Hoe bloggersevent Blogger by Nature mij hielp mijn angsten overwinnen

Afgelopen weekend ging ik naar een heel leuk bloggersevent; Blogger by Nature. Een event voor bloggers waar je andere bloggers kunt ontmoeten, meerder trainingen en workshops waaraan je kunt deelnemen, waar je kunt netwerken met bedrijven en nog veel meer. Ik vond het doodeng want ik ken veel bloggers van hun blogs en hun mooie Instagramfeeds, maar ik had ze nooit eerder ontmoet. En ik ben maar een klein bloggertje dus wat zouden ze van mij vinden en paste ik er wel bij? Was dit event wel iets voor mij? Kon ik me beter afmelden? Of zou Blogger by Nature ervoor zorgen dat ik mijn angsten overwin?

Weten de andere bloggers wel wie ik ben?

De mensen die mij kennen weten dat ik me nooit druk maak over ‘ergens bij horen’. Ik hoef namelijk niet ergens bij te horen. Maar dit was toch anders. De bloggerswereld is best groot en er zijn veel bloggers die ik bewonder en ook aanwezig zouden zijn. En natuurlijk is het mijn droom om ook tienduizenden en misschien wel meer lezers naar mijn blog te trekken. Ik hoop echt dat ik zoveel mogelijk vrouwen een fijn gevoel geef als ze een blogartikel van mij hebben gelezen. Dat ze weten dat ze niet alleen zijn in de dagelijkse struggles. Dat ze die ballen helemaal niet iedere dag maar weer hoog moeten houden. Wie zegt eigenlijk dat dit moet? En ik hoop dat mijn lezers beseffen dat meer tijd voor zichzelf te nemen en af en toe de boel de boel te laten helemaal niet egoïstisch is. Je verdient het juist!

Maar heel eerlijk, ik ben niet heel actief in de bloggroepen op bijvoorbeeld Facebook. Ik ben een stille lezer en reageer nauwelijks. En dat werkte nu tegen. Want wisten ze wel wie ik ben?

Angsten overwinnen

Voor mij ging dit event vooral over angsten overwinnen. Ik heb maanden geleden een kaartje besteld en me opgegeven voor de trainingen. Want als ik meer lezers naar mijn blog wil krijgen moet ik in mezelf investeren en naar dit soort events gaan. Maar naarmate de dag naderde begon ik smoesjes te verzinnen om niet te gaan. Dat stemmetje in mijn hoofd kwam weer eens tevoorschijn en wilde mij beschermen. Je kent het wel; “Je hoeft toch niet te gaan, het gaat prima met je en je blog groeit nog steeds iedere maand” of “Je blog is nog zo klein, niemand kent jou daar. Sta je daar alleen!” en deze “Waar ga je het dan over hebben met die mensen die alles al weten?”.

Daar was dat stemmetje in mijn hoofd weer

Ik heb inmiddels geleerd dat die gedachtes of dat stemmetje er zijn om mij te beschermen. Maar die gedachtes of dat stemmetje zorgen ervoor dat ik mezelf beperk en nooit uit mijn comfortzone stap. En dus ben ik al een paar maanden bezig met me bewust zijn van die gedachtes. Waarom zegt dat stemmetje dit? Waarom heb ik deze gedachtes? Wat gebeurt er als ik naar dat stemmetje luister? En wat nou als ik niet luister? En dat niet luisteren doe ik steeds vaker. Door dat niet luisteren heb ik in korte tijd nieuwe mensen ontmoet, leuke gesprekken gehad, heb ik veel geleerd, komen er mooie samenwerkingen aan en groei ik als persoon.

angsten overwinnen by Blogger by Nature
Training SEO tijdens Blogger by Nature waar ik veel heb geleerd

Niet luisteren naar dat stemmetje!

Wat ben ik blij dat ik niet naar dit stemmetje heb geluisterd! Ik kon helaas niet de hele dag blijven omdat mijn lief een avonddienst had en ik geen oppas had. Volgend jaar toch maar wat eerder op zoek naar een oppas ;-). En ja ik heb een aantal van de bloggers gezien die ik bewonder, ik heb bloggers ontmoet die ik niet ken én ik heb een paar hele leuke gesprekken met bloggers en bedrijven gehad. Helaas miste is de bubbels en bitterballen en daarmee het moment om nog meer bloggers even te spreken. Maar volgend jaar ga ik gewoon weer en dan komt het helemaal goed! En misschien spreken we elkaar al eerder.

Nieuwe mensen ontmoet, nieuwe dingen geleerd en leuke cadeautjes

En zo zie je maar wat je allemaal mis kunt lopen als je naar dat stemmetje luistert. Want naast nieuwe contacten en heel veel kennis kreeg ik een goedgevulde goodiebag, een lekkere en gezellige lunch en hele fijne netwerkgesprekken met bedrijven. Bedrijven waarvan ik inmiddels al een mailtje heb ontvangen met de vraag of ik samen wil werken. Hoe leuk is dat!! En heb ik mijn angst nu overwonnen? Voor nu wel. Het is zo makkelijk om binnen je comfortzone te blijven, maar juist als je eruit stapt maak je nieuwe dingen mee en ontmoet je nieuwe mensen. En een berg energie dat je krijgt! Alleen al daardoor zal het volgende event voor mij een stuk makkelijker gaan. Daar ben ik van overtuigd!

Stap jij regelmatig uit je comfortzone en doe jij dingen die je eigenlijk best eng of spannend vindt? Hoe voel je je al je dit doet?

angsten overwinnen by blogger by nature
De inhoud van de goedgevulde goodiebag en cadeautjes van de bedrijven tijdens het netwerkgesprek

6 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.