fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 16

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 16

Jongens wat vliegt de tijd toch. Ik ben alweer in week 16 beland. Vorige week kon je lezen dat ik mezelf ben tegengekomen. Ik bruis van de energie en kan dan toch weer teveel van mezelf vragen. De rem moest er dus weer op. Gelukkig begint deze week de meivakantie dus dan kan alles sowieso op een lager tempo. Ik weet van de vorige vakantie dat ik het dan lastig vind om goed op te letten met wat ik naar binnen prop. Dus deze week ben ik extra alert en spaar ik wat energie.

Maandag

Alex moet deze week nog gewoon werken dus ik ben veel met de kinderen. Vandaag hebben we een lekker rustig dagje. De kinderen zijn buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes dus ik kan tussendoor wel een beetje werken. En als ze besluiten binnen te spelen doe ik gezellig met ze mee. Ik besluit dat ik mee-eet met het ritme van de kinderen. Ik zorg er altijd voor dat ze een paar keer per dag fruit eten dus  ik doe gezellig mee. De hoofdmaaltijden eten we altijd samen. Daar hoef ik dus niet over na te denken.

Dinsdag

Ik merk dat de kinderen moe zijn en eigenlijk ben ik dat ook. We hebben dus een lekker hangdagje met z’n drieën. Beetje spelen, opruimen, filmpje kijken en ga zo maar door. Heerlijk, daar zijn vakanties voor. En ook vandaag doe ik mee met het eetritme van de meiden. Al sla ik de ijsjes over 😉

Woensdag

In de ochtend heb ik een aantal werkafspraken en in de middag gaat de zon schijnen dus besluiten we naar Den Haag te gaan. Er is kermis en dat is natuurlijk altijd leuk! Dit is de eerste dag dat ik 10.000 stappen heb gezet. Zo’n rondje kermis en een wandeling door het centrum van Den Haag doet wonderen.

Donderdag

Vandaag heeft Alex een nachtdienst dus hij is overdag lekker met de meiden. Ze gaan met zijn drieën op stap zodat ik ongestoord even wat werk in kan halen. En dat is zeker gelukt. De enige beweging die ik heb gehad zijn twee korte wandelingetjes met de hond. Ik vrees dat het niks gaat worden met dat bewegen deze week.

Vrijdag

Vandaag is het Koningsdag en zouden we eigenlijk in de middag nog de hort op gaan. Maar tegen de tijd dat Alex zijn bed uit is, hebben we allemaal geen zin meer. Ik heb nog wat gewerkt en lekker met de meiden spelletjes gedaan, getekend en geknutseld.

Weekend

Ook over deze twee dagen kan ik weinig zeggen. Het was een beetje een saaie week. Ik merk dat we alledrie toe waren aan even niks. Dus dat hebben we ook zoveel mogelijk gedaan. Niks doen. Gewoon zien waar we zin in hebben. Uiteraard heb ik tussendoor gewoon wasjes gedraaid, huis schoongemaakt enzovoorts. Het gaat toch allemaal door. En verder zo min mogelijk verplichtingen. Jammer van het regenachtige en sombere weer. Ik denk dat het weer er ook wel voor zorgde dat we gewoon niet zo veel zin hadden om heel actief te zijn.

Weegmoment

En dan komt toch dat weegmoment. Ik vrees het ergste. Maar nee hoor, niks aan het handje. Weer wat onsjes afgevallen. Nu weeg ik 67,5 kilo. Beetje bij beetje komt mijn streefgewicht in zicht. Het gaat dus nog steeds goed. Ik krijg ook steeds vaker complimentje dat ik er goed uit zie en alles in mijn kast past weer of wordt zelfs te groot. Nadeel van 10 kilo afvallen is dat je borsten ook slinken. Binnenkort dus maar op zoek naar nieuwe bh’s haha.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 16

En dan is de eerste week van de meivakantie alweer voorbij. Volgende week is Alex ook vrij en gaan we volop aan de slag met de voorbereidingen voor Jenna haar verjaardag. Maar natuurlijk hoop ik op mooi weer zodat we lekker met zijn viertjes op pad kunnen. Al is er ook een overdekt springkussenfestival in Zoetermeer waar we sowieso naartoe gaan. En regent het weer heel de week dan vermaken we ons thuis ook prima. Aankomende week moet ik toch wel proberen om meer te bewegen. Want ik heb deze week echt heel weinig lichaamsbeweging gehad. Dus op naar een nieuwe week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!