fbpx

Alweer op de helft van de zomervakantie | Kijkje in mijn leven

op de helft van de zomervakantie

Pfff aan het einde van de week zijn we alweer op de helft van de zomervakantie. Wat gaat het snel! Dat is natuurlijk een goed teken, want dat betekent dat we het leuk hebben. Maar toch. Het gaat met iets te snel allemaal. Ook deze week zijn we weer volop bezig. En heb ik toch nog een paar dagen weg geboekt en hebben we toch nog een minivakantie waar we allemaal zin in hebben.

Zaterdag

Vandaag gaan Alex en zijn broertje in de ochtend voor de laatste keer naar het appartement van mijn moeder om de kledingkast in elkaar te zetten. En dan zit het grote kluswerk erop. Oke, er moeten nog plintjes op het laminaat. Dat gaat Alex een keer in het weekend doen of over een week als hij vakantie heeft. Van de week ga ik met mijn moeder shoppen voor raamdecoratie en lampen voor de woonkamer en slaapkamer. Dan is het ook weer wat gezelliger.

De meiden en ik doen vandaag lekker rustig want we hebben in de avond een gezellig etentje met mijn schoonouders. Lang geleden dat we met zijn alleen uiteten zijn geweest dus we kijken er erg naar uit. Zoals altijd is het een gezellige avond waarin weer veel gelachen wordt. Altijd fijn dit soort momenten!

Zondag

Vandaag slapen we allemaal lekker uit. Na de lunch breng ik de meiden naar mijn zwager en schoonzus waar ze lekker gaan zwemmen met ons neefje en nichtje en ik ga naar mijn moeder om wat dingen in orde te maken voordat ze terug van vakantie is. Even haar bed opmaken, internet installeren en nog meer van dat soort dingen. Haar huisje is nog niet af, maar er kan al gewoond worden. En die kleine dingen maken het toch wat comfortabeler.

Dan de meiden ophalen, eten maken, film kijken en lekker naar bed. Het is zaterdag laat geworden en dat voelen we nu allemaal. Maar voordat ik naar bed ga stuur ik mijn neef in Duitsland een mailtje met de vraag of hij nog kamers vrij heeft in zijn Bed & Breakfast en dat heeft ie. Over een paar weekjes gaan we lekker een paar dagen naar Duitsland. Er toch nog even uit met m’n gezin. Kijk er nu al naar uit. En ook leuk om mijn neef, die ik al jaren niet heb gezien weer te zien!

Maandag

Vandaag gaan Alex, de meiden en ik naar mijn moeder. Haar gasfornuis is geleverd en die gaat Alex aansluiten. En mijn moeder, de meiden en ik gaan raambekleding kopen. Dan is het straks weer wat gezelliger en houdt het de zon een beetje buiten. Voor alle ramen vinden we de geschikte raamdecoratie en dat nemen we gelijk mee. Alleen de vitrage voor de woonkamer, daar moet ze even geduld voor hebben omdat die op maat worden gemaakt. We scoren ook nog een leuke lamp voor de woonkamer en een lamp voor haar slaapkamer. Omdat we zijn gaan lopen, is het wel een beetje sjouwen. Maar vele handen maken licht werk. Dus met hulp van de meiden komt het helemaal goed.

Als we alles bij mijn moeder neer hebben gelegd, lopen we nog even naar het centrum want de meiden willen bubble tea. M’n moeder en ik gaan dan nog even de supermarkt in voor avondeten en dan fietsen de meiden en ik naar huis. Thuis de keuken in voor een lekkere en gezonde maaltijd en dan lekker met de beentjes omhoog!

Dinsdag

Omdat ik toch al vroeg wakker ben, ga ik lekker op tijd douchen en heb ik om 9 uur het eerste wasje al gedraaid. Om 9:30 loop ik al in de supermarkt voor de week boodschappen waar ik gister niet aan toe ben gekomen (lees: geen zin meer in had). Nadat ik de boodschappen heb uitgepakt gaan we weer richting mijn moeder om alle lampen en raamdecoratie op te hangen. Althans, dat was het plan. We hebben gister niet goed opgelet dus het rolgordijn is te smal. Dus terug naar Kwantum voor een breder rolgordijn en in de tussentijd hangt Alex de lampen in de slaapkamer en woonkamer op. Het nieuwe rolgordijn nemen we mee naar ons huis zodat Alex het op maat kan maken, maar we zijn toch weer lekker opgeschoten. Donderdag terug voor de luxaflex in de logeerkamer en het ophangen van het rolgordijn naast de balkondeur.

Ik ga op tijd de keuken in om lasagne te maken, want dat moet altijd nog een tijd in de oven staan. De meiden en ik eten lekker op de bank en kijken gezellig een film. Na het eten en na de film is het de honden uitlaten en lekker in bed nog wat tv kijken. Ik ga op tijd naar bed, want ik wil er morgen op tijd uit. Ik heb gister en vandaag namelijk amper gewerkt en dat moet echt gebeuren wil ik de komende 3 weken ook vrij zijn.

Woensdag

Gisteravond hebben de meiden en ik Titanic gekeken en ik was even vergeten dat die film zo’n 3 uur duurt. Oeps! We hebben de eerste helft beneden zitten kijken en het laatste uur in ons bed. En je raadt het al. We zijn daarna met z’n drietjes in slaap gevallen waardoor Alex in de slaapkamer van de meiden moest slapen. Meiden blij, hij iets minder.

Mijn lievelingsparfum (Flowerbomb van Victor&Rolf) is bijna op dus ik stuurde Alex een cadeautip haha

Vandaag eigenlijk een hele saaie dag. Naast werken, draai ik wasjes en ruimen de meiden en ik de zolder verder op. Bijna klaar!

Donderdag

Vandaag op tijd ons bed uit, want we hebben een afspraak in het stadhuis om de nieuwe ID-kaarten van de meiden op te halen. Nu kunnen we écht naar Duitsland! Heel fijn. Maar vooral fijn dat Marley nu weer normaal ‘in kan checken’ in het Juliana Kinderziekenhuis. Alex zet ons af bij het stadhuis en rijdt dan door naar mijn moeder om voor twee ramen nog luxaflex en een rolgordijn op te hangen. Als de meiden en ik de ID-kaarten hebben lopen we naar m’n moeder. Echt ideaal dat ze in het centrum woont!

Als we weer thuis zijn gaan de meiden even lezen (wat ze iedere dag 15 tot 30 minuten doen) en ik ga aan het werk. Ik moet nog een paar dingetjes doen voordat ik ook lekker vakantie kan vieren. Nu heb ik toch nog wel een paar betaalde opdrachten die ik in mijn vakantie moet afhandelen, maar dat zijn klusjes die geen uren duren dus geen probleem.

Ik maakte de September18 DIY box van augustus

In de middag moet Marley naar de orthodontist voor een controle en ze krijgt goed nieuws. Voor het einde van het jaar mag de beugel eruit! Maar ze moet wel iedere dag elastiekjes in om dat voor elkaar te krijgen. Ze heeft namelijk nog een beetje een overbeet en die moet nog gecorrigeerd worden.

Vrijdag

Gister moest ik toch m’n wekker zetten, want vandaag ga ik de website die ik ontworpen heb ‘afleveren’. Ik heb alleen de opzet gemaakt en Laura vult zelf de teksten in. Zodra hij live is, deel ik dit natuurlijk op mijn socials. Omdat Laura ook mijn buurvrouw is en eigenlijk zelf meer dan dat zitten we ook heel vele te kletsen waardoor ik pas na twaalven weer naar huis ga. Gelukkig zijn de meiden groot genoeg om even alleen thuis te blijven. Ze hadden de opdracht om het tafeltje (met hun troep) in de woonkamer op te ruimen en dat hebben ze heel goed gedaan. Het tafeltje is nu naar mijn moeder en de stoeltjes geef ik ook weg en anders gaan ze de kliko in.

Omdat de meiden in de middag lekker boven aan het spelen zijn kan ik rustig en op mijn gemak de keuken even schoonmaken en nog wat werken. Altijd fijn als er niemand in de weg loopt en ik niet steeds ‘mama’ hoor. We eten lekker makkelijk pizza en kijken weer een film samen. De meiden willen weer beneden slapen dus dan doen we dat gezellig. Pff, vandaag alweer op de helft van de zomervakantie (als je uitgaat van schoolweken en het weekend niet meetelt). Wat gaat het toch hard!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!