Wij zijn al vroeg op, want we moeten op de tijd de deur uit. We gaan met mijn zwager, schoonzus en neefjes gezellig naar de intocht in Leidschendam. Vorig jaar waren we daar voor het eerst en het is zo’n leuke intocht. Daar komt de Sint nog gewoon op de boot en het is echt een groot feest.

Aftellen tot Sinterklaas en de Sint is weer in het land
Ja hoor, daar issie dan eindelijk; Sinterklaas!

In de middag ga ik weer naar school om de school verder te versieren. De achterwand op het podium moet nog gedaan worden en samen met drie andere moeders maken we er weer iets heel moois van. ‘s Avonds mogen de meiden natuurlijk hun schoen zetten en gaan natuurlijk de verlanglijstjes in de schoenen 😉

Zondag

Zoals verwacht waren de meiden alweer heel vroeg op. Maar ik bleef lekker liggen. Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen. Na zo’n drukke week was ik daar echt aan toe. Ik ben ook eigenlijk steeds weer te laat gaan slapen. Aankomende week moet ik toch weer wat strenger voor mezelf zijn. Rond een uur of tien besluit ik mijn bed uit te gaan en na een ontbijtje met thee en koffie kan ik er tegenaan. De meiden gaan lekker buiten spelen en terwijl Alex beneden schoonmaakt, ga ik boven aan de slag. En er worden natuurlijk ook nog wat wassen weggewerkt.

Gezellig bij vrienden gegeten en de meiden hebben heerlijk gespeeld ❤️

Aan het eind van de middag gaan we gezellig bij vrienden eten en de Formule 1 kijken. En wat een race! Het was weer spannend. Dan naar huis want morgen moeten we weer vroeg op. Ik schrijf deze blog nog af, kijk een serie op Netflix en ga dan ook lekker op tijd slapen.

Aftellen tot Sinterklaas in het land is

Nou ik heb niks teveel gezegd toch? Een druk maar gezellig weekje! Het begin van deze week was het vooral aftellen tot Sinterklaas in het land is. En nu Sint er is eindelijk is, gaan we vooral genieten. Het is altijd een gezellige tijd die eigenlijk maar kort duurt. Niet de Sinterklaasperiode, maar de tijd dat je kinderen in Sinterklaas geloven. Misschien dat wij het nog twee keer in deze setting vieren en dan is het ‘magische’ van Sinterklaas geschiedenis. Dus ik geniet er nu nog volop van. En dat terwijl ik Kerst eigenlijk veel leuker vind.

Komende week staat de week natuurlijk ook in het teken van de Sint. Zo gaat Jenna naar het Sinterklaasfeest van Alex zijn werk en gaan Marley en ik nog wat Sintinkopen doen. Het meeste heb ik al, maar het is zo leuk en gezellig dat we dit nu samen kunnen doen. Dus op naar weer een gezellige week! En dan is het alweer aftellen tot Sinterklaas zijn verjaardag viert 😂

Ik wens jou ook weer ene hele mooie en gezellige week toe. Maak er iets moois van!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!