Afvallen en nu zonder smoesjes-week 21

Vorige week was ik iets aangekomen dus deze week stond in het teken van FOCUS! Mijn focus moet weer even terug naar het gezond eten, minder wijntjes en meer bewegen. Nou dat bewegen komt met de avondvierdaagse wel goed dus de focus lag vooral op het weer goed en bewust eten. Niet dat ik nou heel ongezond at, maar twee verjaardagen in één maand werken niet echt mee als je nog wat kilootjes wilt afvallen. In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 21’ moet ik dus weer bewuster eten en drinken. Bewust zijn van wat ik allemaal in mijn mond prop.

Maandag

Ik heb zondag boodschappen gedaan en zorg er zo voor dat ik alleen gezonde dingen in huis heb. Hierdoor kan ik in ieder geval gezond ontbijten en lunchen. En ook de tussendoortjes zijn zo gezond. Vandaag lukt dit echt heel goed. Als lunch maak ik vandaag bijvoorbeeld een lekkere salade met ijsbergsla, tonijn en ei. Uiteraard op smaak gemaakt met een beetje olijfolie, azijn en peper en zout. Supersimpel maar wel voedzaam en gezond! Met dit warme weer gaat een salade er altijd beter in dan brood.

Omdat we vandaag vroeg moeten eten omdat de avondvierdaagse start eten we een broodje gezond met lekker veel rauwkost. Ik merk dat de meiden zo vroeg en met die warmte ook niet echt trek hebben. Voor onderweg neem ik lekker stukken watermeloen mee. De meiden vinden dit superlekker en zo krijgen ze ook nog eens extra vocht binnen. Na de avondvierdaagse trakteer ik de meiden op een ijsje. Het is om acht uur nog steeds warm en ze hebben zo goed gelopen dat ze dat wel verdiend hebben. Alhoewel ik ook echt wel een ijsje wil, kies ik ervoor om het niet te doen. FOCUS!

Dinsdag

Vandaag ben ik de dag ook goed begonnen met een gezond ontbijtje en ook mijn lunch kan in de boeken. Tussendoor heb ik heel gezond veel water gedronken. Moest ook wel met die warmte want het was me toch benauwd vandaag! In de avond, nou ja middag want we eten deze week om half 5 in verband met de avondvierdaagse, ging ik voor een tomatensoepje en twee crackers met kaas. Geen verse soep helaas. Maar een ouderwetse blik soep. Jaren geleden dat ik dit heb gegeten en een keertje moet kunnen. Was stiekem best lekker.

Door het slechte weer durfden we het uiteindelijk niet aan om te gaan lopen dus zijn we lekker thuis gebleven. Morgen maar in de herkansing want de enige beweging die ik vandaag heb gehad is van de keukentafel naar het toilet of de keuken. Als ik 1500 stappen heb gezet is het veel. Alex was vrij en hij laat dan de hond uit. Moet ik toch even veranderen, want door die wandeling met de hond heb ik toch nog wat beweging op werkdagen.

Woensdag

Het gaat gaat goed, want ook vandaag eet ik netjes en gezond. En vandaag lopen we ook weer netjes mee met de avondvierdaagse. het was weer even spannend want aan het eind van de middag regende het weer flink. De eerste paar minuten na de start hadden we nog wat regen en toen ging het zonnetje weer schijnen.

Donderdag

En vandaag is dan alweer de laatste dag van de avondvierdaagse. Ik heb maandag, woensdag en donderdag zo’n 41.000 stappen gezet. Lekker bezig dus en ik voel me niet schuldig dat ik verder niets aan sporten heb gedaan.

Vrijdag

Ook vandaag heb ik weinig beweging gehad. Heel weinig. Ach moet kunnen na al die stappen van afgelopen week. Ik heb vandaag wel gezondigd met gebakken inktvisringen. Ik had ze zo lang niet gegeten en zo zin in dat ik samen met een vriendin naar de visboer ben gereden en het was heerlijk! Geniet jij ook altijd zo als je iets wat je lekker vindt een tijd niet hebt gegeten en dan eindelijk weer eens eet? Ik heb echt zitten genieten.

Weekend

Het weekend was een aardig druk weekend. Ik ging zaterdag naar een heel leuk blogevent: Blogger by Nature. Ik heb heel veel bloggers ontmoet die ik al jaren volg en die voor mij echt een voorbeeld zijn en ik heb een aantal interessante workshops gevolgd. Ook heb ik kunnen oefenen met het netwerken wat ik toch nog wel best spannend vind. Ik vond het doodeng om naar dit event te gaan. In mijn eentje en ik kende niemand (ja, van hun blogs en Instagram), maar ik heb een paar leuke gesprekken gehad. En eindelijk heb ik Ilse van Kreanimo ontmoet. We reageren altijd op elkaars foto’s op Instagram en op elkaars blogartikelen. Leuk mens en hoop haar vaker te zien en spreken! We kregen bij het event een gezonde lunch en helaas moest ik eerder weg dus de borrel en bitterballen ben ik misgelopen.

Toen manlief naar zijn werk ging toen ik thuis was zijn de meiden en ik naar een verjaardag geweest en zondag hebben we een rondje kermis gedaan. Ik heb toen wel een paar plukken suikerspin gegeten. Maar ach, ik heb gister geen bitterballen op dus moet kunnen 😉

Weegmoment

Twee weken geleden was ik wat aangekomen en vorige week kwam er niks bij en ging er niks af. Ik ben benieuwd hoe het deze week is. Vorige week woog ik 66,9 kilo en deze week is dat 66,5 kilo!!! Dit gaat goed! Nog 1,5 kilo en dan ben ik op mijn oorspronkelijke streefgewicht. Maar ik zou doorgaan to 64 kilo omdat ik dan een gezond BMI heb. Nog 2,5 kilo te gaan.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 21

Zo zie je maar wat gezond eten en wat meer beweging doet. Deze week heb ik flink wat gelopen door de avondvierdaagse en dat wordt beloond. Aankomende week geen yoga omdat manlief een avonddienst heeft, maar ik ga wel wandelen met mijn vriendin en daarnaast wil ik zeker nog twee keer sporten. Dat gezonde eten dat zit nu wel weer goed. Ik heb voor mezelf een weekmenu gemaakt voor mijn ontbijt en lunch en dat scheelt al enorm. Zo ga ik vandaag voor verse paprikasoep als lunch, ook wel praktisch aangezien ik vlak voor de lunch naar de tandarts moet voor een gaatje (en dus een verdoving krijg). Ik heb zin in deze nieuwe week en ik ga er weer voor!

Fijne week!

Liefs,
Irene

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.