fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 2

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 2

Weer een nieuwe week met nieuwe kansen. Vorige week kon je lezen dat ik eindigde met 71,4 kilo. Ik was een halve kilo afgevallen en dat zonder te sporten en ook had ik niet heel goed op mijn voeding gelet. Lukt het me om in ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 2’ te sporten en laat ik de lekkere maar vaak ongezonde dingen staan? Lees gauw verder als je wilt weten hoe afgelopen week is gegaan.

Maandag

Het was Blue Monday maar ik het er niets van gemerkt. Heb jij last van Blue Monday gehad? Ik heb lekker gewerkt en goed gegeten. De ochtend begon ik met yoghurt met stukjes banaan, als lunch maakte manlief een salade met ijsbergsla, tonijn uit blik, ui, tomaat, wat olijfolie en peper en zout. Heel simpel en lekker. En ’s avonds aten we pasta. Ik had zondag toch genoeg saus gemaakt. Tussendoortjes waren allemaal gezond…oh nee manlief ging ’s middags naar de winkel en kwam thuis met een chocladebrownie dus die heb ik samen met de meiden na het eten opgegeten. Geen verantwoord toetje, maar wel lekker. Ik ben helaas niet naar yoga geweest omdat Alex een late dienst had, dus heb ik ’s avonds gelezen in een boek wat ik opgestuurd heb gekregen: ‘Het Dreambody Plan‘. Binnenkort vertel ik je meer over dit boek.

Dinsdag

Vandaag begon de dag met flinke regen dus mijn wekelijkse wandeling ging niet door. Ik ben aan het werk gegaan en heb lekker zitten schrijven. Wel natuurlijk gezond gegeten en alle verleidingen weerstaan. Zie je, ik kan het wel. Vandaag wilde ik eigenlijk sporten, maar je raadt het al: is niks geworden. Mijn smoes? Ik ben ongesteld geworden en heb buikpijn en rugpijn. Zou geen excuus moeten zijn. Ik weet het. Maar ik koos ervoor om ’s avonds een lekker warm bad te nemen. Ontspanning is ook belangrijk.

Ik heb trouwens wel de kamers van de meiden omgegooid. Toen mijn moeder hier was heeft Jenna haar kamer opgeofferd en hebben we haar bed bij Marley in de kamer gezet. En nu willen de meiden dat het zo blijft. Dus is Jenna haar kamer de speelkamer geworden. Ik heb dus alles grondig schoongemaakt en verhuisd. Dus beweging genoeg gehad 😉 En dat bad was heerlijk na zo’n dag sjouwen.

Woensdag

Vandaag wilde ik naar yoga omdat ik maandag niet kon. Maar die ongesteldheid gooit roet in het eten. Dag twee is geen goede dag om jezelf in allerlei houdingen te wormen. Ik voel me dan niet op mijn gemak en ben dan eerder gespannen dan ontspannen na de les. Dus dan maar gewoon een dagje werken. Ik heb deze dag niet goed gegeten. De hoofdmaaltijden gingen goed maar geen tussendoortjes gegeten en dus hoofdpijn aan het eind van de middag. En die ging niet meer weg, helaas. Ik ben om half negen mijn bed in gegaan. Op Netflix nog een serie gekeken en toen lekker gaan slapen. Morgen weer een dag.

Donderdag

Ik werd vandaag voor mijn wekker wakker en was echt uitgerust. Niet zo gek als je heel vroeg gaat slapen. Vandaag maar wel even rustig aan doen want ik heb geen zin om ziek te worden. Dus er extra opgelet dat ik goed at, ook mijn tussendoortjes. Die wil ik nog weleens vergeten als ik aan het werk ben. Vandaag moest ik naar de ortho om afdrukken te laten maken voor mijn nachtbeugel. Nog een weekje en dan ben ik van de beugel af! Echt aftellen nu. Zo fijn. Verder een beetje zitten werken en huis aan kant gemaakt. Nee ook vandaag niet gesport. Ik heb geen smoesje. Gewoon niet gedaan. In de avond wel geborreld haha. Goede vrienden van ons vierden hun 12,5 jarig huwelijk en daar moest natuurlijk op geproost worden! Ik heb me netjes gedragen en maar één glaasje wijn op.

Vrijdag

Vandaag goed bezig geweest en veertig minuten op de hometrainer gefietst. Wel kijken naar een serie op Netflix anders trek ik het niet hoor. en wat beweging was ook wel nodig want tussen de middag aten Jenna en ik pannenkoeken met poedersuiker en roomboter (oepsie!). Vandaag maar verder op de suikers letten. En dat ging ’s middags alweer mis want het was tijd voor een vrij-mi-bo (vrijdagmiddagborrel) met een vriendin. Kinderen spelen en de moeders bijkomen met een wijntje. Was weer veel te lang geleden. En nogmaals, ontspanning is ook belangrijk als je gezond wilt leven :-p

Zaterdag en zondag

Eigenlijk mag ik alleen in het weekend ‘cheaten’. Maar deze week dus al twee keer aan de wijn gezeten. En zaterdag weer, want manlief en ik hadden datenight@home oftewel; lekker saampjes gegeten terwijl de kinderen boven aan het spelen waren. Met natuurlijk een wijntje erbij. Ik had een heerlijk pastarecept gekookt uit het boek ‘5 Ingrediënten van Jamie Oliver‘. En we hebben echt heerlijk gegeten. Als toetje had ik Creme Brulee. Dus dat cheaten zat wel goed haha. Zondag weer netjes en goed gegeten.

Weegmoment

Op zondagochtend is het weegmoment. Ik was wel wat huiverig, want aardig wat wijn gedronken deze week en ook nog eens weinig aan beweging gedaan. Maar ik werd positief verrast. De weegschaal gaf 70,8 kilo aan! Dus ruim een halve kilo afgevallen. Dit gaat goed zo! Al 1,5 kilo afgevallen in twee weken. Maar dit kan nog beter. Veel beter!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 2

Het water drinken lukt me goed. Daar hoef ik niet meer over na te denken. Iedere dag kom ik met gemak aan 1,5 liter water en daarnaast drink ik ook nog thee. Iedere dag 30 minuten bewegen is ook geen probleem. Wat wil je met kinderen en een hond. En dat huishouden gaat ook gewoon door. Maar het bewegen moet echt intenser. Ik heb voor deze week een een goede planning gemaakt en ook het sporten hierin meegenomen. Het is nu echt klaar, ik moet aan de bak. Want dat afvallen mag dan wel goed gaan, het kan allemaal wel wat strakker. En dus zal ik echt moeten gaan sporten!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!