Afvallen en nu zonder smoesjes-week 10

Vorige week heb je kunnen lezen dat ik iets was aangekomen. Gelukkig niet heel veel, maar ik moet zeggen dat ik er wel van baalde! Een goede reden om weer wat strenger te zijn, beter op mijn eten te letten (lees: minder snoepen) en echt meer te bewegen. En zoals jullie weten is dat bewegen bij mij een dingetje. In mijn hoofd weet ik het allemaal wel, maar het punt is dus de uitvoering. Ik wil het ook echt wel, maar ik heb toch altijd weer een smoes om het niet te doen; te druk met werk, komt niet uit met Alex zijn rooster, ik ben moe en ga zo maar door. Dus toch nog steeds die smoesjes en daar wil ik vanaf! In Afvallen en nu zonder smoesjes-week 10 lees je of dit gelukt is.

Maandag

Op maandag begin ik vol goede moed. Ik ga een stuk wandelen met de hond en Alex had geen late dienst dus ik kon weer lekker naar yin yoga. Niet gesnoept en toen ik wel zin in iets zoets had, at ik twee kiwi’s. Niks op aan te merken dus aan deze dag.

Dinsdag

Vandaag ben ik weer met mijn vriendin gaan wandelen. Het was koud en het waaide, maar het was heerlijk om te wandelen. En wij zijn toch zo aan het kletsen dat we de kou en de wind niet eens meer door hebben. Toen ik weer thuis was had ik trek. Ik had wel ontbeten maar het was blijkbaar te weinig. Dus braaf een banaan gegeten. De rest van de dag ook gezond en goed gegeten. Dus ook vandaag niks op aan te merken.

Woensdag

En dan is het woensdag. En ik merk dat het deze dag altijd misgaat. Ik neem me voor om te sporten en ben dan vervolgens een paar uur bezig om alle papieren voor de belastingaangifte bij elkaar te zoeken. En omdat dit ten koste van mijn werktijd is gegaan, druk aan het werk gegaan en vervolgens geen zin meer om te sporten. En nu is het de belastingaangifte, maar op andere dagen is het mijn werk of iets anders waarom ik niet sport. Op woensdag gaat het mis. Misschien donderdag dan?

Donderdag

Op donderdag besloten Alex en ik gezellig te gaan ontbijten samen. We merken dat we weinig tijd met elkaar doorbrengen dus was het tijd voor wat qualitytijd. Tja en als je dan met scones ontbijt, dan weet je eigenlijk al dat deze dag niet veel beter zal worden dan woensdag. En ook vandaag moest ik echt even doorwerken en na het werken had ik geen zin meer om te sporten. De rest van de dag wel op mijn voeding gelet.

Vrijdag

Vandaag had ik natuurlijk de dag kunnen beginnen met sporten, maar natuurlijk niet gedaan. Het werd een knutselochtendje met een vriendin en dat onder het genot van koffie en een plak cake. De knutselochtend werd een knutseldag want in de middag ook met de meiden wat paasknutsels zitten maken. En weer niet gesport dus.

Weekend

In het weekend heb ik niet gesport, maar ik heb wel beweging gehad. in de ochtend gingen we naar de open dag in het ziekenhuis en in de middag heb ik een begin gemaakt met het opruimen van de zolder. Meerdere zakken met zooi naar beneden gesjouwd en druk met opruimen en de zolder anders inrichten. Op zondag ben ik hier mee verder gegaan. Dus beweging heb ik zeker gehad. Maar sporten was het niet. En we lunchten zaterdag bij de Mac. Ook niet echt heel gezond, ben ik bang. De rest van de dag en zondag wel gezond gegeten, dus dat compenseert voor dit cheatmomentje 😉

Weegmoment

Zondagochtend is mijn vaste weegmoment. De calorieën die ik zondagmiddag heb verbrand tellen dus mee voor aankomende week. Geeft niet. Ik heb ondanks alles wel het gevoel dat ik wat ben afgevallen. Het zal niet veel zijn, maar toch. En ik had gelijk! Ik weeg vandaag 69,8 kilo. Dus weer bijna een halve kilo afgevallen en eindelijk onder de 70! De 65 kilo komt nu dichterbij. En daar gaan we voor!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 10

Ik heb deze week weer wat geleerd. Ik moet de dag echt beginnen met sporten, want als ik dit niet doe dan komt er niks van. En dus gaan we morgenochtend maar gelijk beginnen. Ik kan niet naar yoga dus ga ik al heel vroeg naar het zwembad om te zwemmen. Ik loop er al een tijdje aan te denken om dat eens te proberen. Volgens mij is het echt heerlijk om ’s ochtends wat baantjes te trekken. Met het opruimen van de zolder heb ik een sporthoekje gecreëerd. Hopelijk helpt dit om mezelf te motiveren om de andere dagen ook aan de slag te gaan en die 150 minuten per week matige of zwaar intensieve inspanning te hebben.

Hoe vaak sport jij per week? En welke sport beoefen jij?

 

 

 

2 REACTIES

  1. Bewegen is voor mij ook een probleem. Ik hoef op dit moment niet meer af te vallen (ben in twee jaar ruim 35 kilo kwijt) maar merk aan andere dingen dat ik te weinig beweeg. Dat heeft waarschijnlijk te maken met omstandigheden: tropisch eiland, piepklein apartement, niet veel meer te doen dan computerwerk en een minimaal beetje huishouden. Als we straks terug zijn in Nederland zal dat wel weer anders worden. Met een groter huishouden en tuin beweeg ik genoeg. Hoe ik het aan ga pakken als we definitief op Curaçao wonen, weet ik nog niet. Vaker gaan zwemmen (in de zee!) denk ik en misschien toch wat oefeningen doen.
    Aan sporten doe ik niet echt; ik ben na een sportsessie altijd zo moe dat ik dan de rest van de dag nergens meer aan toe kom en voornamelijk op de bank zit. Dat werkt dan averechts.
    Zwemmen vond/vind ik overigens wel de fijnste manier van sporten, ik ging vroeger vaak baantjes trekken in het zwembad en dat werkte goed (ook voor de lijn, in die periodes viel ik meestal goed af).

    • Wat goed! Ik moet al moeite doen voor 5 kilo en jij bent er gewoon 35 kwijt. Respect hoor! Ohhh wat heerlijk dat je op Curaçao woont! Je zou kunnen wandelen in de avond als het wat minder warm is? En dan kan je daarna lekker douchen en naar bed. je slaapt dan vast heerlijk! Ik heb 5 jaar op Mauritius gewoond en ik sportte daar, heel gek genoeg, heel veel. Ik gaf daar zelfs aerobicles en aquagym. Ik werkte in een hotel waar ik dit deed en daarnaast trainden en oefenden we iedere dag voor de shows die we 3x per week gaven. Ik had totaal geen last van de warmte. Maar toen was ik ook 19 jaar en dan kan je sowieso heel de wereld aan hahaha. Zwemmen is echt heerlijk in de zee. Ik ben gister maar naar het zwembad gegaan en dat water vond ik al koud hahaha maar ik heb toch aardig wat baantjes gezwommen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.