fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6

Over deze week kan ik heel kort zijn want ik heb het merendeel van de tijd in mijn bed gelegen. Ik had een flinke griep te pakken die mij zo’n hoge koorts gaf, dat ik niet in staat was om normaal te functioneren. Echt een heftige griep dus. Ik schrijf dit op eerste dag dat ik me weer een beetje mens voel, gister dus. Maar ik begon deze week goed en had er zin in. Ik was vol energie en had leuke afspraken ingepland. Lees gauw hoe ‘Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6’ is gegaan.

Maandag

De dag begon met een zieke dochter. Marley werd wakker met hoge koorts dus die bleef lekker thuis. Alex heeft voor haar gezorgd en ik heb de hele dag kunnen werken. Ik was alleen zo hard aan het werk dat ik helemaal vergat te lunchen en dat merkte ik later in de middag. Ik voelde me slapjes en merkte dat het mijn humeur niet ten goede kwam. Toen ik  Jenna vanuit school naar zwemles had gebracht ben ik langs de bakker gelopen voor een kaasbroodje. Niet heel verantwoord, maar ik moest echt wat eten.

Dinsdag

De dag begon met een goed ontbijtje en daarna door naar een hele leuke zakelijke afspraak. Binnenkort horen jullie hier meer over. Na deze afspraak had ik zoveel energie en kon ik de wereld weer aan! Ik had nog een afspraak dus gelukkig was Alex vrij om voor Marley te zorgen. Vanmorgen voelde ik me al wat slapjes dus vandaag heb ik goed op mijn voeding gelet. In de avond maakte ik een vegetarische nasi. We willen minder vlees gaan eten en nasi is zo’n gerecht waar je heel makkelijk het vlees uit kunt laten. Augurkje en gebakken eitje erbij en je zit lekker te smullen. Geen vlees bij nodig.

Woensdag

De dag begint al in de nacht omdat Jenna moet spugen. En dat gebeurt nog een paar keer die nacht. Geen wonder dat ik me woensdag vreselijk voel. Maar naarmate de ochtend verstrijkt ga ik me steeds ellendiger voelen. Heel mijn lijf doet pijn, elk spiertje voel ik, mijn hoofd bonkt, mijn keel doet pijn, ik begin te hoesten en heb het koud en dan weer warm. Tijd om mijn bed in te duiken. De koorts loopt alleen maar op dus er zit niks anders op dan me eraan overgeven. En dat deed ik dus maar.

Donderdag t/m zondag

Gister voelde ik me weer een klein beetje beter. Geen koorts meer, maar nog echt niet 100%. Al deze dagen heb ik in mijn bed gelegen. De eerste twee dagen vooral veel geslapen. Ik voelde me zo rot dat ik het licht van de tv niet eens kon verdragen en mijn mobiele telefoon kon ik al helemaal niet aan. Ik was echt goed ziek. Vanaf vrijdag voelde ik me beetje bij beetje opknappen, al was de koorts nog steeds aanwezig. En zondag, gister dus voelde ik me weer een beetje mezelf worden.

Weegmoment

Zondag is toch het vaste weegmoment, dus ben ik toch even op de weegschaal gaan staan. De weegschaal gaf 70,4 kilo aan. Ik verwachtte niet dat ik af was gevallen. Ik eet namelijk altijd nog gewoon als ik ziek ben. Het zijn kleine porties, maar ik moet echt eten. Als ik niet eet, voel ik me nog beroerder. En ik heb heel veel rooibosthee gedronken. Ik heb me dus braaf aan mijn eigen tips om snel van de griep af te komen, gehouden. Maar het kost natuurlijk wel veel energie om tegen deze griep te vechten en dat resulteert dus in toch weer 200 gram eraf.

Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6

Een gekke week, die vooral op een ziekenboeg lijkt. De meiden zijn weer helemaal opgeknapt. Marley ging vrijdag alweer naar school en Jenna is nog even thuis gebleven. Als jullie dit lezen is week 7 begonnen en ik hoop dat ik in de loop van de week weer in staat ben om te bewegen en sporten. Vorige week ging het juist zo goed en had ik eindelijk het sporten een beetje opgepakt en dan zal je zien dat ik ziek word. Ironisch of niet? Maar als je ziek bent en weer wat aan de betere hand bent krijg je weer ruimte in je hoofd om over van alles en nog wat na te denken. Nieuwe ideeën om aan te werken als ik weer helemaal opgeknapt ben 😉 Maar eerst opknappen want ik wil deze week echt naar de huishoudbeurs!

Is bij jou de griep al neergestreken? Of heb je geluk en is er niks aan de hand?

Deel op:

2 gedachten over “Afvallen en nu zonder smoesjes-week 6”

 1. Ik ben gelukkig nog niet ziek geworden -klopt op hout- en wil zo blijven1
  Heel veel beterschap nogmaals! Wat goed van je dat je veggie nasi hebt
  gemaakt! Het klinkt heerlijk ^-^ ! Sowieso vind ik als je ziek ben dat je moet
  eten en goed drinken. Je lichaam heeft immers energie nodig om beter te
  worden! Xx http://icepandora.com

  1. Goed zo, houden zo! Dank je voor de beterschapswensen. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter. Ja die veggie nasi was erg lekker en maak hem voortaan altijd zo. De meeste mensen kunnen niet eten als ze ziek zijn, maar ik moet juist eten hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!