fbpx

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 18

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 18

De week stond vooral in het teken van mijn jongste meisje. Ze werd 5 jaar en dat werd natuurlijk volop gevierd. Ik ben deze week dan eigenlijk ook vooral bezig geweest met voorbereidingen voor feestjes en dat soort dingen. En natuurlijk met feest vieren. Dat feestvieren gaat samen met eten en drinken dus dat wordt nog wat. Vorige week kon je lezen dat ik een sporthoekje op zolder heb ingericht. In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 18 lees je of ik er ook gebruik van heb gemaakt of dat het een leuk sierhoekje is 😉

Maandag

Maandag begin ik de dag echt heel goed. Om 8 uur zit ik al op de hometrainer. Mijn dochters wisten niet wat ze zagen. Normaal gesproken doe ik dit als zij op school zijn. Nu was ik lekker vroeg wakker en ben gelijk de week goed begonnen. Verder ben ik vandaag vooral bezig geweest met de laatste dingen in huis halen voor Jenna haar verjaardag, cadeautjes inpakken en het huis versieren. Maar ik heb wel een halfuur gesport en daar ben ik trots op!

Dinsdag

Vandaag is het een prachtige dag. Het zonnetje schijnt niet alleen, maar ons kleinste meisje is vandaag 5 jaar geworden. Jenna wilde eigenlijk fruispiesjes met lekker zomerfruit uitdelen, maar het wordt zo’n warme dag dat het ijsjes zijn geworden. Op social media heb je de foto waarschijnlijk wel voorbij zien komen. Bij ons is de traditie dat de jarige mag kiezen wat we eten en Jenna wilde eten bij de Beren. Ze hebben bij de Beren een mooi terras aan het water, dus dat werd een gezellige avond met zijn viertjes. Ik heb toen na het eten lekker een Creme Brulee gegeten. Tja, het was feest.

Woensdag

De ochtend staat in het teken van het kinderfeestje. Laatste dingen halen, dingen klaarzetten voor de spelletjes die we gaan doen en nog even helemaal niks en opladen voor 9 kids die we in de middag een paar uurtjes hebben. Het feestje was superleuk en de kinderen hebben allemaal genoten. Ik heb lekker meegedanst en heb zo toch aardig wat beweging gehad. Ik vandaag zelfs bijna 11.000 stappen gemaakt. Dus ik ben lekker bezig geweest.

Donderdag en vrijdag

Deze twee dagen zijn de meiden thuis; donderdag is het Hemelvaartsdag en vrijdag hebben ze een extra dagje vrij. Ook vandaag komt er weinig van werken en we gebruiken deze dagen om lekker bij te komen van de drukke dagen die geweest zijn.

Weekend

Zaterdagmiddag is het feest voor familie en vrienden en ook vandaag heb ik de 10.000 stappen met gemak gemaakt. Het was een gezellig feestje en de jarige is goed verwend. Bij mij zijn er wel wat roseetjes in gegaan en ja ik heb gewoon lekker taart gegeten. En het was heerlijk! Zondag weer een lekker rustig dagje. Ik kreeg uiteraard een ontbijtje op bed want het was moederdag. En ik ben heel lang in bed blijven liggen. Het plan was om te sporten, maar helaas niet gelukt. Totaal geen zin, te weinig geslapen, wat nadorst en koppijn. Morgen weer een dag 😉

Weegmoment

Zondag ben ik natuurlijk wel op de weegschaal gedaan. Toen mijn ontbijt werd geserveerd, ben ik eerst gauw gaan wegen voordat ik ging eten. Vorige week woog ik 67,6 en nu was dit 67 kilo! Wauw! Ik ben nog maar 2 kilo van mijn streefgewicht verwijderd. En 2,1 kilo van een gezond BMI. Ik heb stiekem in mijn hoofd mijn streefgewicht al iets bijgesteld. Als ik 64,9 weeg zit ik in een gezond BMI maar heel dicht bij overgewicht. Ik wel er dus een paar kilo extra vanaf. Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Eerst die 65 kilo halen.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 18

Dit was een lekker druk weekje, maar wel een heel leuk weekje. Wat deze week toch nog wel wat extra’s gaf is het enorme aantal complimenten wat ik heb gekregen. Mensen beginnen nu ook ook te zien dat ik ben afgevallen. En ik doe het niet van anderen, maar het helpt wel als je broer zegt dat je wel 18 lijkt haha. Was een grapje natuurlijk, maar het was leuk om te horen.

Mijn gezicht wordt ook slanker want dat het ik heel veel gehoord. Ik merk het zelf ook. Heb echt nog wel een onderkin, maar hij is niet meer enorm. En wat ik vooral heel fijn vind, is dat ik weer naakt voor de spiegel kan staan en trots op mijn lijf ben. Ik heb niet het lichaam van een 18-jarige, maar ik ben ook allang geen 18 meer. Ik ben 38 jaar en trots op mijn lijf. Het mag wel iets strakker maar dat heb ik volledig zelf in de hand. Daarvoor zal ik echt moeten gaan sporten….

Hoe was jouw week? 

Liefs,
Irene

 

Bron: Hartstichting

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!