fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 22

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 22

Vorige week was ik gelukkig weer iets afgevallen na twee weken stilstand en zelfs iets te zijn aangekomen. Focus lag de afgelopen week ook weer op het beter en gezonder eten en ook deze week bleef de focus. Deze week ging ik daarom voor gezonde ontbijtjes en lunches. Met het avondeten eten we eigenlijk altijd wel gezond, maar als ik zorg dat het ontbijt en de lunch goed en gezond zijn is het niet erg als ik een keer wat ongezonder eet. Beweging is nog zeker een ding. Want hoe graag ik ook wil, het ontbreekt me vaak aan motivatie. En toch blijf ik mezelf dit als doel stellen. Net zo lang tot het voor mij niet meer dan logisch is om minimaal drie keer per dag goed te bewegen. Vandaag lees je of het me allemaal gelukt is…

Maandag

Vandaag begint al goed want ik moet naar de mondhygiënist voor wat tandsteen dat verwijderd moet worden en naar de tandarts voor een gaatje. Ik ben absoluut niet bang voor de tandarts, maar gaatjes boren moet met een verdoving anders begin ik er niet aan. Dus ik heb goed en gezond ontbeten omdat ik pas rond een uur of twee weer normaal kan eten. Voor de lunch maak ik lekkere verse paprikasoep die ik morgen ook weer kan eten en de rest vries ik in voor volgende week.

Mijn abonnement voor yoga is verlopen en ik heb besloten om het niet te verlengen omdat ik vaak niet kan, omdat Alex late diensten heeft. Ik koop daarom voortaan een strippenkaart wat dan een stuk voordeliger is. En zo kan ik toch naar yoga laten gaan, wanneer het mij uitkomt.

Dinsdag

Vandaag begint de dag met twee volkoren crackers met wat ijsbergsla en kaas. Ik doe dat de laatste tijd vaker, wat rauwkost bij mijn beleg. En ik moet zeggen dat dit best lekker is. En zo krijg ik toch weer wat meer groente en dus ook vitamientjes binnen. In de middag heb ik een afspraak bij Stage Kitchen Café voor een werkbespreking met het Stadstheater Zoetermeer en besluit ik vooraf daar te lunchen. Ik heb heerlijke pompoensoep op die ik iedereen aan kan raden! Die middag dronk ik met mijn lief een heerlijk glas rosé om de samenwerking met het theater en Stage te vieren.

Woensdag

Vandaag gingen Jill en ik voor een korte wandeling. Zij moest eerst naar een afspraak en ik moet aan het eind van de ochtend ook naar een afspraak. We hebben een wandeling door het park gemaakt en gelijk wat vlierbloesem geplukt voor de thee die Jill maakt. Het was weer een gezellige wandeling en dit keer bij ons om de hoek.

Donderdag

Vandaag had ik eigenlijk willen sporten maar er kwam weer van alles tussen. En ik merk dat dit mijn excuus is. Als ik zorg dat ik het maar lekker druk heb, hoef ik niet te sporten. En zo heb ik weer een smoesje om er onderuit te komen. Dom natuurlijk want ik doe het voor mezelf en niet voor een ander. Het heeft alles met mindset te maken. En die mindset van mij moet veranderen!

Vrijdag

Vandaag wilde ik van alles doen, van de badkamer schoonmaken tot boodschappen doen. Maar ik kan me er niet toe zetten. Aan het eind van de middag heb ik een uitvaart en dit zorgt ervoor dat ik toch uit mijn doen ben. Ik bedoel, niemand vind het leuk om naar een uitvaart te gaan maar sinds het overlijden van mijn vader is het iets waar ik vreselijk tegenop zie. Bij iedere uitvaart ga ik toch weer terug in de tijd naar het moment dat ik afscheid nam van mijn lieve vader. En hoewel de pijn slijt, op dit soort momenten wordt die wond gewoon weer opengereten.

Maar het draait nu niet om mij, het gaat om lieve vrienden die wij vandaag steunen en voor wie we er willen zijn. Ik leef nu vooral mee en het is vreselijk om te zien als de mensen waarvan je heel veel houdt zoveel verdriet hebben. Gelukkig eten we ’s avonds samen en wordt er ook gelacen. We eten afhaalchinees en na maanden geen Chinees was het best wel weer eens lekker.

Weekend

Het weekend breng ik veel tijd door met de meiden. Alex heeft late dienst dus in de ochtend ontbijten we samen en hebben we tijd voor elkaar tot hij moet werken. Zaterdag maak ik een grote pan verse groentesoep en zondag eten we dit ook. Zondag zijn we naar de kinderboekenparade geweest en het was weer een groot succes. We hebben weer een topmiddag gehad. De meiden krijgen na afloop een lekker softijsje en ik pas. En dit is iets waarvan ik altijd gedacht heb dat ik het niet zou kunnen. Maar het kost me totaal geen moeite om geen ijsje te eten en dat is inmiddels al maanden zo. Soms doe ik wel gezellig mee, maar alleen als ik er echt trek in heb en dan geniet ik er extra van.

Weegmoment

Op zondagochtend is het weer tijd om op de weegschaal te staan. Vorige week woog ik 66,5 kilo en dat voelde al zo goed. Maar deze week zit ik onder de 66 kilo. Ik weeg nu 65,8 kilo!!! Het gaat zo goed en ik weet zeker dat ik deze maand nog op de 64 kilo zit. Dat moet me gewoon lukken!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 22

Deze week heb ik weer veel van mezelf geleerd en mezelf weer wat beter leren kennen. Afvallen en gezonder leven draaien nu eenmaal om de juiste mindset. En wat eten en drinken betreft is de mindset goed. Ik kan me nog steeds weleens laten gaan, maar weet dat ik de dagen erna extra goed op moet letten en gezond moet eten en drinken. Het sporten daarentegen is echt iets waar ik met mijn mindset nog niet ben. Het heeft voor mij geen prioriteit en dit terwijl mijn wens toch echt is dat ik wat strakker in mijn vel komt te zitten. Ik zal daarom echt aan mijn mindset moeten werken. Dat zal daarom ook de komende week mijn doel zijn. Volgende week lezen jullie of het me gelukt is om mijn mindset te veranderen.

Ik wens je een mooie week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!