fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

April en de meivakantie | Een kijkje in mijn leven

de meivakantie

Het is alweer mei dus de hoogste tijd om weer een persoonlijke update met je te delen. Oh en goed nieuws voor iedereen die erom vroeg; vanaf komende maandag kan je weer iedere week genieten van ‘Een kijkje in mijn leven’. Ik neem je dan weer iedere week mee in de hoe de week ervoor was, wat ik gedaan heb en meegemaakt hebt en welke wijze lessen ik geleerd heb (ahum). Maar in deze blog neem ik je mee naar april en de meivakantie. Het was weer lekker rommelig druk, maar zeker weer genieten!

Lekker in de tuin rommelen

Nu het steeds mooier weer wordt, werd het tijd om de tuin onder handen te nemen. Ik ben dan ook lekker bezig geweest in de tuin. Van het verwijderen van onkruid en planten die ik niet mooi meer vond, tot snoeien en het opvullen van de borders met tuinaarde. Alex heeft de tegels schoongespoten en de hoezen van de tuinset zijn ook weer gewassen. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat we een grote tuin hebben en breng er met mooi weer dan ook veel tijd in door. Inmiddels staat zelfs het zwembad zodat de meiden met mooi weer lekker kunnen poedelen. Ik kijk zo uit naar de komende tijd, waarin het zonnetje volop schijnt en we het leven van binnen naar buiten verplaatsen. Heerlijk!

April en de meivakantie | Een kijkje in mijn leven
De tuin wordt steeds gezelliger

Voorbereidingen communie en koor

In april waren de voorbereidingen voor de Eerste Heilige Communie van Jenna in volle gang. Bijna iedere zondag gaat ze dan naar de kerk en krijgt lessen over Jezus en wat de communie is. De reden dat ik het belangrijk vind dat mijn kinderen dit doen (Marley heeft het 2 jaar geleden gedaan) is omdat ik het belangrijk vind dat ze leren over liefde. Want dat is wat het geloof voor mij is. De liefde voor jezelf en de liefde voor elkaar. Uiteraard krijgen de meiden dit vanuit huis uit mee, maar het kan nooit geen kwaad om het ook buitenshuis te leren en te ervaren.

Zo werd er voor de Palmpasenviering door beide meiden een Palmpasenstok gemaakt. Nou ja, Alex maakte het kruis en de meiden hebben hem met hulp van mij versierd. Tijdens de Palmpasenviering in de kerk werden de palmpasenstokken gezegend door de pastor en na afloop is het ene kruis aan de ene oma gegeven en het andere kruis aan de andere oma.

Naast dat we weer wat meer in de kerk te vinden zijn (tijdens corona niet geweest) wilden de kinderen toch ook weer in het kerkkoor. En dus wordt er thuis weer volop gezongen en iedere woensdag oefenen ze met het koor. Het zingen bevalt ze zo goed dat ze zelf weer piano aan het spelen zijn. Gelukkig had ik het keyboard niet weggedaan en hebben ze hem van zolder gehaald. Ook ik pingel af toe wat (niet dat ik het kan, maar het is leuk om te doen en te leren).

Pasen

Uiteraard werd Pasen ook gevierd. Niks uitbundigs hoor, maar wel een lekkere paasbrunch bij ons thuis. En wat hadden we het geluk dat het weer meewerkte. We konden lekker buiten eten. De paasbrunch werd uiteindelijk een lunch aangezien we laat aan tafel gingen en dus aten we allemaal veel te veel, wat resulteerde in geen trek hebben in de avond. We zouden gourmetten, maar dat hebben de opgeschoven naar 2e Paasdag. Het was dus een fijne en relaxte Pasen voor ons.

Meivakantie: de eerste week

De eerste week van de meivakantie hebben we lekker rustig aan gedaan. Daar waren we ook allemaal wel aan toe. Vooral Marley, want die had ondanks dat we met de medicatie verhoogd zijn toch weer een heftige aanval in haar slaap. Dus even terug naar rust, reinheid en regelmaat. De eerste dagen hebben de dan ook vrij weinig gedaan. Het weer zat mee dus lekker in de tuin gezeten, spelletjes gedaan en films gekeken. De meiden wilden Harry Potter weer kijken en dus hebben we iedere dag een film gekeken. Wel fijn, want de laatste twee delen heb ik nooit gezien en nu dus eindelijk wel.

Zoals je begrijpt kwam er weinig van werken terecht. Ik blijf dat toch wel een uitdaging vinden als de kinderen thuis zijn. Maar gelukkig kon ik dinsdag wat uurtjes pakken en omdat ik vrijdag toch om 8 uur al bij de mondhygienist moest zijn, heb ik gebruik van de ochtend gemaakt door te werken en toen de meiden en Alex later die ochtend richting de boot van mijn schoonvader vertrokken heb ik nog wat flinke meters kunnen maken. Dat gaf wel wat rust omdat Alex in de tweede week iedere dag moest werken.

Meivakantie: de tweede week

Op maandag ging Alex met de meiden naar het springkussenfestival hier in Zoetermeer en ik heb toen even kunnen werken. Op dinsdag ging het springen door, want toen gingen de meiden in de ochtend naar Jump One. Irene van fotomano.nl was er ook met haar meiden dus wij hebben terwijl de meiden druk op de trampolines waren, een wandeling gemaakt.

Omdat Jenna aan het einde van de meivakantie op 8 mei jarig is, zijn we ook druk geweest met de voorbereidingen van haar verjaardag. Voor haar feestje met familie en vrienden op zaterdag 7 mei moest natuurlijk een taart besteld worden, voor haar daadwerkelijke verjaardag op 8 mei moesten cadeautjes gekocht worden en voor haar traktatie moest geknutseld worden. Marley gaat direct na de meivakantie drie dagen op kamp met haar klas, dus daar moest ook voor geshopt worden. Daar zijn we dan ook tijdens deze tweede week vooral mee bezig geweest.

Koningsdag

Uiteraard hebben we ook Koningsdag gevierd. Ik was zo slim om oranje tompoucen te bestellen zodat die op Koningsdag opgehaald konden worden. Ik vergeet dit soort dingen dus altijd en grijp daardoor altijd mis. En nu had ik 8 tompoucen zodat de meiden en oma de volgende dag ook nog een tompouce hadden. We gingen voor de lunch het centrum van Zoetermeer in en zouden dan vanuit het centrum richting het oude dorp lopen.

Wat viel het tegen! Het weer viel tegen want wat was het fris, maar ook miste ik de gezellige kraampjes. Een nawee van corona? Je zou toch denken dat de detailhandel wel wat extra’s kan gebruiken. Ik was dan ook echt in de veronderstelling dat het net als voorgaande jaren druk met kraampjes zou zijn. Maar gewoon helemaal niks. Gelukkig was er wel veel livemuziek waardoor er toch een gezellig sfeertje werd gecreëerd. Na uren slenteren lagen we ’s avonds uitgeput op de bank. Naar wat was het gezellig!

lekkere taart

Jenna jarig

Normaal gesproken vier ik de verjaardag van de kinderen nadat ze daadwerkelijk jarig zijn geweest of op de dag zelf als het in het weekend valt. Dit jaar is Jenna op zondag jarig en dan is het ook moederdag, dus vieren op de dag zelf leek me niet handig. Daarom vierden we haar verjaardag een dag eerder, gezellig met familie en vrienden. De weersvooruitzichten waren somber, maar wat hadden we een geluk! Het was een stralende dag en we hebben lekker buit gezeten. Mijn meisje is enorm verwend door iedereen.

Zondag kregen we samen ontbijt op bed, want het was natuurlijk ook moederdag. En toen kreeg ze ook de cadeaus van ons. In de middag gingen we even de stad in, want ze wilde een tweede gaatje in haar oren en die kreeg ze van oma. Wat een bikkel en wat is ze trots op haar tweede gaatje. In de avond waren haar oorlellen wel wat gevoelig, maar de volgende dag was er niks meer aan de hand. Ze kan niet wachten tot ze er straks andere oorbelletjes in kan doen.

April en de meivakantie

Het was een lekker afwisselende april en meivakantie. We hebben in de meivakantie niet heel veel drukke uitjes gehad. Maar dat was vooral omdat Marley de maandag na de vakantie drie dagen op kamp ging. Zoals je misschien weet heeft ze epilepsie en vermoeidheid is een grote trigger. Daarom lekker rustig aan gedaan en vooral genoten van elkaar.

Hoe was jouw april en de meivakantie? ik hoop dat je ook lekker genoten hebt!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!