fbpx

Ga deze krokusvakantie met je kinderen naar de bioscoop

bioscoop

Het noorden geniet deze week van de krokusvakantie (of voorjaarsvakantie) en in het midden en het zuiden van het land start de vakantie over een paar dagen. Een heerlijk vooruitzicht voor veel kinderen en ouders. En helemaal nu vanaf 25 februari alles weer voor iedereen toegankelijk is én we geen mondkapje meer op hoeven. Daarom leek het me leuk om de leukste bioscoopfilms die nu in de bios te zien zijn, met je te delen. Want de bios blijft toch een leuk uitje met de kinderen. Later deze week deel ik een blog met allerlei leuke activiteiten in een aantal musea. Voor meer ideeën voor uitjes kan je deze blog lezen waarin 5 leuke uitjes om de krokusvakantie mee af te sluiten staan.

Sing 2

Als je deel 1 van Sing hebt gezien, kan ik me niet voorstellen dat je dit tweede deel niet zou willen zien. De humor en het verhaal van deel 1 maken me nieuwsgierig naar dit tweede deel.

Buster heeft van het New Moon Theater een groot succes gemaakt. Nu heeft Buster z’n zinnen gezet op een nog grotere uitdaging: het opzetten van een nieuwe show in het Crystal Tower Theater in het glamoureuze Redshore City. In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Encanto

Als je een abonnement op Disney+ hebt, heb je deze film vast al met je kinderen gekeken. Wij wel in ieder geval. Maar de magie van het witte doek, maakt toch dat je deze prachtige film ook in het de bioscoop wilt zien.
Mirabel, het enige gewone lid van haar buitengewone familie, dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Clifford de grote rode hond

Ik weet niet waarom of hoe, maar ik ken deze film als tekenfilmserie. Waarschijnlijk omdat één van mijn nichtjes of neefjes dit keek. En vraag me niet waarom, maar het lijkt een hele leuke en grappige film.

De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Maya en het gouden ei

Maya de bij is altijd heel populair onder jongere kinderen. Ik keek met mijn meiden toen ze kleiner waren, de serie op tv. En ik ben met Jenna ook eens naar een Maya de bij-film in de bios geweest en dat was altijd een groot succes!

Wanneer Maya hoort dat de koningin haar en Willy uit elkaar wil halen omdat ze weer eens chaos hebben gecreëerd in de bijenkorf, besluit Maya om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze wel samen te vertrouwen zijn. Onderweg komen ze een groene mier tegen die hun een gouden boon toevertrouwd die ze moeten bezorgen aan de nieuwe mierenkolonie in Bonsai Piek. Samen met Eddie en Freddie die ze tijdens hun tocht tegen komen beginnen ze aan de reis. Wanneer de ‘boon’ plotseling uitkomt blijkt er een klein schattig prinsesje genaamd Smoesh in te zitten. Dit avontuur is veel meer dan ze verwacht hadden.

Deze film is geschikt voor alle leeftijden.

Hopper en de hamster der duisternis

Dit lijkt een spannende film, geschikt voor iets grotere kinderen.

Hopper is een bijzondere jonge held: hij is half kip en half haas. Hij is geadopteerd door Koning Peter, een haas die beroemd is geworden door zijn spannende avonturen. Hopper weet dat hij er anders uitziet dan de rest en wil niets liever dan erbij horen en net zo stoer zijn als zijn vader.Het liefst wil hij een echte avonturier worden, zelfs al is hij nog zo onhandig. Wanneer zijn oom, de grootste vijand van het Koninkrijk, ontsnapt uit de gevangenis en zijn vader van de troon dreigt te stoten, begint Hopper aan het avontuur van zijn leven.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Spider-Man: No way home

Zijn je kinderen echt een stuk groter en dol op superhelden dan is dit natuurlijk de film die je moet gaan kijken. Ook leuk voor de ouders! In de vorige Spider-Man film (Far from home) moest Spider-Man Europa redden. Een superspannende film die maakt dat je ook dit ‘nieuwe’ (hij draait al even in de bios) deel wilt zien.

Voor de allereerste keer in de geschiedenis deze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Ga deze krokusvakantie met je kinderen naar de bioscoop

Er zijn natuurlijk nog veel meer films in de bioscoop te zien in de krokusvakantie. Ik kan me niet heugen wanneer we voor het laatst naar de bios zijn geweest. Ik weet alleen dat het wel nog voor het hele qr-gebeuren was. Wij hebben dan ook zeker een middagje bioscoop op de planning staan. En misschien gaan we wel vaker tijdens deze krokusvakantie naar de bioscoop.

Check voor de programmering van Pathe en Kinepolis eerst de website van de bios van jouw voorkeur.

Ga jij deze krokusvakantie naar de bioscoop en naar welke film gaan jullie dan?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!