Afvallen en nu zonder smoesjes-week 4

In ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 3‘ was ik niet zo fit en merkte dat dit invloed had op mijn motivatie. En dat merkte ik meteen want ik was een klein beetje aangekomen. En ik kan je nu alvast vertellen dat het in ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 4’ niet veel beter gaat. Ik voelde me nog steeds niet fit. Niet ziek, maar moe en weinig energie. Gelukkig had ik geen hoofdpijn meer, maar nu had ik wat keelpijn. Toch heb ik geprobeerd mijn motivatie hoog te houden. In ieder geval met het letten op mijn voeding…

Maandag

Maandag was ik dus nog niet fit, maar heb goed op mijn voeding gelet. Geen maaltijd overgeslagen en in de ochtend en middag fruit gegeten. Stom eigenlijk dat ik als ik me niet fit voel wel veel fruit eet. Dit moet ik gewoon iedere dag doen. Maar ja, dan vind ik dat minder belangrijk. Slaat natuurlijk nergens op want je moet gewoon iedere dag minimaal twee stuks fruit op. In de avond geen zin in yoga. Ik had het koud en was moe. Maar ik weet hoe lekker ik me voel na een les Yin Yoga, dus toch gegaan en ik heb inderdaad weer heerlijk geslapen.

Dinsdag

Dinsdag ben ik niet gaan wandelen. Mijn vriendin had een andere afspraak en in mijn eentje zag ik niet zitten. Ik weet het, ik had gewoon moeten gaan. Maar ik heb in plaats van te wandelen wel ruim een halfuur op mijn hometrainer gefietst. Verder was het niet echt een spannende dag.

Woensdag

Woensdag had ik een hele leuke date met mijn lief. We gingen namelijk naar Vrienden Van Amstel Live. Overdag gewerkt en goed op mijn voeding gelet. Alleen toen de meiden naar opa en oma waren hadden manlief en ik allebei geen zin om te koken. We twijfelden of we sushi zouden halen of KFC. Het werd KFC. Moet kunnen voor een keer. Ik was de BOB dus dronk die avond maar één biertje en verder alleen spa rood. Maar ik heb wel lekker staan dansen en zelfs nog even gehakt haha hoe ouder hoe gekker hè 😉

Donderdag

Omdat mijn kleine meisje al een paar dagen niet zo lekker was en ze wel gewoon naar school was geweest (bikkel als ze is), besloot ik dat ze donderdag echt even uit moest zieken. Dus toen oma haar die ochtend thuis bracht heb ik heel de dag lekker met haar op bed gelegen. We hebben gekletst, tv gekeken en ik heb tussendoor een beetje gewerkt. Ja allemaal in mijn bed. Heerlijk! Ik was ook nog steeds niet helemaal fit dus zo’n dagje in bed kon ik ook wel gebruiken. En allebei hebben we lekker veel fruit en rauwkost gegeten. Even de vitamientjes weer aanvullen.

Vrijdag

Vandaag ook de kleine meid nog even thuis gehouden. Geen beddagje meer. Ik heb mijn huis maar eens goed schoongemaakt. Even die bacillen weer killen. We zijn alle vier aan het niezen en doen, dus alles even ontsmet. En ik realiseer me dat ik vandaag voor het eerst deze week echt wat aan lichaamsbeweging heb. Zo slecht bezig weer. Dat dansen bij de Vrienden Van Amstel was niet echt heel intensief, dus echt lichaamsbeweging noem ik het niet. Maar ik heb vandaag wel lekker qualitytijd met mijn kleine meisje, dus wel wat langer op bed gelegen en aan het eind van de ochtend lekker geknutseld en geschilderd.

Zaterdag en zondag

En dan is het alweer weekend. Op wat gesnotter na is iedereen weer wat fitter en energieker. Het weer laat het ook toe om naar buiten te gaan dus dat hebben we ook volop gedaan. Even een fris neus halen en wat beweging. Op zondag merk ik dat iedereen er weer tegenaan kan. En ook ik heb mijn energie weer terug. Nu vasthouden en maandag gaan we er weer tegenaan!

Weegmoment

En dan komt het moment om op de weegschaal te gaan staan. Eerlijk gezegd ben ik wat bang, want ik heb deze week amper bewogen. Nou dat zal wel weer tegenvallen dus. Maar ik werd weer positief verrast. Ik weeg nu namelijk 70,8. Het gewicht dat ik in week 2 had. Nou, het kan nu alleen maar weer minder worden. Dus we gaan gewoon weer door!

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 4

Vorige week ontdekte ik dat ik het lastig vind om gemotiveerd te zijn als ik me niet lekker voel. Goed, dat dit met bewegen is vind ik minder erg. Maar dat ik me dan met eten laat gaan, is niet echt heel verstandig. Deze week was ik nog steeds niet fit, maar ik heb mezelf toch kunnen motiveren om niet naar een makkelijk en snelle hap te grijpen. Deze zijn namelijk vaak ongezond. Maar ik heb toch meer gezonde keuzes gemaakt. Ik kan het dus wel. Aankomende week ben ik weer vol energie en motivatie, dus we gaan gewoon weer in de herkansing!

Lukt het jou om te sporten als je je niet lekker voelt? Of doe je dan ook wat rustiger aan?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.