fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cluedo Junior, is jouw kind een echte speurneus?

Cluedo Junior, is jouw kind een echte speurneus?

Een tijdje terug kreeg ik een spel toegestuurd; Cluedo Junior. Superleuk dat ik weer samen met Marley iets mocht uitproberen. We zijn namelijk gek op spelletjes spelen! Diezelfde middag, toen Jenna op bed lag, hebben we dit spel gedaan. In deze review zal ik jullie vertellen wat we van het spel vinden en is Marley een echte speurneus?

Hoe werkt het spel?

Het is de bedoeling dat je raadt wie de taart heeft opgegeten, wat diegene erbij dronk en in welke kamer het gebeurde. Je komt aan deze informatie door met de dobbelsteen te gooien:

  • Gooi je geel dan mag je een geel voetje bekijken. Hierin zit een meubelstuk en eronder zie je een drankje staan.
  • Gooi je wit dan mag je een onder een wit voetje kijken waarop een persoon zit en waaronder een tijdstip staat.
  • Gooi je 1 t/m 4 dan mag je je pion verplaatsen.

Het spel

Eindig je op een wit of geel vlakje dan mag je of het meubelstuk in die kamer onderzoeken of de pion die je verplaatst hebt bekijken. Op deze manier schrap je aanwijzingen. Dit doe je op een formulier door een kruis te zetten door het tijdstip, het drankje of de persoon. Degene die als eerste weet wie er van de taart gesnoept heeft, hoe laat dit gebeurde en wat erbij gedronken werd, wint het spel. Misschien is jouw kind een echte speurneus!

Cluedo Junior; is jouw kind een echte speurneus?

Wat wij van Cluedo junior vinden

De eerste keer dat we het speelden moest ik Marley echt nog wel helpen om het spel te spellen. Maar de tweede keer kon ze zich alleen redden en was het voor mij ook een stuk leuker. Wij vinden het een leuk spel. Marley vindt het vooral leuk dat je moet bedenken wie het gedaan heeft en ik vind het leuk om te zien hoe fanatiek zij is. Tot het eind blijft het spel spannend, want wie gaat er winnen? Wij vinden dit een heel leuk spel en zullen het nog heel vaak spelen! Papa heeft ook al een keer met Marley Cluedo Junior gespeeld en ook papa vond het erg leuk om dit spel samen met Marley te spelen.

Cluedo Junior is een spel voor kinderen van 5 jaar en ouder, en verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99. Ik zeg; zet het spel op het verlanglijstje voor Sinterklaas 😉

Spelen jullie gezelschapsspellen met jullie kinderen? Welk spel is jullie favoriet?

Dit artikel is gesponsord door Hasbro. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!