fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijkomen in deze krokusvakantie | Een kijkje in mijn leven

Bijkomen in deze krokusvakantie

Even een lekker weekje vakantie. Niks moet, (bijna) alles mag en we zien wel wat de dag brengt. Heerlijk! Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee zodat we lekker naar buiten kunnen. Ik moet een paar kleine dingetjes voor werk doen, maar dat kan ik tussendoor of in de avond doen. En deze week heeft Marley na maanden weer eens een afspraak bij de neuroloog. Ik hoop dat ze mag gaan afbouwen met de medicijnen. Dus fingers crossed! Maar het is vooral bijkomen in deze krokusvakantie. Ik heb de afgelopen weken veel gewerkt en veel gedaan en ik kan wel een rustig weekje gebruiken. En ook de meiden zijn toe aan even ‘niks’.

Maandag

Ik zou vandaag eigenlijk gaan sporten, maar omdat ik al vroeg in de ochtend een afspraak bij mijn boekhouder heb ga ik niet. Morgen weer een dag. Vandaag wil ik naar de boekhouder, een begin maken in mijn bullet journal voor maart en dan met de meiden en Alex wat gezelligs doen. Alex is pas weer het weekend vrij dus vandaag is de enige dag in de vakantie dat we met zijn viertjes zijn. De meiden vinden het altijd gezellig om naar Intratuin te gaan, daar een beetje rond te lopen en dan een saucijzenbroodje te eten. Dus doen we dat. Het is ook behoorlijk onstuimig weer, dus naar buiten gaan is niet echt een goed idee.

Bijkomen in deze krokusvakantie en een beetje werken
Ik nam een filmpje op voor mijn YouTube kanaal

Op de terugweg rijden we even langs het Woonhart omdat ik wat kussens voor op de bank wil hebben. Toen we Indy nog hadden heb ik heel even kussens gehad, maar die kleine haartjes van haar bleven in de kussentjes zitten en omdat ze altijd op de bank, op de kussens ging liggen rook het niet fris en bleef ik de kussens wassen. En ik heb altijd geroepen dat als Indy er niet meer zou zijn, ik gelijk kussens voor op de bank zou kopen. Maar kon het nu steeds niet. Het voelde alsof ik haar verraadde ofzo. Maar nu een paar maanden later en na een hoop gezeur van de rest van het gezin dan toch een paar kussentjes gekocht.

Bijkomen in deze krokusvakantie en nieuwe kussens op de bank
Helemaal blij met de nieuwe kussens op de bank. Wil er nog een paar bij, want het staat zo gezellig!

Vlak voor het eten is Marley enorm moe ineens. Ze heeft ook geen trek in eten en ligt al voor zeven uur op bed en te slapen. Hoop niet dat ze ziek wordt, want ze keek zo uit naar deze vakantie. Ik ga ook maar op tijd mijn bed in, want je weet maar nooit…

Dinsdag

Marley was gewoon heel erg moe, want ik merk vandaag weinig aan haar. En ons nichtje kan gelukkig ook gewoon komen logeren. Ik doe het vandaag maar wel een beetje rustig aan. Gewoon een rustig dagje. De meiden willen slijm maken en eigenlijk mag dit niet in huis van mij. Maar het regent weer/nog steeds dus voor deze ene keer dan maar. We gaan naar Action voor alle spullen die ervoor nodig zijn en dan gaan de meiden aan de slag.

Terwijl zij met het slijm bezig zijn ga ik mijn haar even verven, want dat is hoog nodig. De laatste keer was begin december en ik kan je zeggen dat ik behoorlijk grijs ben geworden. Maar nu kan ik er weer even tegenaan!

Woensdag

Ook vandaag kan ik er niet veel van maken. Van het weer dan hè. Ant het regent en regent maar. De meiden kijken in de ochtend een film en ik maak nog wat werk af. Als iedereen dan gedoucht en aangekleed is gaan we weer een spelletje doen. Cluedo Junior is favoriet deze vakantie en wordt ook nu weer gespeeld.

De meiden vermaken zich prima met hun nichtje en ik kan tussendoor op mijn gemak de was enzo doen. En aan het begin van de avond ga ik de keuken in en bak ik stapel pannenkoeken waar we ook de volgende ochtend van genieten. Niets zo lekker als pannenkoeken als ontbijt. Heerlijk!

Donderdag

Vandaag moet Marley naar de neuroloog voor controle. En alles is en gaat goed met mijn meisje. Ik wist dit natuurlijk allang! Maar toch altijd fijn als het door een arts wordt bevestigd. Nu nog even de uitslag van het Neuropsyschologisch onderzoek afwachten. Als naar geen absences zijn waargenomen mag Marley gaan afbouwen met de medicijnen. Duim je mee?

Bijkomen in deze krokusvakantie en naar het JKZ
Naar het ziekenhuis gaan is gelukkig altijd een feestje

Na het ziekenhuis zijn de meiden er wel klaar mee. Het is vaak veel wachten en dan allerlei vragen beantwoorden. En ze willen bij het Ronals McDonald huis spelen en tegen de tijd dat we dan weer thuis zijn, zijn we alweer een paar uur verder. We eten wat makkelijks en kijken een filmpje en gaan dan lekker op tijd naar bed.

Vrijdag

Alex heeft vandaag een late dienst en hoeft pas om 13 uur de deur uit en dus kan ik gaan sporten. Ik ben al om 8:15 uur in de sportschool en het is lekker rustig. als ik halverwege mijn work out ben, wordt het steeds drukker en ben ik blij dat ik lekker op tijd was. Ik baal dat ik eerder deze week niet ben wezen sporten, maar blij dat ik vandaag wel ben geweest.

Bijkomen in deze krokusvakantie en naar de sportschool
Whoehoe ik ben naar de sportschool geweest in de vakantie!

Als ik thuis komt wil Jenna gelijk weer Cluedo spelen, maar ik wil eigenlijk liever eerst douchen. Jenna wint haha en ik speel met haar een potje Cluedo en ook dat wint ze van me. Nadat ik gedoucht heb wil Marley op mijn laptop spelletjes doen en Jenna en ik gaan verven. En dan ben ik het echt zat; regen of niet we moeten echt even naar buiten en dus gaan we naar de geitjesboerderij om te kijken of er al lammetjes geboren zijn. Helaas waren we niet de enigen die dit dacht want het was behoorlijk druk. Maar wel heel veel lammetjes en net toen we naar huis wilden gaan zagen we dat een geit aan het bevallen was. En toen hebben we drie lammetjes geboren zien worden. Heel bijzonder om mee te maken…

Zaterdag

Vandaag is Alex vrij en gaat met de meiden en een vriendinnetje naar de geitjes. Misschien is het nu rustiger en kunnen ze de lammetjes een flesje geven. Ze blijven uren weg en ik kan rustig het huis aan kant maken. Ja de bovenverdiepingen dan hè, beneden is Alex zijn verantwoordelijkheid 😉

Bijkomen in deze krokusvakantie | Een kijkje in mijn leven
Terwijl de meiden lekker op de laptops bezig zijn pak ik een momentje van rust met Eigen Huis en Tuin

We wilden vandaag uiteten met de meiden, maar alle restaurants waar we heen willen zitten vol. Dus dan halen we pizza en ik zorg voor een lekker toetje; chocoladetaart met ijs en slagroom. En dan is het met de meiden ‘Wie is de mol’ kijken en oh wat is het toch spannend!

Zondag

Vandaag wilde ik uitslapen. Alex is vrij en ik ben al de hele week vroeg op. Maar ik ben om 6 uur al klaarwakker. Dan maar eruit. Ik loop dan ook rond tienen in de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen. Niks voor mij, wat op zondag loop ik meestal tot een uur of elf in mijn badjas haha. Maar nu heb ik lekker op tijd de boodschappen in huis.

Bijkomen in deze krokusvakantie | Een kijkje in mijn leven
Even tijd voor mezelf en dat in alle stilte. Heerlijk!

Alex en de meiden gaan daarna naar Monkey Town en ik blijf lekker thuis. Ik heb wel even behoefte aan rust en even alleen zijn. Want hoe heerlijk ik het ook vind om de hele vakantie alleen met de meiden te zijn, ik heb ook echt behoefte aan tijd voor mezelf en dat is lastig als Alex aan het werk is. Dus dan maar even niet met zijn viertjes eropuit. En in zo’n monkey Town zou ik toch een boek lezen of iets dergelijks. Dus dan liever thuis in alle rust journalen, blogje schrijven, boek lezen en soep maken….

Bijkomen in deze krokusvakantie

Kort samengevat was het vooral bijkomen in deze krokusvakantie. Even geen wekker, op tijd naar bed en go with the flow. De meiden en ik zijn lekker uitgerust en kunnen er de komende weken weer tegenaan. Maar ik hoop toch wel dat het de volgende vakantie droog is. Nou is dat de meivakantie dus meestal zit dit wel goed.

Hoe was jouw krokusvakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!