fbpx

Brief aan mijn jongste dochter

Brief aan mijn jongste dochter

Lieve kleine meid, wat zijn de jaren voorbij gevlogen. Jouw feestje hebben we al gevierd, maar vandaag mag je dan echt vier kaarsjes uitblazen. Vier jaar, hoe dan? Het lijkt wel gisteren dat ik met een gigantische buik ongeduldig was. Ongeduldig omdat ik zo benieuwd was naar het kleine meisje in mijn buik. Maar helaas, ik moest gewoon wachten. Je vond het zo fijn in mama’s buik dat je jezelf pas na 40 weken en 3 dagen aan ons liet zien. Een prachtig meisje met een lekkere bolle toet. Hollands welvaren noemen ze dat.

En wat is mama trots op jou. Trots omdat je zo’n lieve meid bent. Lief voor mama, lief voor papa, lief voor je grote zus en lief voor iedereen die jij lief vindt. Je bent een heerlijke knuffelkont. Meerdere keren per dag krijg ik een heerlijke stevige knuffel van je en daar horen ook een heleboel kusjes bij. Ik hoop dat ik die nog lang van je zal krijgen (stop er gewoon nooit mee, dat is het beste). Maar ook papa en Marley mogen van die heerlijke knuffels van jou genieten. Zelfs Indy sla jij niet over.

Als ik me pijn doe (weer eens mijn teen stoot ofzo) of verdrietig ben, ben jij de eerste die me komt troosten. Je wrijft dan lief met je handje over mijn rug en zegt dan lief: “stil maar schatje”. Zo lief! En dit doe jij bij ons allemaal om daarna de clown uit te hangen. Want je houdt van gek doen en lachen. En je vindt het vooral leuk als we allemaal lachen. Je bent een lief en grappig clowntje.

Onze gesprekjes zijn ook zo leuk. Je bent heel nieuwsgierig en wil van alles weten. Waarom iets is zoals het is en met ‘daarom’ neem jij geen genoegen. Nu je zus kan lezen, wil jij dit ook. Maar soms wil je te snel en teveel. Wees nou maar gewoon een kleuter en geniet van het spelen, want over een jaar of twee is het over en moet je van alles leren op school; rekenen, lezen en schrijven. Blijf nu maar gewoon dansen op ‘gewone muziek’ want dat is het leukste volgens jou. Niks geen K3 enzo, maar gewoon Bruno Mars, Justin Bieber, Ariana Grande en Ali B. Je zingt alle liedjes uit volle borst mee en staat lekker te swingen. Dan ben je helemaal in je element.

Soms, heel soms ben je ook een kleine draak. Tja, dat hoort erbij. En dat mag ook. Je hoeft het niet altijd overal mee eens te zijn. En onderhandelen kan je al goed (“als ik mijn bord leeg eet, mag ik dan een ijsje?”). Maar soms dan ben je gewoon écht een draak en dan moet ik je maar even laten gaan. Want je bent een klein stiertje en dus lekker koppig. Maar die ruzietjes met papa, je zus of mij zullen je alleen maar helpen als je groter bent. Dus wees maar lekker koppig hoor!

Mijn lieve koekie, wat ben ik blij dat je mij uitkoos om jouw mama te zijn. Ik had me geen leukere jongste dochter kunnen wensen als jij. Met je mooie krullen en stralende lach ben jij echt het zonnetje in huis. Iedere ochtend sta jij met een lach op en ben je meteen wakker en vrolijk. Hier kunnen mama en Marley nog wel wat van leren. Want wij hebben gewoon wat langer nodig om wakker te worden. Wees zo lang mogelijk het lieve, zachte, vrolijke, nieuwsgierige maar ook koppige meisje dat je nu bent. Want voor mij ben je perfect en dat zal je altijd zijn.

Je hebt genoten van alle aandacht en cadeautjes op je feestje. Wat ben je weer verwend! En vandaag is het echt jouw dag en zullen we je weer in het zonnetje zetten. Ons zonnetje dat altijd schijnt.

Gefeliciteerd met je verjaardag lief meisje!

I love you, je t’aime, mo content twa, ik hou van jou ♥

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!