Bijna vakantie en leuke uitjes| Kijkje in mijn leven

De laatste schoolweek is eindelijk aangebroken en dan is het echt bijna vakantie. Nog vier dagen naar school en voor mij nog vier dagen werken. Heerlijk! Deze week hebben we ook ook leuke uitjes op de planning staan dus we sluiten het schooljaar feestelijk af.

Maandag

De kinderen hebben nog vier dagen school en mogen iedere dag iets ‘geks’ doen. Vandaag is het ‘draag twee verschillende schoenen’ dus dat doen ze dan natuurlijk ook. Ik ga aan het werk en probeer zoveel mogelijk af te maken. Deze week hebben de meiden maar vier dagen school dus ik heb ook maar 3,5 dag om te werken. Even bikkelen dus nog.

bijna vakantie en gekke dagen op school

Vandaag kwam ik erachter dat het nieuwe Harry Potter spel beschikbaar is. Het is net zo iets als Pokémon Go, maar dan met Harry Potter. Het heet Harry Potter Wizards Unite. Na school zijn de meiden en ik gelijk op zoek gegaan naar ingrediënten voor toverdrankjes, verloren voorwerpen en gemene tovenaars. Ik denk dat we een leuke bezigheid voor de vakantie hebben gevonden 😉

Dinsdag

Oh jongens ik baal zo van het weer. Ik heb de hele dag met een dik vest aan zitten werken. Zo koud had ik het. Gelukkig begon later de zon te schijnen en kon het vest uit. Hopelijk is het morgen beter weer, want we zijn dan uitgenodigd voor de opening van het nieuwe buitenbad in Duinrell. Fingers crossed! Buiten werk, heb ik de afsheidscadeautjes voor de vier juffen afgemaakt. Ik ben niet echt heel erg aan het knutselen geweest. Maar ik heb wel een leuk wijnetiket gemaakt voor de juffen van Marley. Ik had namelijk een tijdje terug een fles wijn aan ze gegeven en toen kreeg ik een hele leuke selfie van ze. Die kon ik mooi gebruiken voor het afscheidscadeautje. De juffen van Jenna verwen ik met chocola en een gepersonliseerd ‘Merci bedankje’. Heel handig via de site van Merci. Je hoeft alleen een foto toe te voegen en een kleine tekst en dan uitprinten, uitknippen en je schuift het zo onder het plastic van je doos Merci door. Ideaal!

bijna vakantie bedankjes voor de juffen

In de avond mag ik oppassen op mijn vriendinnetje Kate. De eenjarige dochter van goede vrienden van ons. Zo leuk en ook wel een beetje spannend, want ze is nog nooit alleen bij ons geweest. En ik ben ook al weer een tijdje uit de baby’s en dreumesen. Maar gelukkig is alles goed gegaan.

Woensdag

Vanmiddag gaan de meiden en ik naar de officiële opening van het nieuwe buitenbad van Duinrell. Superleuk. Maar dat betekent dat ik alleen de ochtend heb om te werken en er komt toevallig nog een leuke winactie voorbij. Waar je nog aan mee kunt doen 😉

Tikibad Buiten in Duinrell

We gaan vanuit school gelijk door naar Wassenaar, want de patat wacht daar al op ons. En wat hebben we een geluk met het weer! Het zonnetje schijnt heerlijk dus de meiden genieten optimaal van het buitenbad. En ik hou ze vanaf een heerlijk bedje onder een parasol in de gaten. Binnenkort lees je op Tante Truus Kan Alles meer over dit Tikibad Buiten. Het is zeker een aanrader om met je kind naartoe te gaan!

Donderdag

Vandaag is het dan echt zover. De allerlaatste schooldag voor de vakantie. De kinderen mogen speelgoed mee naar school nemen. Jenna gaat voor een pop met poppenwagen en Marley neemt het slagroomspel mee en twee bussen slagroom. Wat zullen ze een lol hebben. In de middag springt groep 8 de school uit en zingen we met zijn allen het schoollied. Dan is het echt vakantie!

Op de laatste schooldag voor de vakantie eten we traditiegetrouw een ijsje (ik nam dit keer een milkshake 😉)

Om de vakantie te vieren eten we ’s avonds pannenkoeken en zet ik mijn wekkers uit. Alleen om dinsdag moeten we nog vroeg opstaan omdat Jenna om 8:45 uur zwemles heeft. Wie dat bedacht heeft!? Maar aan de andere kant is het ook wel lekker dat het niet midden op de dag is. We hebben nu na zwemles nog de hele dag/ Ieder nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen 😉

Vrijdag

De eerste vakantie begint gezellig, want een vriendinnetje van Marley komt de hele dag bij ons. Dat betekent wel op tijd opstaan, maar daar hebben we geen wekker voor nodig. De meiden spelen de hele dag en ik kan in de tussentijd een beetje in huis rommelen en boodschappen doen. Gelukkig dat mijn moeder er is anders had ik ze mee moeten nemen. Nu kunnen ze lekker door met spelen terwijl ik op mijn gemak boodschappen doe.

Heel verslavend spel

De meiden willen na het eten een film kijken. En ze kiezen Iron Man. Ik twijfel nog of het wel geschikt voor ze is. En die twijfel heb ik blijkbaar niet voor niks. Jenna vond het toch wel spannend en slaapt slecht. Volgende keer kijken we alleen met Marley 😉

Zaterdag

Vandaag hebben een cultureel dagje op de planning staan. Ik ben namelijk uitgenodigd voor de opening van de familie-doe-tentoonstelling ‘Hallo Rembrandt!’ in het Mauritshuis in Den Haag. Opa en oma mogen ook mee dus we maken er een gezellig uitje van met zijn allen. Binnenkort lees je er meer over.

‘Hallo Rembrandt’ in het Mauritshuis

Na het bezoek aan het Mauritshuis gaan we lekker donuts eten bij Dunkin’ Donuts. De keuze is enorm en daardoor ook moeilijk. Maar goed dat er geen filiaal in Zoetermeer is, want dat zou niet goed voor me zijn.

Zondag

Vandaag doen we lekker rustig aan. Zo min mogelijk dus. Het is tenslotte zondag en ook nog eens vakantie. Ik doe alleen wat wasjes. Eigenlijk moet ik ook de badkamer schoonmaken en de bedden verschonen. Maar hé, morgen weer een dag 😉

Aan het eind van de middag gaan we gezellig bij vrienden barbecueën. Ze zijn pas verhuisd dus we kunnen gelijk hun nieuwe huis bewonderen en genieten van de heerlijke tuin.

Bijna vakantie en leuke uitjes

Bijna vakantie en het begint al heel goed. En de eerste dagen is het ook volop genieten. Ik ben benieuwd wat de rest van de vakantie ons te bieden heeft. Voor nu is dit voorlopig even het laatste weekoverzicht dat je van me leest. Na de vakantie kan je weer iedere week lezen hoe mijn week was.

Ik wens je een hele fijne zomervakantie. Geniet ervan!

Liefs,
Irene

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.