Alweer één jaar zelfstandig ondernemer en ik ga nog even door!

Alweer een jaar zelfstandig ondernemer

Vandaag is het een soort van klein feestje. Ik ben namelijk precies een jaar geleden als zelfstandig ondernemer of zzp’er aan de slag gegaan. En dat is toch wel een mijlpaal kan ik je zeggen. Want een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik met mijn blog geld zou verdienen. En nog steeds sta ik iedere dag op en ben dan vol energie om weer aan de slag te gaan! Ik heb echt het leukste werk van de hele wereld!

Al een jaar lang mensen helpen

Vorig jaar oktober ben ik officieel als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Mijn blog staat al sinds 2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar was toen zeker nog geen bedrijf. Tijdens mijn burn out van afgelopen jaar ben ik over mijn burn out gaan schrijven. En ik merkte dat die artikelen goed werden gelezen. En nog steeds. De artikelen over goed voor jezelf zorgen, jezelf op de eerste plek zetten, loslaten en nee zeggen worden ook goed gelezen. Dingen waar we allemaal wel mee worstelen. En ik vind het fijn als ik jou het gevoel kan geven dat je niet alleen bent. Hoe je misschien anders met dingen om kan gaan. Ik zeg altijd dat als ik maar één iemand met mijn blog kan helpen of een steuntje in de rug kan geven, ben ik een blij mens.

Maar ook al een jaar lang cadeautjes weggeven

En naast het helpen of een steuntje in de rug geven mag ik ook vaak leuke dingen weggeven. Van een leuke kortingscode voor najaarskleding, tot toffe winacties met kinderspeelgoed. Ik roep altijd heel hard dat ik geen mamablogger ben, maar ik ben wel een mama en veel van mijn lezers zijn mama. En als ik jou kan helpen met een leuk cadeau idee voor je zoon of dochter of een tip geef over leuke kleding voor jou en je gezin dan doe ik dat graag.

Positiviteit ook bij de zwaardere onderwerpen

Mijn blog draait om een feel good gevoel. Mijn blog zal daarom gevuld zijn met positiviteit. Natuurlijk komen ook de zwaardere onderwerpen aan bod; zo heeft Marley pas nog in het ziekenhuis gelegen, schreef ik over de zelfmoord van mijn neefje, deel ik het verdriet om mijn vader die inmiddels al tien jaar niet meer bij me is en ben ik open over mijn burn out. Want het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs. En iedereen heeft weleens met nare gebeurtenissen te maken. Ik probeer die gebeurtenissen altijd positief te benaderen. En ik hoop dat mensen iets aan mijn verhalen hebben. Zich misschien herkennen, het gevoel krijgen dat ze niet alleen zijn en steun halen uit wat ik schrijf.

Mijn kracht

Ik denk dat daar mijn kracht ligt en dat dit de reden is dat ik dit al een jaar mag doen. Ik haal hier zoveel voldoening uit. Mensen helpen, dat is waar ik blij van wordt. Maar ook leuke dingen delen en gek doen. Alsof je een vriendin spreekt. Een vriendin bij wie je over van alles kunt kletsen. Ik ben graag die vriendin en ik ben ook eerlijk. Ik schrijf altijd vanuit mezelf; uit eigen ervaringen of deel mijn mening over iets. En dat is mijn kracht; mijn oprechtheid en openheid. Zoals je mij leest, zo ben ik. Natuurlijk zijn er onderwerpen die echt privé zijn. Logisch, want niet alles kun je met de wereld delen. Maar alles wat ik deel is echt. Als ik mezelf niet meer zou zijn, wordt het tijd om te stoppen met mijn blog.

Geld of voldoening

Het helpt natuurlijk enorm dan mijn statistieken nog iedere week een stijging laten zien. Want als ik geld wil verdienen moet mijn blog wel aantrekkelijk zijn voor opdrachtgevers. En een blog is aantrekkelijk als je het regelmatig gelezen wordt en mensen terugkomen om nog meer te lezen. De eerste maanden van mijn ondernemerschap verdiende ik dan ook geen rooie cent en daarna waren dit een paar tientjes. Ik was nog maar een miniblogje. En mijn blog is nog steeds geen grote blog. Dat hoeft ook niet.

Natuurlijk zou het fijn zijn als mijn inkomsten wat stabieler zouden zijn, maar ik klaag absoluut niet. Ik heb leuk contact met mijn lezers en volgers op Facebook en Instagram. Dan maar niet zoveel volgers maar wel oprecht contact, dan likes van mensen die niet eens lezen wat je te vertellen hebt. Dus ja, ik wil dit blijven doen en heb dan inkomsten nodig maar de leuke reacties en voldoening zijn echt belangrijker voor mij.

Soms doe je dingen die niet bij je passen

En ook al ben ik inmiddels een jaar bezig, ik ben nog steeds bezig met het verder ontwikkelen van mijn blog. Moet ik over minderen onderwerpen schrijven? Of is het juist leuk dat ik over verschillende onderwerpen schrijf? Moet ik meer artikelen per week plaatsen of is vijf artikelen per week prima? Dit soort en nog meer vragen stel ik mezelf regelmatig.

Natuurlijk moet je mee met de tijd en de ontwikkelingen, maar ik ben vooral van het naar mijn gevoel luisteren. Wat werkt voor mij en waar voel ik me happy bij? Zo heb ik bijvoorbeeld een e-book geschreven en ondanks dat het vaak gekocht werd voelde het niet goed. Ik wil helemaal geen e-books schrijven. Ik schrijf op mijn blog en daar is alles gratis te lezen. En zo doe je soms dingen die niet echt bij je passen. Dat maakt het ondernemerschap ook zo leuk, vind ik. De zoektocht naar wat je verder nog wilt doen en waarmaken.

De toekomst

Natuurlijk heb ik echt wel nieuwe ideeën die ik uitwerk. Sommige ideeën hebben betrekking op mijn blog en andere ideeën hebben niks met mijn blog te maken. Maar dit zijn wel dingen die ik wil gaan doen en waarmee ik mijn ondernemerschap wil uitbreiden. Allemaal mooie dingen waarmee ik in 2019 aan de slag ga. Dingen waar ik nog meer energie van krijg en eigenlijk niet kan wachten om het van de daken te schreeuwen. Maar ik heb inmiddels ook geleerd om eerst mijn ideeën uit te werken, ermee aan de slag te gaan en dan pas vertellen wat er aan gaat komen. Want ideeën kunnen namelijk nog alle kanten opgaan als je ze uitwerkt 😉

Dankbaar dat ik al een jaar doe wat ik het allerleukst vind

Vandaag sta ik stil en ben ik dankbaar. Heel dankbaar dat ik dit al een jaar mag doen. Dankbaar voor de leuke events waar ik heen mag. En dankbaar voor de nieuwe mensen die ik leer kennen. Maar vooral dankbaar dat jij dit leest, dat jij ook mijn andere artikelen leest en soms reageert onder aan de blog. Of misschien reageer je wel op Facebook. Of ben jij één van mijn lezers die de moeite neemt om mij een mailtje te sturen. Ik ben zo dankbaar dat je die moeite neemt. Dus dank je wel dat je mijn blog bezoekt en steeds weer terugkomt. Dank je wel dat ik jou dat feel good gevoel mag geven. Dank je wel!

Successen moet je vieren

Naast dankbaar zijn voor je successen, moet je ze ook vieren. En zo heb ik het afgelopen jaar al meerdere keren geproost op een succes dat ik heb behalen. Van een langdurige samenwerking tot een enorme groei van mijn statistieken. En van heel veel vrouwen die zich aanmeldden voor de serie ‘Hoe doet ze toch allemaal!?’ (waar je je nog steeds voor kunt aanmelden) tot dat ene lieve mailtje van iemand die steun uit mijn blog haalt. Dus vanavond schenk ik een goed glas wijn in en proost ik op mijn bedrijf. Mijn derde kindje waar ik net als voor mijn andere kinderen, heel goed voor zorg. Successen moet je vieren en dit is zeker een persoonlijk én zakelijk succes!

Wanneer ben jij mijn blog gaan lezen?

 

Deel op:

6 reacties

  1. Goed zeg! Ik rommel nog een beetje in de marges, wat mijn blog (en andere bezigheden) betreft, maar als het zo door gaat ga ik me ook inschrijven (maar dan waarschijnlijk op Curaçao).
    Ik weet niet eens precies hoe ik je blog gevonden heb. Ik klik regelmatig door op andere blogs en blijf terugkomen als ik ‘een klik voel’ (beetje vaag uitgedrukt, maar goed) met de schrijfster, de schrijfstijl en de onderwerpen. Bij jou was het de herkenning van de burnout, maar ook het totaalplaatje.

    1. Ohh dat is wel heel leuk en spannend dus! Gaat je vast allemaal lukken 👍🏼

      Dank je dat je terug blijft komen ook al schrijf ik niet veel meer over burn outs. Eigenlijk is mijn blog nu meer een soort van gids naar het voorkomen van een burn out. Dus tijd voor jezelf en dingen doen waar je happy van wordt 😃

  2. Gefeliciteerd 🎉🎊🎈🎂💝😘💋, alweer een jaar, vind je blogs altijd heel leuk om te lezen, je haalt ook interessante dingen uit, succes verder hiermee👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!