fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bekeken op Netflix in mei

Bekeken op Netflix in mei

Het is alweer de laatste dag van de maand en dus de hoogste tijd om mijn lijstje te delen met wat ik heb bekeken op Netflix in mei. En dat is best veel. Ik moet zeggen dat ik 13 Reasons Why echt heb gebingewatcht (is dit een woord?). Dit is zo’n typische serie waarin je wordt meegezogen. Voor de afwisseling heb ik ook genoeg komedies gekeken. Dus ben je nog op zoek naar leuke series, lees dan gauw verder!

Santa Clarita Diet seizoen 1

Ik begon de maand met deze serie. Ik had hem al een tijd in mijn lijst op Netflix staan, maar ik dacht steeds dat het niet leuk zou zijn. Stom eigenlijk want ik vind deze serie echt hilarisch. Het gaat over een gezin bestaande uit man Joel, vrouw Sheila (Drew Barrymore) en dochter Abby. Ze zijn een normaal gezin; beiden druk met hun werk als makelaars en proberen hun puberdochter in het gareel te houden.

Maar dan wordt Sheila ineens heel ziek en kotst alles onder. Oke, dat was echt ranzig, maar verder is deze serie echt alleen maar grappig. Als laatst kotst ze ook een soort van rare bal uit. En vanaf dat moment verandert het leven van het gezin. Sheila is namelijk een zombie geworden. In dit seizoen gebeurt er heel veel, maar gaat het vooral om het hoe gaan ze hiermee om en wat voor impact heeft het op de dochter. Dit alles gaat gepaard met heel veel humor en hilarische momenten. Als je van flauwe humor houdt is dit zeker een aanrader!

Santa Clarita Diet seizoen 2

In dit seizoen gaan ze met hulp van hun nerdie buurjongen Eric op zoek naar de oorzaak van de ‘ziekte’ en of er een medicijn of tegengif is. Sheila wordt namelijk steeds agressiever en heeft haar gevoelens en behoeftes niet altijd onder controle. Tijdens deze zoektocht komen ze erachter dat er meer mensen zijn die zombies zijn geworden. En de vraag is, moeten ze deze zombies in leven houden of niet? Ze komen erachter dat de ‘ziekte’ in Servië is ontstaan en ze hebben een heel bijzonder ingrediënt nodig om een serum te kunnen maken wat ervoor zorgt dat de ‘klachten’ van Sheila niet erger worden. Ook dit seizoen is heel flauw, maar ik hou ervan. Een heerlijke serie waarbij je niet hoeft na te denken. Ik wacht met smart op seizoen 3, maar ik moet heel veel geduld hebben want dit seizoen komt pas in 2019 uit.

13 Reasons Why seizoen 1

Vorig jaar mei deelde ik in mijn 5 Netflix favorieten dat ik 13 Reasons Why seizoen 1 had gekeken. Als je seizoen 1 nog niet hebt gezien kijk dan even in de blog over mijn 5 Netflix favorieten in mei (2017). Seizoen 1 greep mij al heel erg aan omdat mijn neef in diezelfde maand zelfmoord pleegde. En toch hielp de serie mij om het beter te begrijpen en misschien hielp het mij ook om het overlijden, en vooral de manier waarop, van mijn neef te verwerken. In seizoen 1 wordt het verhaal vanuit Hannah verteld; hoe zij alles heeft ervaren.

13 Reasons Why seizoen 2

In seizoen 2 zie je hoe iedereen die met haar omging het heeft ervaren. Hannah’s moeder spant een rechtszaak aan tegen de school waar Hannah heenging. Hierdoor komen er meerdere getuigen aan het woord en worden de verhalen van een andere kant belicht. Ook zie je dat er eigenlijk weinig is veranderd. Het pesten gaat door en iedereen heeft er last van. Er is ook zoveel gebeurd. Heel veel dingen vallen door de verhalen van de anderen nu op hun plek. Maar is iedereen wel eerlijk? En hoe gaat het nu met de mensen die nog steeds gepest worden? Redden die zich of draaien ze door?

Ik vond dit seizoen misschien nog heftiger dan het eerste seizoen. En ik merkte ook dat het heel veel met me deed. Mijn advies is dan ook om het samen met iemand te kijken. Ik keek alleen en merkte dat ik het miste om erover te praten. Er wordt ook voor iedere aflevering geadviseerd om jongeren niet alleen te laten kijken. Wat ik heel goed begrijp. Maar het is zeker een aanrader. Mijn middelbare schooltijd was echt niet zo heftig, maar ik kan me voorstellen dat het er op sommige scholen heel heftig aan toe gaat. En ben jij als ouder altijd bewust van wat er speelt? Ik denk dat deze series ouders ook helpt om alert te zijn en met hun kinderen te praten. Écht te praten. Ik ben heel benieuwd hoe het derde seizoen zal verlopen..

The Let Down seizoen 1

Na 13 Reasons Why moest ik echt even iets luchtigs kijken. Een Australische serie die het verhaal vertelt van Audrey. Audrey is net moeder geworden en ze heft het best moeilijk met haar nieuwe rol. Niet gek aangezien haar man meer met zijn carrière bezig is en haar moeder haar nergens bij wil helpen. Haar vrienden hebben allemaal geen kinderen dus ook daar kan ze niet terecht. Dan besluit ze om naar een moedergroep te gaan. Hier zal ze met andere moeders kunnen praten over alles waar ze tegenaan loopt en kunnen ze elkaar helpen. Maar eigenlijk wordt ze er heel onzeker van. Ze wil zich niet laten kennen en doet net of ze alles onder controle heeft. En dit alles zorgt voor heel veel hilarische momenten.

Veel dingen zijn natuurlijk wat overdreven gemaakt, maar toch was er veel herkenning voor mij. Dat maakte ook dat ik echt veel heb moeten lachen tijdens het kijken. De afleveringen zijn lekker kort en er zijn maar zeven afleveringen in dit seizoen. Ik weet niet of er nog een tweede seizoen komt, maar dan weet ik zeker dat het nog hilarischer wordt. Als je de laatste aflevering hebt gezien, begrijp je waarom…

Lucifer seizoen 3

Hier heb ik vorige maand ook over geschreven, maar omdat ik toen nog niet alle afleveringen had gezien wil het vandaag toch nog even noemen. Er gebeurt namelijk heel veel in dit laatste seizoen van Lucifer. Ja mensen, er komen geen seizoen meer. En hier baal ik best van, want Lucifer is echt één van mijn favoriete series ooit.

Zouden Lucifer en Chloë dit seizoen dan eindelijk een stelletje worden? En gelooft ze nu eindelijk dat hij nooit gelogen heeft als hij zei dat hij de duivel is? Als je seizoen 1 en seizoen 2 nog niet hebt gekeken raad ik je aan om dat zeker te doen. Je krijgt er geen spijt van!

Bekeken op Netflix in mei

Ik heb aardig wat bekeken als ik het zo opschrijf. Met het mooie weer zal het wel minder worden. Al moet ik zeggen dat ik het altijd wel lekker vind om een serie te kijken voordat ik naar bed ga. Ik weet het, beeldschermen zijn niet goed voordat je gaat slapen maar gelukkig slaap ik altijd goed. Eind juni kan je weer lezen wat ik bekeken heb en wie weet zit er iets leuks tussen wat jij kan kijken. Ik wens je een mooie maand en veel Netflixplezier!

Welke serie(s) ben jij nu aan het kijken?

Foto: Netflix

Deel op:

6 gedachten over “Bekeken op Netflix in mei”

  1. We zijn met Agents of S.H.I.E.l.D. bezig, Ash vs Evil Dead, One Punch Man, Dynasty, Lost in Space, alle Star Trek series (die we allemaal al gezien hebben: we pikken nu af en toe een aflevering) en Westworld. En nu het laatste seizoen van Kimmy Schmidt er is, zullen we dat zo langzaam mogelijk gaan zien.
    In mijn uppie kijk ik ook Grace and Frankie. Al was het maar om nu vast te bepalen of ik een Grace of een Frankie wil worden als ik later groot ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!