fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Dag Sinterklaas en hallo Kerst!

Dag Sinterklaas en hallo Kerst

Vorige week stond nog helemaal in het teken van Sinterklaas. Deze week leven we naar pakjesavond toe en kijk ik stiekem ook weer uit naar Kerst. De kerstboom is al uitgezocht en wordt deze week bezorgd en natuurlijk staan er weer leuke dingen op de planning. Lees je weer mee?

Maandag

Deze ochtend sta ik heel vroeg op om alvast te werken. Ik heb namelijk een leuke koffiedate deze ochtend. Na jaren spreek ik mijn beste vriendin van de middelbare school weer. Het is zo leuk om haar weer te spreken. We halen oude herinneringen op en praten over de dingen die we nu meemaken. We hebben ook nu nog veel overeenkomsten in onze levens. Bizar eigenlijk dat je ieder je eigen weg gaat, maar dat je toch bijna dezelfde dingen hebt meegemaakt. Omdat ik nog moet werken ga ik na een paar uur weer naar huis, maar we hadden nog uren kunnen kletsen. Gauw een nieuwe date plannen dus!

Dag Sinterklaas en hallo Kerst tekentablet uittesten
De tekentablet die ik bij Ali Express bestelde kwam binnen en moest uitvoerig getest worden 😉

In middag is het weer zwemlestijd en tijdens het wachten oefenen Marley en ik wat sommetjes die ze van de juf heeft gekregen. Kind van haar moeder want rekenen is ook nooit mijn ding geweest.

Dinsdag

Vandaag is toch wel een spannende dag. De neuroloog belt ons vandaag met de uitslag van het onderzoek van afgelopen week. Ik merk dat ik me niet goed kan concentreren hierdoor. Gelukkig is Alex vrij dus gaan we samen de boodschappen voor pakjesavond in huis halen en lunchen we samen. Als we thuis komen gaan we gewoon Netflixen. Het voelt een beetje als spijbelen, maar zo fijn dat we samen zijn en dit kunnen doen.

Dag Sinterklaas en hallo Kerst erwtensoep maken
Ik plaatste deze foto op Instagram. Lijkt me duidelijk toch 😉

En natuurlijk zal je zien dat de arts dan pas rond etenstijd belt. Gelukkig valt er een last van onze schouders. Goed nieuws! De uitslag zag er super uit en Marley hoeft pas over twee maanden weer naar het ziekenhuis voor een controle. Dat moet gevierd worden! Maar er moet ook erwtensoep worden gemaakt. Dus dat doe ik eerst. Het is een traditie geworden dat de op pakjesavond erwtensoep eten. Hoort er helemaal bij! En omdat erwtensoep de volgende dag het lekkerst is, maa ik hem vandaag alvast.

Woensdag

Eindelijk is het dé dag! Hier hebben de kinderen zo naar uitgekeken. Het begint al gelijk op school, want natuurlijk brengt Sinterklaas een bezoek aan de school. Ik kan zo genieten van al die koppies op het schoolplein. Allemaal zenuwachtig en gespannen koppies. Maar als Sinterklaas dan eindelijk aankomt zie je de opluchting en blijdschap. Heerlijk!

Dag Sinterklaas en hallo Kerst

In de middag komen goede vrienden van ons met hun kinderen, mijn schoonouders en vriendin Sas gezellig Sinterklaas bij ons vieren. Toen er op de deur werd gebonkt was ook hier de spanning van de koppies af te lezen. En helaas zaten er maar drie pakjes in de zak; een pakje met alleen pepernoten, een pakje met vier mandarijntjes en nog een pakje. En in dat pakje zat de Video van Sint. Ze zaten we weer helemaal in dansten mee met danspiet.

Wat alleen een beetje jammer was, was dat niet alle foto’s goed door waren gekomen. Ik check het normaal altijd, maar omdat het al jaren goed ging had ik er alle vertrouwen in. Maar de volgende keer toch even de video checken voordat ik hem inpak. De kinderen hebben het amper gemerkt en we hebben echt een hele leuke en gezellige avond gehad. En de kinderen zijn natuurlijk weer gruwelijk verwend!

Donderdag

Vandaag hebben de kinderen een studiedag. Echt zo lekker dat dit ieder jaar zo wordt ingepland. We kunnen uitslapen en de hele dag met al het speelgoed spelen. De meiden hebben heel veel Playmobil gekregen en op pakjesavond hebben we het meeste al in elkaar gezet. Vandaag moet alleen de school nog in elkaar worden gezet en dat doe ik samen met Marley. En daarna zit ze er uren mee te spelen. Nooit geweten dat dit zulk leuk speelgoed is!

Dag Sinterklaas en hallo Kerst kerstboom neerzetten
Onze kerstboom dit jaar ❤️

In de middag ga ik naar de 10-minutengesprekken op school en kan ik weer niets anders dan trots zijn op mijn meiden. Ze doen allebei goed hun best. Jenna krijgt wat meer uitdaging zodat ze zich niet gaat vervelen en Marley wat hulp bij rekenen. En dan gaat alles helemaal goed komen!

Vrijdag

En toen was het alweer vrijdag en dan weet je het wel. Boodschappen doen! Daarna doe ik even lekker niks want merk dat ik erg moe ben en ik heb vanavond een gezellig etentje. Ik heb even een uurtje voor mezelf voordat ik Jenna van school mag halen. We lunchen vandaag gezellig bij Intratuin omdat ik op zoek moet naar nieuwe ballen voor in de kerstboom. Ik blijf deze middagjes met haar zo fijn vinden. Gelukkig heb ik die dit schooljaar nog. Als ze in groep 3 zit gaat ze ook de hele vrijdag naar school en dan moet ik de tijd anders in gaan vullen Maar nu geniet ik dus nog lekker van mijn kleine meisje.

Dag Sinterklaas en hallo Kerst de nieuwe kerstballen
Deze kleuren zijn het geoworden; licht- en donkerblauw en bruin/koper/roest (geen idee hoe ik de kleur moet noemen haha)

Als Marley uit school komt worden de gekochte kerstballen gelukkig goedgekeurd. Zij wilde blauwe kerstballen en ik heb er blauw en bruin van gemaakt 😉 Maar als we de ballen op willen hangen kom ik erachter dat ik helemaal geen hakjes heb om de ballen aan op te hangen. Dus worden alleen de lichtjes opgehangen en ga ik morgen eerst haakjes kopen. In de avond ga ik gezellig met vrienden eten in Den Haag. En zoals altijd is het weer heel gezellig en wordt er veel gelachen! Heerlijk dit soort avondjes.

Weekend

Zaterdagochtend rij ik om 8 uur al naar Intratuin om haakjes te halen. Bij de Action om de hoek waren alle haakjes op en aangezien Alex pas om 9:30 uur hoeft te beginnen kan ik gauw heen en weer om die stomme haakjes te kopen. Ik heb geluk dat er vroege vogel korting is bij Intratuin en kan daarom vroeg op pad. Niks voor mij trouwens om op zaterdagochtend al zo vroeg de deur uit te gaan. Maar heb geen zin om het later die dag te doen.

Dag Sinterklaas en hallo Kerst onze kerstboom
Onze kerstboom. Ben er helemaal blij mee en de rest van het gezin gelukkig ook 😉

Het fijne is dat ik bij terugkomst met de meiden de boom kan versieren. Dat doen we dan ook gezellig. Zo leuk dat ze nu oud genoeg zijn allebei en dat ze het zo leuk vinden om te doen. We zetten kerstmuziek op en de boom wordt steeds mooier! Daarna gaan we ook nog gezellig kerststukjes maken en wat zijn ze allemaal mooi geworden. Het is alleen jammer dat ik me gedurende de dag steeds minder goed ga voelen. Dus op tijd naar bed maar!

Dag Sinterklaas en hallo Kerst kerstsstukjes maken
De mooie kerststukjes van de meiden

Ik heb zo slecht geslapen afgelopen nacht; koud, warm, koud, warm. En als ik in de ochtend wakker wordt zit mijn neus dicht en doet alles in mijn lijf pijn. Ik baal als een stekker, want vandaag zou ik naar de voorstelling van het Rotterdams Philharmonisch orkest gaan. Op zich zou ik met wat paracetamol mezelf weer redelijk op kunnen opkalefateren, maar ik maak de verstandige keuze en luister naar mijn lichaam. De meiden gaan met opa en oma naar de verjaardag van ons neefje en ik ga met gemberthee mijn bed in. Morgen weer een dag…

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!