fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 14

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 14

Deze week verliep de week anders dan gepland. Alex ging onverwacht vier dagen met zijn moeder naar Engeland om afscheid te nemen van een dierbare vriendin van de familie. Ik bleef thuis met de meiden. Ik ben wel vaker een weekendje alleen geweest, maar hoe zouden vier dagen gaan. Zou het me lukken om vier dagen voor mijn kinderen te zorgen en dan mezelf hierbij niet te vergeten? Lukt het me überhaupt om alleen voor mijn kinderen te zorgen? Vorige week kon je lezen dat zieke kinderen en ik niet meer samen gaan. Heeft de burn out gezorgd dat ik dit ook niet mee aankan? In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 14’ lees je hoe deze week is gegaan.

Maandag

Ik had in de ochtend eigenlijk weer willen gaan zwemmen, maar ik stond te laat op en had al vroeg een afspraak staan. Eigenlijk stond deze hele dag in het teken van afspraken. Tussen de afspraken door geschreven om mijn achterstand weg te werken. Doordat één afspraak enorm uitliep heb ik niet kunnen lunchen en was het na de afspraak alweer te laat. Dus ik propte een eierkoek naar binnen. Weer iets geleerd; zorg dat je altijd iets te eten in je tas hebt zitten 😉 ‘s avonds ben ik na weken weer naar yoga geweest en het was weer heerlijk!

Dinsdag

Vandaag kregen we het bericht dat Alex zijn stiefvader niet in staat was om naar Engeland te vliegen en dus regelden we dat Alex vrij kreeg en met zijn moeder mee kon. In zo’n situatie laten we haar niet alleen gaan! Ze kon de steun hard gebruiken en was dit het minste wat wij voor haar kunnen doen. Omdat Alex woensdagochtend al vroeg vertrekt heb ik vandaag zoveel mogelijk gewerkt, zodat ik woensdagmiddag (wat normaal gesproken mijn werkdag is) zo min mogelijk hoef te doen en met de meiden bezig kan zijn.

Woensdag

Vandaag is Alex al vroeg vertrokken en komt de volledige zorg van de meiden de komende dagen bij mij te liggen. Supergezellig, maar ik ben toch gewend dat we het samen doen. De meiden zijn ook wel een beetje verdrietig dat papa zo plotseling weggaat. Dus we gaan het deze dagen maar extra gezellig maken. Ik besluit dat we vanavond pannenkoeken eten. Voor de meiden een feestje en hopelijk voelen ze dan minder dat papa er niet is. In de ochtend moesten er boodschappen gehaald worden en het huis moest schoon. Ik ben de hele ochtend bezig geweest waardoor er niks van werken is gekomen. Sporten heb ik dus de hele ochtend gedaan 😉

Donderdag

Vandaag moet de bovenverdieping schoon. Maar ik neem me voor om ook te sporten. Al is het maar een halfuurtje. Gelukt! Een halfuur op de hometrainer. Het is niet veel maar beter iets dan niets. En naast het opruimen en schoonmaken van de bovenverdieping heb ik vandaag aardig wat lichaamsbeweging gehad. Ook nog lekker gewerkt en toen de kinderen thuis waren lekker met hen bezig geweest. Productief en toch gezellig dagje zo. Op donderdag eten we bijna altijd brood, omdat Marley rond etenstijd moet turnen. We eten dan lekker vroeg en vandaag waren dat tosti’s.

Vrijdag

Vandaag moet ik echt werken. Een filpmje editen en een paar nieuwe artikelen schrijven. Over een week begint de meivakantie en dan wil ik niet alleen maar werken. Leuke dingen doen met het gezin staat dan op nummer 1. Daarnaast is Jenna gelijk na de meivakantie jarig dus ook die voorbereidingen moeten gedaan worden. En je gelooft het niet, ik heb vandaag gewoon drie kwartier gesport. Gewoon thuis, op zolder. Gewichtjes erbij gepakt en aan de bak. Vandaag aten we wraps. Lekker met rauwkost zoals komkommer, paprika, tomaatjes en mais. Maar ook kidneybonen en guacamole. De kinderen zitten dan echt te smullen en eten toch lekker gezond. En ik ook.

Weekend

Vrijdagnacht hebben de meiden en ik beneden gelogeerd. Normaal gesproken doen we dit alleen in de vakantie. Maar nu papa er niet is en de meiden en ik papa missen, maken we er maar een feestje van. In de middag is het tijd om papa en oma van Schiphol te halen. En omdat we blij zijn dat papa er is, eten we Mac Donald’s. En het was heerlijk!

Zondag ging papa lekker de hort op met de meiden zodat ik wat werk in kon halen en ook eens verder kon met de zolder opruimen. Het blijft nu steeds liggen en irriteer me er steeds meer aan. Ik ben aardig opgeschoten dus het einde is nu echt in zicht. Dan kan ik beginnen met het uitmesten van mijn kledingkast. Afvallen is leuk, maar heel veel dingen zijn te groot nu. En dat zorgt alleen maar voor kastopvulling. Niet nodig dus.

Weegmoment

En dan is het zondagochtend en tijd om weer op de weegschaal te gaan staan. Ik ben heel benieuwd wat de weegschaal zal zeggen. Ik heb namelijk de afgelopen dagen veel meer beweging gehad omdat alles op mijn schouders kwam te liggen; de zorg voor de kinderen en het huishouden. Vorige week woog ik 68,5 kilo. Deze week is dat 67,8 kilo! En dat betekent dat ik 10 kilo ben afgevallen! Wauw! En dat zonder intensief sporten.

Zo zie je maar dat gezonder eten en meer bewegen al heel veel met je kan doen. Het afvallen gaat niet snel, maar je valt wel af. En liever langzaam en dat de kilo’s eraf blijven dan snel en na twee maanden weer aankomen. Ik heb trouwens wel mijn streefgewicht aangepast. Dit was 65 kilo, maar dan heb ik nog geen gezond BMI. Bij 64 kilo wel. Dus ik ga voor de 64 kilo en daarna zie ik wel verder.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 14

Deze week ben ik erachter gekomen dat ik prima alleen voor mijn meiden kan zorgen en ook nog voor mezelf kan zorgen. En ik merk dat ik veel meer beweeg als Alex er niet is. Logisch, omdat je samen een huishouden hebt en voor de kinderen zorgt. Maar dit betekent wel dat ik doordeweeks best wat meer kan bewegen. Ik heb nu alle dagen meer dan 10.000 stappen gezet. Nou dat is me sinds ik een Fitbit heb, nooit eerder gelukt haha

Ik vind het heerlijk om bij het eten een glaasje wijn te drinken en dat heb ik al twee weken niet gedaan. Ook niet in het weekend. Ik moet zeggen dat ik het ook niet mis. En ook dat wijntje zorgt toch dat de kilo’s er lastiger af gaan. Nu zal ik echt nog wel een wijntje drinken, maar een glas water bij het eten is ook prima.

Een goede planning helpt

Ik heb de dagen dat Alex er niet was een goede planning in mijn bulletjournal gemaakt, die heel goed werkt. Als ik aan het werk was zette ik een timer voor 30 minuten. Zo bleef ik gefocust op die ene taak en liet me niet afleiden door mail of social media. Na die 30 minuten had ik 5 minuten pauze. En ging dan weer 30 minuten aan die taak werken. Was de taak dan af? Dan had ik 5 minuten pauze en ging totaal iets anders doen, bijvoorbeeld de badkamer poetsen. En toen dat klaar was, ging ik weer werken. Weer 30 minuten en dan 5 minuten pauze. Dit werkte perfect. Ik had alle taken af die ik voor deze week gepland had. Ik hield zelfs tijd over om dingen voor mezelf te doen (lees: met een maskertje op in bad en eindelijk het boek lezen waar ik steeds niet aan toe kom). Deze manier van werken hou ik er in!

Ik wens je weer een mooie week. Het zonnetje gaat deze week schijnen dus geniet ervan!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!