fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 24

afvallen en nu zonder smoesjes-week 24

Vorige week ben ik erachter gekomen wat me tegenhoudt om te sporten. En afgelopen week realiseerde ik me dat ik de lat te hoog leg. In mijn hoofd moet ik meteen drie of meer keer per week sporten. En daar gaat het mis. Ik moet het opbouwen en rustig aan beginnen. Trots zijn als het gelukt is zodat ik mezelf motiveer om het de week erop weer te doen. Of misschien wel beter. Loslaten. Zoals met alles in het leven, heeft het met mindset te maken. Mijn gedachten of dat stemmetje niet laten winnen. Doen wat ik kan en van daaruit verder kijken. Dat is mijn missie voor deze week.

Maandag

Gister ben ik veel te laat gaan slapen en vandaag word ik daarvoor afgestraft. Ik ben moe en mijn energielevel is nul komma nul. Of komt het door het weer? Het is druilerig en somber weer. Zal vast een combi zijn. Gelukkig ben ik wel lekker productief en lekker aan het werk. En omdat mijn bullet journal voor juli klaargemaakt moet worden ben ik ook lekker aan het tekenen geslagen. Even ontspannen en verstand op nul.

Dinsdag

Ik sta vandaag op en voel me bleghh. Niet ziek maar mijn maag is wat van streek. Het rommelt in ieder geval behoorlijk en ik ben nog steeds moe. Vandaag dus even een tandje lager en goed naar mijn lichaam luisteren.

Woensdag

Vandaag zouden we gaan wandelen maar vriendin kon niet en dus ben ik wat langer in bed blijven liggen. Ik voel me nog steeds niet echt fit. Het gerommel is van mijn maag naar mijn darmen gezakt en het voelt niet fijn. Vandaag wilde ik voor het eerst bloed doneren, maar als ik me zo voel is het niet verstandig. Volgende week dan maar in de herkansing. Ik heb een paar uurtjes gewerkt en verder heel rustig aan gedaan. Het voornemen was op tijd naar bed gaan, maar dat is niet helemaal gelukt. Netflix ook altijd 😉

Donderdag

Vandaag breng ik de kinderen naar school en ga daarna 30 minuten met de hond lopen. Ik voel me gelukkig weer wat fitter en wilde in de ochtend sporten maar was vergeten dat ik in de ochtend een webinar ingepland had. Ik had alleen een koffiedate in mijn hoofd dus moest even mijn schema omgooien. Dit krijg je dus als je ’s ochtends niet eerst in je agenda/bullet journal kijkt.

Omdat ik mijn sportkleding ’s ochtends al aan had, ben ik zo naar mijn koffiedate gegaan. En maar goed ook want toen ik thuis was heb ik gewoon een uur gesport! Eerst 30 minuten cardio op de hometrainer, toen 20 minuten een workout en nog 10 minuten stretchen/yoga. Heerlijk! Zie je, ik kan het wel. Ik moet het alleen ook doen! De week is nog niet voorbij dus het moet geen probleem zijn om één van de komende dagen nog eens goed bezig te zijn.

Vrijdag

Vandaag is het poetsdag en boodschappendag. Genoeg lichaamsbeweging gehad. Verder niet veel gedaan. Behalve natuurlijk lekker met de meiden bezig zijn. Vrijdag is mijn vrije dag en de ochtend voor wat huishoudelijke taken. En natuurlijk wat tijd voor mezelf. En de middag is van de meiden. Jenna is altijd om 12 uur klaar en dan heb ik lekker qualitytijd met haar. Nog een jaartje en dan zit ze ook ‘fulltime’ op school. Ik neem het er daarom nog lekker van.

Weekend

Zaterdag ben ik met de meiden naar het Kids Weekend van Kinepolis geweest. Natuurlijk weer veel popcorn naar binnen zitten werken en ook nog aardig wat snoep. Oepsie! Toen we thuis kwamen waren er vrienden dus toen ging er nog een roseetje, of twee (of was het nou drie?!) in. We hebben lekker gegeten en als toetje maakte Alex zijn beroemde ijskoffie. Heerlijk! Zondag waren we uitgenodigd bij een barbecue die al om 13:00 uur begon, dus dan weet je wel hoeveel ik gegeten heb haha.

Weegmoment

En dan is het weer zover. Vorige week woog ik nog 65,9 kilo en gelukkig is er weer wat af gegaan. Ik zit nu op 65,6 kilo! Bijna op mijn oorspronkelijke streefgewicht van 65 kilo. Het leek zo ver weg en ik ben nu al zo dichtbij. Het ging niet snel, maar ik ben echt heel tevreden dat er nog steeds gewicht afgaat!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 24

Ik ben al bijna op mijn streefgewicht. En eigenlijk hoef ik van mezelf niet meer af te vallen. Ik ben tevreden met het geicht dat ik nu heb. Het is nu echt een kwestie van vasthouden en meer sporten. Er moet nog wel wat af om op een gezond gewicht te komen, maar het zware werk heb ik gehad. Ik ben van mijn suikerverslaving af, ik maak bewuste en gezonde keuzes en ik geniet van alles wat ik eet. Ik heb deze week één keer intensief gesport, helaas niet gewandeld. Aankomende week wordt er weer gewandeld en zal ik daarnaast weer een uur sporten. Al het extra is mooi meegenomen, maar geen must. Eerst dit vast zien te houden en er een routine in krijgen en dan komt de rest vanzelf….

Ik wens je een mooie en gezonde week!

Liefs, 
Irene

Deel op:

2 gedachten over “Afvallen en nu zonder smoesjes-week 24”

  1. Lekker he, als je niet meer die trek in suikerige dingen hebt. Ik dacht altijd dat het onzin was, maar langzaamaan suiker uitbannen was de beste keuze ooit. Ik geniet nu ook veel meer van de keren dat ik wel eens een taartje eet of een choco-croissant. Het blijft natuurlijk lekker. Maar het is fijn makkelijker nee te kunnen zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!