fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Angelique doet het zo

Angelique doet het zo

Ook dit jaar plaats ik weer iedere maand een artikel over één van mijn lezers. Mijn blog is een plek waar we elkaar kunnen inspireren. En ik kon geen betere manier bedenken dan mijn lezers hierbij te betrekken. Iedere maand lees je of deze lezeres de ballen hoog houdt of juist laag, hoe de taken thuis zijn verdeeld en hoeveel tijd ze voor zichzelf maakt. Vandaag lees je in ‘Hoe doet ze het toch allemaal?’ hoe Angelique het aanpakt.

Dit is Angelique

Angelique is 34 jaar en heeft twee kinderen; een zoon van 15 jaar en een dochter van 9 jaar. Haar partner werkt 5 tot 6 dagen in de horeca en zelf werkt zij als grimeurvrijwilliger. Ze is namelijk nog niet zo lang geleden geleden gestart als grimeur en wil op deze manier meer ervaring opdoen en haar werk laten zien. Daarnaast heeft ze nog niet zo lang geleden een vervolgopleiding binnen de grimeurbranche gedaan. Haar hobby’s zijn lezen, creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met haar kinderen.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Angelique en haar partner zorgen samen voor de kinderen. Iedere week bespreken ze wat er moet gebeuren en wie wat doet. De huishoudelijke taken zijn verdeeld over alle leden van het gezin. Zo doet haar zoon op donderdag boodschappen en kookt dan en haar dochter doet dit op woensdag. Haar dochter krijgt natuurlijk nog hulp, maar als ze groot genoeg is zal ook zij dit alleen doen. En zo heeft ieder lid van het gezin taken. Als één van haar kinderen ziek is, is zij degene die thuisblijft en voor haar kind zorgt.

Hoe combineert ze al haar taken

Angelique combineert haar taken door goed te kijken wat er allemaal op de planning staat. Stel dat zij een avondje weg wil met vriendinnen dan plant ze dat op een dag dat haar partner thuis is. Andersom gebeurt dit op dezelfde manier. Soms slapen de kinderen bij oma zodat zij en haar partner iets leuks samen kunnen doen. Haar zoon is 3,5 dag bij haar en haar partner en 3,5 dag bij zijn vader. Hierdoor houdt ze vaak ook meer tijd over om iets voor zichzelf te doen of om tijd met haar dochter door te brengen.

Ik-tijd voor Angelique

Echt tijd vrij maken voor zichzelf doet ze niet. Angelique is veel bezig met  grimeren en dat ziet zij ook als tijd voor haarzelf, omdat ze iets doet wat ze leuk vindt en plezier uit haalt. Het gebeurt niet vaak, maar als ze tijd voor zichzelf vrij maakt dan gaat ze het liefst wandelen, koffie drinken met een vriendin of lekker op de bank een boek lezen.

Tijd met haar partner

Op de vraag of ze genoeg tijd met haar partner heeft reageert ze dat ze dit lastig vindt. Want wat is genoeg? Is dat één keer per week of één keer per maand? De ene keer vindt ze dat ze genoeg tijd samen hebben en de andere keer te weinig. Haar partner heeft ook ochtenddiensten en hierdoor is hij rond 18:00 uur thuis. Als haar zoon dan bij zijn vader is en hun dochter op bed ligt hebben ze wel tijd voor elkaar, maar dat is niet iedere dag zo. Meestal zo’n twee keer per week.

Doordat haar partner in de horeca werkt heeft hij onregelmatige diensten en dat vindt ze soms wel lastig. Maar als haar zoon in het weekend bij zijn vader is en haar dochter bij oma gaan ze soms uiteten of een drankje doen. En andere dagen zitten ze knus op de bank Netflix te kijken. Het is maar net waar ze op dat moment zin in hebben en hoe ze zich voelen.

Ballen…hoog of laag?

Angelique houdt de ballen niet hoog en niet laag. Ze houdt ze in het midden. Ze houdt van makkelijk en simpel leven, niet te veel poespas. Doordat ze iedere week bespreken wie wat doet, weten Angelique en haar partner allebei waar ze die week aan toe zijn en daardoor kan ze de ballen in het midden laten hangen. Natuurlijk gaat het ook weleens mis. Ze laat die ballen dan lekker vallen, maar staat er niet te lang bij stil. Gewoon weer verder waar ze gebleven was. Niet moeilijk doen dus!

Een leven dat helemaal in balans is

Doordat ze weet waar ze aan toe is, blijft haar leven in balans. En door te plannen en tijd vrij te maken voor haarzelf, partner of kinderen blijft het ook in balans. Ze zou niks willen veranderen. Ze is gelukkig met haar partner en kinderen en blij met de manier hoe ze als gezin samenwerken. Samen vormen ze een hecht team, zelfs als het niet nodig is. En dat maakt haar trots en gelukkig.

De mening van anderen

Op de vraag of zij zich druk maakt om wat anderen denken is zij heel duidelijk; NEE! Een dikke vette nee. Ze heeft zich nooit druk gemaakt om wat anderen denken en dat zal ze ook nooit doen. Je schiet er namelijk niks mee op. Ze staan niet in jouw schoenen en weten niet waarom jij bepaalde keuzes maakt. Als zij zich druk zou maken om anderen dan zou het haar echt belemmeren. Continu bezig zijn met wat je doet voor anderen is alleen maar vermoeiend. Daar past ze voor.

Een gelukkig mens

Angelique is een tevreden mens. Supertevreden zelfs. Als zij terugkijkt op haar leven en nadenkt over alles wat zij heeft meegemaakt is ze blij dat ze is waar ze nu is. Zij zou zich geen andere leven wensen. Misschien een iets groter huis? Maar ook in haar minihuisje is ze een gelukkig mens.

Tips van Angelique voor jou

  • Denk niet te veel na, maar ga het gewoon doen.
  • Bespreek dingen met je partner
  • Zorg ervoor dat elk gezinslid op dezelfde plek staat
  • Maak een goede planning want dit creëert veel rust en dat is wat je nodig hebt

Tot slot wees gelukkig en sta achter de dingen die je doet!

Dank je, Angelique dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.
Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? Spitsuurvrouw en Rianne doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!