fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bekeken op Netflix in juli

Bekeken op Netflix in juli

Ik dacht vorige maand nog dat ik deze maand veel minder zou Netflixen. Man, wat heb ik me vergist. Het is echt heel erg, want ik heb meerdere series en seizoenen gekeken. En ik heb alweer wat nieuwe series op mijn lijstje staan. Maar ik heb me voorgenomen om in augustus echt wat minder naar de tv te staren. Die tijd in de avond gebruik ik liever voor wat qualitytijd met Alex aangezien hij in augustus ook lekker vrij is. Maar dat is augustus. Voor de maand juli heb ik in iedergeval een flinke inspiratielijst voor je 😉

Suits seizoen 6

Toen ik zag dat het nieuwe seizoen op Netflix stond, kon ik niet wachten met kijken. En dat werd dus bingewatchen. Ik heb dit seizoen in drie dagen gekeken. Zegt genoeg denk ik. Als je de eerdere seizoenen nog niet gezien hebt, zeker gaan kijken. Ik had bij seizoen 2 een dipje. Het werd te langdradig ofzo. Ja de verhaallijn dan he, want van Harvey Specter kan je nooit genoeg krijgen. Maar vanaf seizoen 4 en werd het weer spannend en seizoen 5 was echt bingewatch-waardig. En seizoen 6 overtreft echt alle seizoenen. Ik ben benieuwd hoe ze dit seizoen gaan overtreffen.

*NIET LEZEN ALS JE SEIZOEN 5 NOG MOET KIJKEN*

In seizoen 5 heb je gezien dat de rechtszaak van Mike in volle gang is. Uiteindelijk geeft hij zichzelf aan en moet naar de gevangenis. En zo eindigt seizoen 5. Domper dus.

In seizoen 6 zie je dat Harvey er kapot van is dat Mike alle schuld op zich neemt en voelt zich schuldig. Hij doet er alles aan om hem eerder uit de gevangenis te krijgen. Tegelijkertijd zijn alle partners van Harvey, Specter en Litt opgestapt. Alleen de harde kern is er nog; Harvey, Jessica, Louis, Donna, Gretchen en natuurlijk Rachel. Deze zes mensen moeten er alles aan doen om nieuwe klanten te trekken en geld in het bedrijf te krijgen, omdat ze anders allemaal zonder werk zitten. Er gebeurt dit seizoen heel veel en het is echt zo spannend. Ik dacht dat vorige seizoen heftig en spannend was, maar ik heb tijdens dit seizoen bij iedere aflevering in spanning gezeten. En kon dus niet stoppen met kijken. Zeker het kijken waard dus!

Bates Motel seizoen 1

Deze serie stond al heel lang in mijn lijst maar ik keek steeds niet. En toen ik eenmaal begon was ik verslaafd. Ik heb in één maand tijd gewoon 4 seizoenen gekeken. Niet normaal mensen. Maar echt, als je eenmaal begint wil je gewoon verder kijken.

In seizoen 1 leer je Norman Bates kennen. Hij wordt gespeeld door Freddie Highmore. Die naam zegt je misschien niks, maar als ik zeg: “The Good Doctor” weet je precies wie ik bedoel. Wat is dit een goede acteur! In de The Good Doctor speelt hij een autistische arts en dit doet hij echt heel goed. En in Bates Motel speelt hij dus Norman Bates. In deze serie zie je hoe hij geworden is zoals hij is in de film Psycho. Ik heb deze film nooit gezien en dat is niet erg. Er waren geen moment die ik niet begreep. Misschien als ik de film ga kijken dat er wel dingen op hun plek vallen. Geen idee. Het is in ieder geval geen voorwaarde dat he de film gezien moet hebben.

Je leert Norman en zijn moeder Norma kennen. Ze zijn een beetje apart en vooral hun relatie is niet helemaal gezond. Als Norman zijn vader overlijdt, besluit zijn moeder een motel te kopen. Maar de oorspronkelijke eigenaar is het daar niet mee eens en dan begint de ellende…

Bates Motel seizoen 2 t/m 4

In de volgende seizoenen kom je erachter dat Norman black outs heeft. En als hij zo’n black out heeft is hij zichzelf niet. De lieve en zachte Norman verandert dan in een koelbloedige moordenaar. Als hij weer bij zinnen komt weet hij niet wat er is gebeurd. Zijn moeder die dit wel weet, blijft hem beschermen. En dit maakt dat het steeds verder uit de hand loopt. Zijn broer Dylan, die in eerste instantie niks met hun moeder te maken wil hebben, besluit zijn moeder bij te staan en Norman te beschermen. Maar gaat dit wel goed? Daarnaast belandt Dylan in de drugshandel die de stad draaiende houdt. Hier moet hij zich staande houden. En of dit nog niet alles is komt zijn vader ineens opduiken. Waarom wil Norma niks met de vader van Dylan te maken hebben?

Gelukkig krijgen de Bates, steun van sheriff Alex Romero, maar in hoeverre kan hij hen blijven steunen? En Emma, de beste vriendin van Norman, hoe ver gaat zij voor de vriendschap?

In deze serie gebeurt heel veel, maar alles komt steeds terug bij Norma en Norman en hun ziekelijke relatie. Hoe het allemaal afloopt? Ga kijken en geloof me, je blijft kijken!

Bekeken op Netflix in juli

Ik heb niet gelogen hè. wat heb ik veel zitten Netflixen (oeps!). Ik schaam me er zelfs een beetje voor. Inmiddels is seizoen 6 van Orange is the new Black beschikbaar. Het verraste mij, want ik dacht echt dat het ophield bij seizoen 5. Dit seizoen ga ik in augustus kijken en ik heb me voorgenomen om daarnaast niet meer dan twee seizoenen van anders series ga kijken. Of het me gaat lukken durf ik niet te beloven, maar ik ga in ieder geval mijn best doen 😉

Welke series ben jij aan het kijken?

Foto: Netflix

Deel op:

6 gedachten over “Bekeken op Netflix in juli”

  1. Oh dat is balen zeg. Ik heb soms ook zo’n dipje dat ik even niet weet wat ik moet kijken of geen zin in een bepaald genre heb en geen leuke comedy kan vinden. Gelukkig komt het uiteindelijk altijd wel goed haha. Succes met de zoektocht naar een nieuwe serie 😉

 1. Op dit moment kijken we Vikings, Voltron, The Americans, Star Trek Enterprise in de herhaling, en zijn we net klaar met Archer. Ik kijk nooit meer dan één aflevering per dag van een serie :S Ik kan dat gewoon niet, want mijn aandacht zakt dan in. Plus we laten er graag een dag of soms een week tussenzitten. Elke dag dezelfde serie kijken, da’s mij te saai.

  1. Wat knap zeg dat je er een week tussen laat zitten. Ik kan dat echt niet haha. Vooral al het spannend is dan wil ik maar doorkijken. Ik zit dan echt helemaal in het verhaal. Al moet ik wel zeggen dat Alex en ik Game of Thrones aan het kijken zijn en we zijn pas bij seizoen 2, want soms zit er weken tussen totdat we weer verder kijken. Dan moet ik wel altijd schakelen en bedenken wat er ook al weer allemaal gebeurd is haha

 2. Hei Irene,

  Wow, dat is nogal wat. Waar haal je die tijd vandaan? Kids, partner, werk en huishouden…. en dan ook nog hoeveel uren Netflix?
  Vergeet je niet af en toe gewoon even zen te doen in de tuin? Je kinderen zien spelen? Je man te knuffelen? 😉

  Wij zaten in ’the killing’ hadden ze besloten om de serie eraf te halen per 1 augustus. Pfff balen.
  The Alienist, Penny Dreadful, Suits en dergelijk series zijn inderdaad top. Ben ook wel blij met diverse goede films.
  Jack Reacher, hele Jason Borne serie, Self/less, Stealth, …. er is gewoon heel veel.

  1. Ja erg he, Robin. Ik schaam me ook een beetje. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak heel vroeg naar bed ga haha Alex heeft dan late dienst en de meiden liggen dan ook op bed dus dan zit ik avonden te Netflixen. En dan ga ik natuurlijk veel te laat naar bed haha. Ik heb me deze maand ook voorgenomen om af te kicken en niet meer dan twee afleveringen op een avond te kijken. Overdag heb ik alle tijd voor de meiden en Alex komt ook niks te kort ;-). Maar eh, jij hebt ook een aardig lijstje haha En zo irritant he als ze een serie annuleren. Dan moet je toch weer op zoek naar een nieuwe serie haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!