fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 3

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 3

Vorig week had ik weer volop smoesjes. Niet naar yoga geweest, niet gesport en behoorlijk wat wijntjes gedronken. Niet echt een heel goede week dus, maar gelukkig ben ik wel nog een beetje afgevallen. Zo zie je maar dat kritisch op je voeding zijn echt wel helpt. Maar van je fouten kan je leren en dus gaan we in week 3 alles anders doen. Toch? In afvallen en nu zonder smoesjes-week 3 lees je of ik van mijn fouten heb geleerd of niet.

Maandag

De start van een nieuwe week en dus vol positieve energie aan de slag. Vorige week kon je lezen dat het met de hoofdmaaltijden wel goed gaat, maar dat ik mijn tussendoortjes nog weleens vergeet. En daar ga ik vandaag gelijk mee aan de slag. Ik heb in de ochtend lekker gewerkt en rond een uurtje of elf was het tijd voor een tussendoortje. Maar wat? Ik had nog bananen en mango’s in huis dus besloot ik daar een smoothie van te maken met wat yoghurt en water erbij. Het was heerlijk en mijn buik was weer goed gevuld. In de middag ging ik voor een cracker met pindakaas. Goed bezig dus! En ja, eindelijk weer naar yoga geweest. Wat was het weer fijn. Ik merkte wel dat ik na zo’n lange tijd wel weer wat stijfjes was, dus nu zorgen dat ik iedere week weer ga.

Dinsdag

Geen regen dus na mijn ontbijt en nadat ik de kinderen naar school had gebracht was het tijd om weer een paar kilometer te wandelen. En ook dat was weer fijn. Het is heerlijk om lekker in de buitenlucht te lopen. En dan ook nog eens in goed gezelschap dus wat wil een mens nog meer. Na de wandeling was ik weer vol energie en wilde ik eigenlijk direct aan het werk. Maar eerst een tussendoortje en ging ik voor een banaan. Tussendoor nog boodschappen gedaan en beneden een stofzuiger door het huis gehaald en toen was het alweer tijd om de meiden op te halen.

’s Avonds aten we wraps met lekker veel rauwkost, wat gehakt en kidneybonen. Ik zet alles in bakjes op tafel en iedereen kan dan lekker zelf zijn wrap vullen en lekker smikkelen maar. Ideaal als je moeilijke eters hebt 😉 Want de oudste wil absoluut geen avocado eten, maar als ik er guacamole van maak dan (vr)eet ze heel die bak leeg.

Woensdag

Vandaag ging het toch weer mis met de tussendoortjes. Ik was weer druk aan het werk en vergat gewoon te eten. Morgen toch maar weer wat beter opletten. Op woensdag is papa altijd vrij en hij zorgt dan ook voor het eten. Meestal is dat wel heel gezond, maar vandaag dus niet. Hij maakte namelijk broodjes hamburger. Lekker, maar niet heel verantwoord. Ik heb maar één broodje hamburger op en verder maar wat rauwkost gegeten. Niet zo’n goede dag, maar morgen weer een dag!

Donderdag

Vandaag had ik in de ochtend willen sporten. Maar ik stond op met hoofdpijn en maakte de fout om eerst mijn laptop aan te zetten en heb toen de hele ochtend zitten werken. Na de lunch ben ik bezig geweest met mijn bullet journal setup voor februari en heb ik nog wat mailtjes beantwoord. En voor ik het wist zat ik nog in mijn sportkleding en moest ik naar school om de jongste te halen. Dus gauw gedoucht en richting school gegaan. De week is nog niet voorbij dus ik heb nog drie dagen de tijd om te sporten.

Vrijdag

Vandaag is eindelijk mijn beugel eruit! En om dat te vieren ben ik met een vriendin gaan lunchen. Successen moeten immers gevierd worden en dit is toch zeker wel een succes! Ik moet wel zeggen dat ik me vol met paracetamol had gepropt want die hoofdpijn ging maar niet weg en de hele ochtend waren mijn darmen van slag. In de stoel bij de orthodontist werd ik ook heel naar, maar even mijn aandacht ergens anders naartoe geleid en toen ging het weer. Maar dat sporten is vandaag niet gelukt, helaas.

Zaterdag en zondag

En dan is het weekend en je raadt het al, niet gesport. Ook niet heel gezond gegeten op zaterdag. We waren naar een baby-borrel van het allerschattigste kleine meisje. De borrelhapjes kwamen maar rond en we aten patatjes. Maar zondag ben ik weer goed bezig geweest en aten we weer groentes voor het avondeten; broccoli en sperzieboontjes. De favorieten van onze meiden en dan weet ik dat ze weer even wat vitamientjes binnen krijgen.

Weegmoment

Ik ben benieuwd wat deze week voor mij heeft gedaan met mijn gewicht. Vorige week woog ik 70,8 kilo. En deze week is dat 71,1 kilo. Iets aangekomen dus. Geen ramp. Die drie ons daar kan ik mee leven. Ik weet hoe het komt en ik weet waar ik op moet letten. Waar ik voor moet zorgen is dat ik, ook als ik niet goed in mijn vel zit, toch die motivatie opbreng. Ik moet er alleen nog achter zien te komen hoe.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 3

Deze week begon goed en vol positiviteit. Ik was gemotiveerd en had er zin in. Deze week heb ik wel weer iets geleerd. ik zat namelijk halverwege de week niet lekker in mijn vel. Hoofdpijn, buikpijn en niet fit. En dan daalt mijn motivatie tot onder het vriespunt. En ben dan geneigd om de handdoek in de ring te gooien. Ook wat betreft eten. Ik moet dus iets vinden wat mij helpt om ook dan gemotiveerd te blijven en kritisch te zijn over wat ik allemaal eet. En al is sporten teveel, dan kan ik best een rondje wandelen. Iets om mee aan de slag te gaan dus!

Wat doe jij om gemotiveerd te blijven? En hoe zorg jij dat je je motivatie terugkrijgt als die even ver te zoeken is?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!