fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Blog top drie tag

Blog top drie tag

Soms krijg je van die berichtjes waar je heel blij van wordt. Ik heb een kleine blog en plaats gemiddeld maar drie posts per week. En toch weten andere bloggers mijn blog te vinden. Zo ook Eline van Overige Bijkomstigheden. Ze vroeg mij of ik mee wilde doen met de ‘Blog top drie tag’. Deze tag is bedacht door Sylvia Kuijsten. In deze tag beantwoord ik elf vragen over het bloggen en over bloggers. Superleuk dat ik getagd ben en natuurlijk doe ik mee met deze tag! Zo leren jullie mij ook weer een beetje beter kennen.

Ik moet wel nog even de foto uitleggen; het is de bedoeling dat ik een foto plaats wat te maken heeft met het getal drie. Ik denk dat ik niet uit hoef te leggen waarom ik voor deze foto heb gekozen. Deze drie schatten betekenen alles voor mij!

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn laptop, inspiratie en tijd. En vooral aan dat laatste ontbreekt het me vaak. Met een man en twee kleine kinderen, 24 uur werken voor mijn werkgever, huishoudelijke klusjes en al het andere waardoor ik tijd te kort kom moet ik echt tijd inplannen om te bloggen. Zo heb ik drie avonden in de week even me-time met mijn laptop en mijn hersenspinsels.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een ‘over mij’-pagina met foto. Ik vind het altijd leuk om te weten wie er achter de blog zit en welk gezicht daarbij hoort. Ook het kunnen zoeken op categorie of tag vind ik belangrijk. Vooral op blogs waar over verschillende onderwerpen wordt geschreven, vind ik het fijn om direct naar die categorieën of onderwerpen te gaan die ik interessant vind. En om de blog te kunnen volgen moet er de mogelijkheid zijn om je te abonneren op de blog zelf of bijvoorbeeld via Bloglovin.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf jij het liefst?

Vooral de persoonlijke onderwerpen vind ik fijn om te schrijven. Het gaat dan om dingen die mij op dat moment bezig houden zoals nu bijvoorbeeld het gezonder willen leven en mezelf er weer toe moeten zetten om te gaan sporten. Maar bijvoorbeeld ook dingen waar ik tegenaan loop in de opvoeding van de kinderen. Leuke DIY projectjes zoals makkelijke traktaties voor kinderdagverblijf en basisschool zijn ook altijd leuk om te delen. Ik word steeds vaker benaderd om producten te reviewen en dat vind ik ook heel leuk om te doen, vooral als het om producten gaat die ik samen met mijn gezin kan testen. Al moet ik wel zeggen dat ik alleen producten test die ik interessant vind of waar ik echt wat mee heb. En soms koop ik zelf iets waar ik heel blij (of juist helemaal niet) van word en dan deel ik dit ook graag met mijn lezers.

4. Wat zijn de drie populairste posts op jouw blog?

Afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal
8 tips om af te vallen
Is borstvoeding een taboe?

5. Welke drie dingen wil je uitstralen/bereiken met je blog?

Dat mensen mijn blog graag lezen en mijn blog leuk genoeg is om weer naar terug te komen. Het gevoel van herkenbaarheid. Wat ik hiermee bedoel is dat mijn lezers dingen lezen waar ze zelf ook tegenaan lopen en door het lezen van mijn blog dit besef hebben (ik ben geen expert maar schrijf vanuit mijn hart en mijn eigen ervaringen). Gezelligheid en humor. Het leven is vaak al zo serieus en we moeten al zo veel. Ik wil mijn lezers geen zware serieuze kost voorschotelen, maar luchtige posts waarbij je niet bij na hoeft te denken, maar waarbij je gewoon even een momentje voor jezelf hebt en even kan ontspannen.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Via Facebook deel ik al mijn posts maar daar deel ik ook andere berichten met mijn lezers. Via Instagram deel ik sommige posts maar vooral foto’s van mijzelf, mijn gezin en dingen die ik doe of leuk vind. Op Twitter deel ik vooral posts en ben ik verder niet heel actief met het plaatsen van andere berichten.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Een voordeel is dat ik door het bloggen ook andere blogs heb ontdekt die ik graag lees. Een ander voordeel is dat ik lekker mijn ei kwijt kan en het nog gelezen wordt ook (en als er reacties onder de posts worden geplaatst leer je ook je lezers weer kennen). Een nadeel van bloggen is dat sommige mensen de aanname doen dat je alles maar op het internet knalt. Nou geloof me er zijn echt dingen die ik voor mezelf houd en die ik écht niet met de hele wereld deel (ja ja, ik heb lezers over de hele wereld, wie had dat gedacht).

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Nicole (Vlijtig Liesje) van de blog Huisvlijt, Eline van Overige Bijkomstigheden, Mary (mijn schoonmoeder) al reageert zij vooral op Facebook op mijn posts

Het valt mij op dat lezers niet onderaan de post een reactie plaatsen. Wat ik eigenlijk heel jammer vind omdat je dan juist die leuke interactie met je lezers krijgt.

9. Wat zijn jou drie favoriete blogs van andere bloggers

Huisvlijt – een uiteenlopende blog waar vaak leuke tips op staan.
Uit Paulines Keuken – een foodblog met heerlijke uiteenlopende recepten.
Beautygloss – de naam zegt al genoeg. Ik vind het altijd fascinerend om te lezen en zien hoe beautybloggers iedere keer weer een nieuwe look creeëren met make-up. Ik ben al blij als mijn foundation goed zit en mijn eyeliner redelijk strak op mijn oogleden zit.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

Ik lees graag leuke tips over van alles en nog wat, zoals leuke en handig huishoudtips maar ook handige blogtips. Ik ben gek op eten en ben ook altijd op zoek naar nieuwe gerechtjes die ik (of Alex) kan maken. Maar ook persoonlijke onderwerpen die heel oprecht geschreven zijn lees ik graag.

11. Welke drie blogtips heb je voor andere bloggers?

Blijf bij jezelf; schrijf over de dingen die je interessant vindt, die jou bezig houden en schrijf met gevoel, omdat je het echt leuk vindt om te schijven en je verhaal te lezen. Ik merk dat ik bij sommige bloggers afhaak omdat ik het gevoel krijg dat ze schrijven om maar zoveel mogelijk posts te publiceren en om zo veel lezers te trekken. Ik wacht liever een paar dagen op een goede postst dan dat ik iedere dag (of zelfs meerdere keren per dag) word overladen met artikelen die weinig toevoegen.


Schrijf niet teveel reviews; ik weet dat je als blogger (vaak) de vraag kan krijgen om producten te reviewen. Heel leuk natuurlijk dat je gratis producten opgestuurd krijgt of betaald wordt om over een product te schrijven, maar als je een paar keer per week een review schrijft en altijd maar positief bent, ga ik twijfelen of je echt oprecht bent. Ik kies er heel bewust voor om niet heel veel reviews te plaatsen (ja, ook ik met mijn miniblog krijg regelmatig een mail of ik een product wil uitproberen). Ik ga alleen een samenwerking aan als ik ook echt iets met het product heb of omdat ik denk dat mijn kinderen het heel leuk zullen vinden. Maar stel dat het product tegenvalt dan zal ik hier zeker eerlijk over zijn.

Zorg voor een rustige layout op de blog; ik vind het heel storend als een blog heel druk is met heel veel reclame en en bewegende plaatjes. Of als je een pop-up krijgt om de facebookpagina te liken. Nee, ik wil je artikel lezen en als je goede artikelen schrijft ga ik je echt wel volgen.

De genomineerde blogs

Ik benieuwd naar de antwoorden van de bloggers van de volgende blogs:
Huisvlijt
joyfromjoyce.nl
Mama Kletst
Meisje Eigenwijsje
Unicorns and Fairytails

Voel je vrij om de tag in te vullen. Heb je hier geen zin in, helemaal goed. Vul je hem wel in vergeet dan niet de bedenkster (Sylvia) te noemen. En andere bloggers zijn natuurlijk ook vrij om deze ‘Blog top drie tag’ in te vullen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!