fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 23

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 23

Mijn streefgewicht komt steeds dichterbij en dat doet me zo goed. Deze week zou ik gaan knallen; nog beter op mijn eten letten en aan aan mijn mindset werken wat betreft het sporten. Ik moet voor mezelf ontdekken waarom ik altijd smoesjes verzin. Waarom vind ik sporten niet leuk? Wat is de reden dat ik er geen tijd voor maak? En hoe kan ik zorgen dat ik het toch leuk ga vinden? Werk aan de winkel dus! De week neem ik je hierin mee.

Maandag

Vandaag begint mijn dag niet al te best, want ik heb me verslapen. Stressen doe ik niet, want dat is zonde van mijn humeur. Ik kan het toch niet terugdraaien. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat de meiden nog op tijd op school zijn. Gelukkig zijn zij al wakker en hoef ik ze alleen iets te eten te geven. Als ik hun lunchtrommeltjes klaarmaak, kunnen zij tanden poetsen en aankleden. Ik kleed me aan en doe mij haren in een knot.

Als ik ze op school heb afgeleverd, merk ik dat ik toch een gehaast gevoel heb. En als ik iets vervelend vind is met een gehaast gevoel mijn dag beginnen. Ik besluit daarom om een stuk met de hond te gaan lopen. Dit heeft geholpen en nu kan ik rustig ontbijten. Ik doe dit met yoghurt, appel en noten. Zo lekker en gezond! De rest van de dag ben ik weer helemaal zen en kan ik er tegenaan.

Dinsdag

Vandaag geen gehaast, maar ik heb wel al vroeg een afspraak staan. En eigenlijk zit de ochtend vol met afspraken. In de middag wilde ik nog wat werken, maar daar komt niet heel veel van terecht. Ik merk dat ik snel afgeleid ben en meer op mijn telefoon zit. Daarom plan ik afspraken vaak in de middag. In de ochtend ben ik lekker productief en kan ik lekker doorwerken. Ach, morgen weer een dag en dan komt het wel goed. Ik heb nu wel tijd om na te denken over het sporten. Ik kan er niet achter komen waarom ik sporten niet leuk vind. Het gekke is dat ik er jaren geleden mijn hand niet voor omdraaide. Je zal het niet geloven, maar ik heb zelf nog aerobicsles gegeven. Gek toch dat ik het nu niet op kan brengen om te sporten?

Woensdag

Vandaag hebben eindelijk weer ons oude vertrouwde rondje gelopen. Het was weer lekker en de rest van de dag zit ik vol energie. En vandaag was de Hollandse Nieuwe weer te krijgen, dus ik heb een haring gehapt. Hij was heerlijk! Als je net als ik haring lekker vindt, kan ik je de nieuwe haring zeker aanraden. De rest van de dag ben ik druk bezig met een planning maken tot na de zomervakantie. Ik wil echt even vooruit werken zodat ik straks lekker van drie weken vakantie kan genieten met mijn gezinnetje. Maar nu dus even aan de bak!

Donderdag

Ook vandaag ga ik weer voor een gezond en voedzaam ontbijtje; een groene smoothie met spinazie, banaan en kokosmelk. Ik heb even geen inspiratie voor nog een fruitoogst, maar dat hoeft ook niet. Met dit ontbijt kan ik even vooruit en productief zijn. Ik ben er nog steeds niet uit, waarom ik mezelf niet tot het sporten krijg. En dus schrijf ik op wat me tegenhoudt. Maar ook nu kom ik niet verder dan; ik vind het gewoon niet leuk. Dus stel ik mezelf de vraag of dit komt omdat ik het alleen doe en dus een sportmaatje mis of omdat het gaat om wat ik doe als ik sport. Een paar jaar geleden ging ik met een vriendin boksen, dit vond ik wel heel leuk en gezellig en ook de bootcamps vond ik op een gegeven moment wel leuk. Misschien toch maar weer een bootcampclubje zoeken?

Vrijdag

Vandaag neem ik me voor om te sporten. Maar de ochtend begint met boodschappen doen, naar het optreden van Jenna haar muziekles, dan weer naar naar huis voor een kop koffie en wat was vouwen om vervolgens naar het optreden van Marley te gaan. En zo is de ochtend alweer voorbij. En ik loop nog steeds in mijn sportkleding. Na de lunch ga ik eerst nog wat opruimen en dan besluit ik toch om 20 minuten op de hometrainer te fietsen. Muziekje op en gaan. En ja hoor, hierna zit ik weer vol energie en is binnen no time de was weggewerkt. ’s Middags ga ik met de meiden een ijsje eten. Zij eten een ijsje en ik niet. Geen trek in.

Weekend

In de ochtend een beetje in huis rommelen en nog op zoek naar een vaderdag cadeautje. De tijd gaat zo snel en ik ben helemaal vergeten om deze week een cadeautje te kopen. Gelukkig kan dit vandaag nog. In de middag heeft Marley haar eerste vloerwedstrijd bij turnen. Als je mij op Facebook of Instagram volgt, heb je hier foto’s en een filmpje van voorbij zien komen. En na het turnen heeft ze wel een feestmaal verdient. Haar favo-eten is toch de Mac en dus eten we een voedzame maaltijd bij de Mac haha. Zondag begint de dag met een ontbijtje op bed voor vaders en de rest van de dag doen we lekker rustig aan. Het is immers zondag.

Weegmoment

Maar voordat ik het vaderdagontbijt klaarmaak, moet ik eerst even op de weegschaal staan. Vorige week gaf de weefschaal 65,8 kilo aan. Deze week is dit 65,9 kilo. Ik ben nog steeds blij want ik zit nog onder de 66 kilo. Ik hoef echt nog maar 2 kilo kwijt te raken en dan ben ik tevreden. Nog even knallen dus!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 23

Deze week was voor mij vooral een week om erachter te komen wat mijn tegenhoudt om te sporten. Ik weet dat ik geen fan van de sportschool ben. Ik heb meerdere abonnementen gehad en ik vind het gewoon niet leuk. Groepslessen, vind ik wel leuk maar met het rooster van Alex is dit niet handig. En ja, ik kan een oppas regelen of overdag sporten maar dat heb ik er dan niet voor over. Zwemmen vond ik ook fijn, alleen jammer dat ik daarna ziek werd. Nu associeer ik zwemmen met maagklachten. Hier moet me echt overheen zetten en dat lukt alleen door het weer te doen.

Het is voor mij dus nu vooral een kwestie van hoe graag wil ik dat mijn lichaam wat strakker wordt en hoe graag wil ik mijn spieren versterken. Misschien een personal trainer waarbij ik zelf aan kan geven welke tijden voor mij goed uitkomen? Je merkt het, ik ben er nog niet helemaal uit.

Ik wens je een mooie week en hopelijk gaat het zonnetje weer schijnen!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!