Afvallen en nu zonder smoesjes-week 12

Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld van de buikgriep van vorige week. Het was echt een buikgriepje want ik hoor van heel veel mensen dat ze getroffen zijn. Geen smoes dus om niet meer te gaan zwemmen. Ik moet zeggen dat dit een hele drukke werkweek is en dus zal er weinig van sporten komen. Zoals je merkt, heb ik mijn eerste smoes al klaar. Afvallen en nu zonder smoesjes-week 12 begint dus al goed.

Maandag

Maandagochtend had ik een afspraak buiten de deur en met een reistijd van 45 minuten heen (langleve de ochtendspits) en zo’n 25 terug is de ochtend zo voorbij. In de middag moest ik echt iets in mijn huis gaan doen. Ik had het weekend weinig gedaan omdat ik 1. nog niet helemaal fit was en 2. zaterdag waren we de hele middag op pad voor het Kids Weekend bij Kinepolis. Dus maandag moest ik echt mijn huis schoonmaken. Ik had het tussendoor wel een beetje had gedaan, maar ik ben als de dood dat mijn kinderen ook die nare buikgriep krijgen. Dus ik heb de hele middag lichaamsbeweging gehad en ruim 13.000 stappen gezet. Goed bezig dus!

Dinsdag

Dinsdagochtend ging ik weer gezellig met Jill wandelen. Ik blijf het heerlijk vinden om 1,5 lekker buiten te lopen. En het is natuurlijk ook nog eens heel gezellig! We hebben weer 7 km gelopen en zo’n 10.000 stappen gezet. Dus ook vandaag ben ik weer goed bezig! Wat ik wel merk is dat ik slecht eet. Geen slechte dingen, maar ik eet weinig. Ik denk dat dit komt omdat ik vorige week heel weinig gegeten heb. Hier moet ik deze week dus wel op letten.

Woensdag

Een hele drukke werkdag. Zo druk dat ik na het eten nog even ga werken en voordat ik het weet is hel alweer 21 uur. Tijd om te stoppen. Ik heb vandaag beter gegeten, maar amper bewogen. Omdat ik op zolder zit te werken loop ik wel regelmatig trappen dus heb nog een beetje beweging. Maar dat is zo minimaal. Ik heb vandaag dan ook maar 5000 stappen gezet. Morgen maar in de herkansing. Deze week slaap ik ook slecht. Alex krijg hier de schuld van. Hij is verkouden en kreunt, hoest en snurkt (hopelijk geen mannengriep want daar heb ik nu echt geen zin in). Vannacht werd ik weer wakker en ben maar op de bank gaan liggen om nog een paar uurtjes slaap te kunnen pakken. Maar in de avond ben ik toch echt gesloopt en ik heb het koud. Het lukt me niet om warm te worden.

Donderdag

Deze dag begint al lekker want het is weer zover. Je weet wel, die maandelijkse sores die wij vrouwen hebben. Ik heb dan ook de hele dag zin in ranzigheid. Van chips tot chocola en van een stuk kaas tot chips. Maar ik ben sterk en hou het op een stukje pure chocolade. Ben stiekem wel trots op mezelf. Ik weet nu wel waarom ik gister zo moe was en het zo koud had 😉 Vandaag wederom alleen maar gewerkt. De meiden zijn een paar dagen vrij dus wil ik vandaag zo veel mogelijk doen zodat ik lekker met mijn prinsessen bezig kan zijn. Niet gesport, dus morgen maar in de herkansing.

Vrijdag

Vandaag is het Goede Vrijdag en ben ik de hele dag alleen met de kinderen. Van sporten is weinig terecht gekomen. We hebben geknutseld en boodschappen gedaan. Dus ik heb wel met zware tassen gesjouwd. Maar of je dat onder sporten kan scharen. Niet echt.

Weekend

Paasweekend. Normaal gesproken begint deze dag met een heerlijk paasontbijt met het hele gezin, maar Alex moest werken en dus zou ik samen met de meiden ontbijten. Helaas is Marley ’s nachts ziek geworden. Dus het enig wat zij ziet is een emmertje. Zo sneu als je kind ziek is en helemaal als ze uit heeft gekeken naar Pasen. Alex is naar huis gekomen zodat één van ons bij Marley kan zijn en de ander het voor Jenna nog een beetje gezellig maakt. We hebben dus toch nog met zijn drieën ontbeten, maar het voelde niet goed voor mij dat mijn grote prinses niet bij ons aan tafel zat. Hopelijk kan ze tweede paasdag in de herkansing!

Weegmoment

En normaal gesproken is zondagochtend mijn weegmoment. Maar je raadt het al, niet aan gedacht deze ochtend. Ik heb woensdag ook op de weegschaal gestaan en toen woog ik 68,7 kilo. 200 gram lichter dan afgelopen week. Dit gewicht hou ik voor deze week maar even aan en dan horen jullie volgende week wat het gewicht dan is.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 12

Deze week was het weer een week vol ‘smoesjes’ om niet te sporten. Het gaat dus weer lekker. Ik baal er wel van dat ik mezelf niet gemotiveerd krijg. Maandag heb ik er zin in en ga ik er helemaal voor, maar gedurende de week zwakt dat gevoel af en denk ik er niet eens aan om te sporten. Maar ik heb goede hoop. Ik heb mijn bullet journal in april wat aangepast en kan nu mijn dag indelen op tijd. Zo kan ik bepaalde tijden blokkeren om te sporten. Mezelf kennende zal dat mij gaan helpen om er dan toch tijd voor vrij te maken. Volgende week lees je of het ook echt werkt!

Fijne tweede paasdag!

Liefs,
Irene

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.