Bomen planten zodat onze kinderen een gezonde toekomst hebben

Bomen planten

Als je mij langer volgt, weet je dat ik regelmatig een wandeling in een natuurgebied maak en dan het liefst in een park of nog beter, in het bos. Ik kom dan altijd tot rust en het helpt me ontspannen. Mijn hoofd wordt leeg, waardoor er weer nieuwe ideeën ontstaan. En daar krijg ik dan weer enorm veel energie van! Naast de beweging die ik heb, want goed voor mijn lichaam is dragen de bomen in het bos ook bij aan mijn gezondheid. Bomen filteren de lucht en zorgen dat schadelijke stoffen uit de lucht verdwijnen. Toch moeten bomen en bossen steeds vaker plaats moeten maken voor wegen, kantoorpanden en woningen. Dit gaat allemaal ten koste van de onze schone lucht en die van onze kinderen. Ik gun onze kinderen zuurstof en minder C02. Hoe? Bomen planten zodat onze kinderen een gezonde toekomst hebben!

Bomen halen CO2 uit de lucht

Bij bijna alles wat je doet komt het broeikasgas CO2 vrij. Waarschijnlijk maak je al bewustere keuzes als het gaat om wonen, voeding en vervoer. Deze dingen maken ook zeker het verschil. CO2-uitstoot is niet helemaal te vermijden, maar iedereen kan zijn of haar CO2-uitstoot compenseren. Zoals bomen planten.

Nu hoor ik je denken: “Bomen planten?”. Ja, bomen planten! Bomen halen CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa. Voorbeelden van biomassa zijn hout, blad en wortels. Bomen slaan vooral extra CO2 op als ze groeien. Die CO2 komt weer vrij als het hout van de bomen verbrandt of als de boom wegrot. De CO2-opslag in bomen is dus tijdelijk. Daarom kiezen veel aanbieders van klimaatcompensatie ervoor dat bomen worden vervangen als ze zijn uitgegroeid. Op die manier voorkom je dat er weer CO2 in de lucht komt. Win-win dus.

Bij klimaatcompensatie zorg je ervoor dat er, in ruil voor de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt, ergens anders minder CO2 wordt uitgestoten of CO2 uit de lucht wordt gehaald. Daarmee compenseer je jouw CO-uitstoot – Milieu Centraal

Help mee door een boomabonnement af te sluiten

Ontbossing is een wereldwijd probleem en daarom richt DGB zich op het planten van nog meer bomen. DGB is een in Nederland gevestigd bedrijf dat werkt aan het vinden van innovatieve manieren om het milieu te verbeteren. Eén van die innovatieve manieren om het milieu te verbeteren is het aanbieden van een boomabonnement zodat jij mee kan helpen om de bossen van de wereld te herstellen door elke maand nieuwe bomen te planten. Bomen voor de dieren die leven van de zaden en vruchten van die bomen, bomen die zorgen dat dieren een plek hebben om te wonen en bomen die onze lucht reinigen.

Hoe werkt een boomabonnement?

Het boomabonnement is er voor iedereen en ieders portemonnee. Zo kan je ervoor kiezen om 1, 2 of 5 bomen per maand te laten planten en hiermee binnen 4, 2 of 1 jaar jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. En dat al voor maar €3,50 per maand! Voor minder dan 5 euro per maand draag jij je steentje bij en maak je de lucht schoner voor onze kinderen. Jij draagt op die manier bij aan een gezondere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.

Een mooier cadeau kan je ze niet geven, toch?

Bronnen: Mileucentraal
Voetafdruk Nederland

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!