Afvallen en nu zonder smoesjes stopt. Tijd voor iets nieuws!

Wekenlang heb ik je meegenomen in de strijd tegen de kilo’s. Jij was mijn stok achter de deur. Natuurlijk deed ik het voor mezelf, maar door jou hierin mee te nemen hield ik het vol en zette ik door. Zoals je de laatste weken misschien al hebt gemerkt, ging het niet echt meer om het afvallen. Natuurlijk was ik daar echt nog wel mee bezig en wil ik die laatste kilootjes ook echt nog wel kwijt. Maar het ging steeds meer over gezonder leven, de juiste keuzes maken en over mijn mindset. Daarom heb ik besloten om te stoppen met de wekelijkse update over het ‘afvallen zonder smoesjes’.

Nog een paar kilo’s te gaan

Ja, er moeten nog wat kilootjes af. Maar ik ben al heel tevreden met de ruim 12 kilo die ik inmiddels kwijt ben. Het is nu een kwestie van deze manier van leven aanhouden. Dus bewust zijn van wat ik in mijn mond stop en zorgen dat ik genoeg beweeg. Wat vooral belangrijk is genieten van alles wat ik eet en doe. En als ik dan een dag ongezond heb gegeten of veel heb gesnoept moet ik de dagen erna niet snoepen. Balans. Daar gaat het om.

Nu nog sporten

Ik ben nog steeds bezig met een innerlijke strijd als het om sporten gaat. Maar zoals het met veel dingen is, ik moet het gewoon doen! En door de lat wat lager te leggen merk ik dat het me beter afgaat. Naast de wekelijkse wandeling van zo’n 7 á 8 kilometer, heb ik een workout van een uur. Het is nog niet genoeg, maar voor nu is het goed. Van hieruit kan ik opbouwen.

Toch nog iedere week een update

Omdat ik stop met deze serie, wilde ik er wel iets leuks voor terug laten komen. En omdat ik toch nog steeds bewust moet blijven van het gezond eten en bewegen, heb ik bedacht om een weekoverzicht te plaatsen. Hoe was mijn afgelopen week? Wat heb ik gedaan? Waar liep ik tegenaan? Want dit is natuurijk nog altijd een persoonlijke blog en al mijn artikelen hebben een persoonlijke insteek. Maar weten jullie wel echt wie ik ben? Ik wil meer van mezelf laten zien. Niet alleen de leuke dingen, maar ook de dingen waar ik mee worstel. Want nee, mijn leven is niet perfect. Maar ik probeer wel altijd het positieve te zien. En de (levens)lessen die ik gaandeweg leer neem ik mee.

Ik neem je mee in mijn leven

Met mijn blog wil ik vermaken en jullie leuke dingen laten zien. Maar ik wil vooral mensen helpen. Zo ben ik nu eenmaal. Ik weet dat de afgelopen weken veel mensen mijn afvalstrijd hebben gevolgd. Mensen die dezelfde struggles hebben als ik. Alleen nu ging het om het afvallen, sporten en gezonder leven. Een dag bestaat niet alleen maar uit eten en drinken en de keuzes die je daarin moet maken. Je maakt de hele dag door keuzes. Ik weet dat ik niet de enige ben die met bepaalde dingen worstelt, ergens mee zit en niet weet hoe ermee om te gaan.

Het echte leven

Vanaf volgende week neem ik jullie iedere week mee in mijn leven. Mijn leven als vrouw en moeder, maar ook mijn werk en natuurlijk de tijd die ik voor mezelf neem. Er zijn mensen die dit vloggen. Ik kies ervoor om dit in tekst en foto’s met jullie te delen. Waarom? Omdat ik het leuk vind om dit met jullie te delen. Omdat ik wil dat jullie mij beter leren kennen. Want hoe is die vrouw van Tante Truus Kan Alles nou echt!? Nou alles wat je op mijn blog leest is echt en persoonlijk. Maar ik kan echt nog veel meer van mezelf laten zien.

Inspireren en motiveren, maar vooral leuk!

Naast het feit dat ik het leuk vind om te delen, hoop ik jou te inspireren en motiveren. Jou in te laten zien dat al die perfecte plaatjes op Instagram maar een deel uit het leven is. In mijn blog laat ik je zien hoe het leven er naast al die mooie plaatjes op Facebook en Instagram uitziet. Het ‘echte’ leven. Maar het zal altijd positief zijn. Ik heb nog steeds een feel good blog. Voor mij betekent dit positiviteit. Ik ben geen klager en zeur en dit zal je dan ook niet teruglezen. Maar ik heb zeker moment dat ik twijfel, onzeker ben of dat er dingen gebeuren waar ik niet meteen raad mee weet. Dit zal ik allemaal laten zien en met je delen hoe ik ermee om ben gegaan.

Nog een weekje geduld

Vanaf volgende week dus iedere week een ‘keek op de week’. Ik moet nog even een titel verzinnen, maar het wordt een terugblik zoals ik nu ook iedere week plaatste. Mocht je toch heel nieuwsgierig zijn naar mijn gewicht, ik weeg nu 65 kilo!! Mijn oorspronkelijke streefgewicht. Mijn BMI is nu 25,1 en dat zit nog net in het overgewichtgedeelte. Daarom heb ik een paar weken geleden mijn streefgewicht op 64 kilo gezet. Ik heb dan een gezond gewicht. Nog een weekje geduld en dan neem ik je mee en ik zal je dan zeker ook laten weten of die 64 kilo in zicht is. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat je een reactie achter?

Ik wens je een mooie week en geniet nog even van de rust voordat de zomervakantie begint 😉

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.