fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door | Kijkje in mijn leven

Blaasontsteking

Na een heerlijk weekje vakantie hebben we allemaal weer zin om aan de slag te gaan. De meiden lekker naar school en ik weer aan het werk. Maar helaas loopt het net allemaal anders deze week. Ik heb blaasontsteking, Jenna klaagt over hoofdpijn en buikpijn en is snotverkouden en aan het einde van de week hoest Marley de longen uit haar lijf. Dat wordt een hele andere week dan we voor ogen hadden….

Maandag

De krokusvakantie is weer voorbij dus de meiden gaan naar school en ik weer aan het werk. Maar eerst natuurlijk sporten. Ik ben vorige week maar één keer naar de sportschool geweest en deze week wil ik toch echt weer gewoon twee keer gaan. Ik heb alleen een probleempje, want ik vermoed dat ik een blaasontsteking heb en dus steeds moet plassen. Maar tijdens het sporten hoef ik gelukkig niet naar de wc.

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door | Kijkje in mijn leven
Na het sporten mezelf getrakteerd op chocola. Het is Ritter SPORT dus dan mag het wel, toch? 😂

Als je mij op Instagram volgt, heb je kunnen zien dat ik een filmpje in mijn stories geplaatst over het Corona-virus en de angst die gecreëerd wordt. En vooral de angst bij kinderen. Man, wat kreeg ik daar een hoop reacties op! Zoveel vrouwen en moeders die het met me eens zijn. Ik ben vrij nuchter en snap echt wel de ernst van het virus, maar paniek werkt alleen maar averechts. Naast goede hygiëne en dus regelmatig je handen wassen en niezen en hoesten in je elleboog kan je niet veel meer doen. We zien wel hoe het gaat lopen…

Dinsdag

Al vroeg in de ochtend komt Jenna bij me liggen en zegt dat ze zich niet lekker voelt. Ze heeft buikpijn. Maandag klaagde ze al over hoofdpijn dus ik hou haar vandaag lekker thuis. Gelukkig knapt ze naarmate de dag vordert een beetje op en heeft ze ook geen buikpijn meer. Met mij gaat het niet beter. Ik heb regelmatig bloed bij mijn urine en heb daarom mijn urine bij de huisarts afgegeven.

ik blaastontsteking en Jenna ook ziekjes
Ziek meisje wilde uit een babyflesje drinken 😉

Als ik ’s middags bel voor de uitslag blijkt dat ik overduidelijk een blaasontsteking heb. Ik krijg een antibioticakuur voor een week en moet na die week weer urine inleveren om te kijken of de blaasontsteking verdwenen is. Lekker dan. Heb ik weer..

Woensdag

Ik hou Jenna voor de zekerheid nog maar een dagje thuis. Ze is ook snotverkouden en slaapt hierdoor slecht. Vandaag is het toch maar een half dagje school. Dus dan kan ze nog even bijkomen. Als Marley uit school komt is ze behoorlijk verkouden en een beetje verdrietig, want iedere keer dat ze niest of hoest doen klasgenootjes een stap naar achter. Alsof ze Corona heeft. Ze vindt het echt niet leuk en dat begrijp ik helemaal. Ze is wel vaker verkouden, want ze heeft nu eenmaal last van huisstofmijtallergie maar nooit hebben de kinderen in haar klas een stap naar achter gedaan als ze moest niezen. Merk dat dit wel wat met me doet. Maar ja, wat doe je ertegen. En misschien reageer ik wat overdreven omdat ik ook niet lekker ben. Ik laat het maar zoals het is.

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door | Kijkje in mijn leven
Deze prachtige rozen kreeg ik afgelopen zondag van Alex voor ons jubileum en ze worden met de dag mooier 😍

Vandaag gebeurt er verder weinig. Ik ben op de bank een beetje aan het werk en de meiden hangen ook een beetje rond. Maar er komt weinig uit mijn handen. Ik ben behoorlijk moe door die blaasontsteking en ik hoop dat de kuur snel aanslaat.

Donderdag

Ik had gedacht dat Jenna vandaag wel weer naar school zou kunnen, maar ze heeft weer zo slecht geslapen. Dan nog maar een dagje thuis. Marley heeft ook geen topnacht gehad, want die heeft behoorlijk liggen blaffen. Dus dan ook maar thuis blijven. Gezellig zo, drie ‘zieken’ thuis. Het valt gelukkig allemaal mee, maar zie toch liever energieke en gezonde kindjes. Lekker rustig aan doen en komt het vanzelf weer goed.

blaasontsteking dus antibiotica in de avond
Mijn avondhapje deze week; yoghurt met antibiotica..

Vandaag moet ik toch echt wat werk doen. Gelukkig kunnen de meiden elkaar een beetje vermaken en vermaakt de iPad ze. Hierdoor kan ik toch nog wat doen. Al merk ik dat mijn energielevel ook niet optimaal is. Komt denk ik ook doordat ik ’s avonds wakker moet blijven tot elf uur om mijn antibiotica in te nemen en ’s ochtend om 7 uur moet ik al ontbijten om weer een nieuwe capsule in te nemen. En ik was net zo goed bezig met op tijd naar bed gaan en sliep dan ook vaak al voor half tien. Nu moet ik echt moeite doen om wakker te blijven en zorgen dat ik op tijd wakker ben.

Vrijdag

Vandaag voel ik me alweer een stuk beter en ik heb het idee dat de antibiotica hun werk beginnen te doen. Fijn, want ik vind het maar niks dit. Ik heb vandaag een etentje met vrienden, maar dat zeg ik af. Ik moet nu even naar mijn lichaam luisteren en het de tijd gunnen om te herstellen. Al baal ik wel enorm!

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door | Kijkje in mijn leven
Lekker op bed de Donald Duck lezen

De meiden zijn ook een stuk energieker. Maandag kunnen ze weer lekker naar school en kan ik weer normaal mijn werk doen. We gaan ook vanavond weer lekker vroeg naar bed en hopelijk zijn we in het weekend echt weer helemaal oké.

Zaterdag

Ik ben vrijdagavond in slaap gevallen en schrok rond half 2 wakker. Shit! Ik moest om 11 uur antibiotica innemen. Dus ik zit rond twee uur beneden een bakje yoghurt te eten zodat ik de capsule in kan nemen. En je raadt het al; ik doe daarna geen oog meer dicht. Ergens vroeg in de ochtend val ik in slaap om rond een uur of 8 weer wakker te schrikken. Zo balen dit, want ik weet nu al dat ik me de hele dag verrot voel.

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door | Kijkje in mijn leven
Marley vroeg of ik haar haar extra mooi wilde maken en dit is het geworden

In de middag gaat Alex met de meiden naar de verjaardag van ons neefje en ik besluit thuis te blijven zodat ik even bij kan dutten. En als ze weer terug zijn ben ik gedoucht en aangekleed en weer een beetje mens. We eten bij mijn schoonzus en zwager en doen daarna nog een spelletje terwijl de kinderen lekker spelen. De meiden blijven logeren en dat vind ik stiekem wel lekker, want dan kan ik zondagochtend lekker uitslapen.

Zondag

Geen kinderen dus ik blijf lekker lang op bed liggen. Het is gister niet laat geworden dus ik ben ook niet moe. Maar ik vind het heerlijk om in bed te blijven liggen dus ik neem het ervan. Aan het einde van de ochtend ga ik toch maar wat in huis doen, want de afgelopen week is er veel blijven liggen waaronder de was en de strijk.

Als Alex aan het begin van de middag de meiden en ons neefje ophaalt ben ik al lekker opgeschoten en is de rest van het huis ook al aardig aan kant. Voordat we naar bed gaan alleen nog schoon beddengoed en dan zijn weer helemaal klaar voor de nieuwe week.

Ik ga weer lekker op tijd mijn bed in, want ik voel dat ik nog wel wat slaap in te halen heb en maandagochtend wil ik vroeg opstaan zodat ik om 8 uur in de sportschool kan staan. Afgelopen week weer maar één keer geweest en dat is niet de bedoeling. Ik hoef nu niet meer steeds te plassen en ik heb geen buikpijn meer dus sporten moet geen probleem zijn!

Blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn en ga zo maar door

Het was niet echt een topweek. Maar het was ook geen verschrikkelijke week. Het had zeker wel beter gekund, maar gelukkig hebben we het toch leuk kunnen eindigen. Ik ga gewoon in de herkansing in de nieuwe week die eraan komt en ik weet zeker dat die week beter zal zijn dan afgelopen week. Soms zit het mee en soms zit het tegen, zullen we maar denken. Dus hup, deze week gauw echter me laten en vol goede moede naar de nieuwe week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!