fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dag Sinterklaasje en hallo Kerst | Een kijkje in mijn leven

Dag Sinterklaasje en hallo Kerst

Deze week is het voor de kinderen nog even helemaal Sinterklaas en alles wat erbij hoort. Maar wat mij betreft is het ‘dag Sinterklaasje en hallo Kerst!’. Ik ben er echt helemaal klaar mee en kan niet wachten tot die ouwe weer naar Spanje is. Sorry Sinterklaas! Ik wil mijn kinderen weer terug en genieten van de fijne sfeer die Kerst met zich meebrengt. Al vind ik pakjesavond altijd wel heel gezellig hoor, dus daar kijk ik dan wel naar uit. Maar de aanloop ernaartoe mag van mij heel snel gaan!

Maandag

Vandaag is Alex lekker vrij dus kan ik me volledig op mijn werk focussen. Ik heb best wat te doen vandaag, want ik heb bestellingen die ingepakt moeten worden, ik had inspiratie voor een podcast en ik ben druk met de laatste hand leggen aan mijn online programma. Bijna klaar! En ik vind dat best spannend kan ik je zeggen!

Summer en Sjors zijn vriendjes geworden
Summer en Sjors zijn inmiddels vriendjes geworden. Hij wil er niet meer op en zij gromt niet meer. Hij vindt haar alleen vervelend als ze wil spelen. Maar ja, zij is een jonge pup en hij een oude lobbes

Omdat Alex thuis is kan ik nadat ik op school de bieb heb gedraaid weer verder met mijn werk. Ik zit in zo’n lekker flow en kan bijna niet stoppen met werken. Dit moet ik de komende weken tot aan de kerstvakantie volhouden zodat ik dan ook lekker twee weken vrij kan zijn. Soort van dan haha.

Dinsdag

Vandaag begint de dag met weer een hele fijne master mind bijeenkomst. We zitten in een lekkere flow en zijn zo gefocust dat we bijna niet doorhebben dat het op een gegeven moment twee uur is! We hebben wel twee keer een korte pauze gehad, maar tegen tweeën begin ik aardig honger te krijgen en leeg te raken. Tijd om te stoppen en de komende tijd met mijn doelen aan de slag te gaan! Het blijft zo bijzonder dat ik kapot ben, maar aan de andere kant vol energie zit. Ik moet mezelf deze dag ook echt inhouden om niet meer te werken.

houten jaloezieën in de keuken
Blij met mijn vriendje, want hij heeft de houten jaloezieen opgehangen en ik ben helemaal happy!

Nadat ik gegeten heb, ga ik een dik half uur met de hondjes wandelen. Even hoofd legen en bijkomen van alles. Na de wandeling heb ik weer rust in mijn kont. Ik kan nog een klein half uurtje even rustig een boek lezen voordat de kinderen uit school komen.

Woensdag

Woensdag en dat betekent studiedag. In de ochtend hang ik eerst minimaal een uur aan de telefoon en daarna ga ik aan de studie. Ik zit in een goed flow en heb mijn studiemojo weer helemaal te pakken. Heerlijk! Nu vasthouden. Ik heb me voorgenomen om in de kerstvakantie niet te werken, maar wel met mijn studie bezig te zijn. Het is namelijk onwijs interessant allemaal en ik wil gewoon even wat uurtjes pakken. Nu hopen op lekker weer zodat de meiden lekker buiten kunnen spelen en ik meters kan maken!

plakplastic op het raam
Voor dit raampje hingen lamellen, maar omdat er andere raambekleding in de woonkamer komt heb ik hier vandaag plakplastic opgehangen. Nu kan er niet meer naar binnen gegluurd worden 😉

In de avond heb ik een ouderraadvergadering. Wel weer online omdat de meeste het toch eng vinden om face to face te vergaderen. Wat ik erg jammer vind, omdat ik het liefst even bij elkaar kom omdat we elkaar al amper zien. Maar goed, ik heb natuurlijk begrip voor de anderen en dus bel ik vanuit huis in.

Donderdag

Vandaag blijft Marley een dagje thuis, want ze heeft de afgelopen dagen ineens weer meerdere aanvallen. En net nu is haar eigen neuroloog aanwezig. Gelukkig is er wel een vervanger en op haar advies gaan we toch wat verhogen met de medicatie. Nu duimen dat het wat gaat doen en dit dan de juiste dosis is voor haar.

nieuwe lamp in de woonkamer
De nieuwe lamp hangt ook. Zo ontzettend blij mee!

In de avond ga ik naar school om de laatste voorbereidingen te treffen voor de Sinterklaasviering op school. Het is dit jaar heel anders, want de Sint is al in de school en komt dus niet buiten aan. Logisch, want er mogen geen ouders op het schoolplein. Maar wij als Sinterklaas werkgroep mogen ook alleen voor en na schooltijd de school in. Vandaag in ieder geval de zakjes met pepernoten vullen voor alle klassen.

Vrijdag

Vandaag is het dan zover; Sinterklaas op school! En dat is voor mijn kinderen ook de enige keer dat ze dit jaar Sinterklaas in het echt zien. Ik ga iets over zevenen richting school om samen met twee andere moeders de laatste dingen klaar te zetten en de vier ingangen van de school op te vrolijken met wat slingers. Daarna ga ik naar huis en werk ik nog wat en maak ik het huis aan kant.

knuffelen met Summer
De foto is behoorlijk wazig, maar zo lief. Jenna kwam uit school na de Sinterklaasviering en het eerst wat ze deed was met Summer knuffelen ❤️

Om twee uur zijn de kinderen vandaag klaar en dan ga ik met de andere twee moeders opruimen. Omdat Alex aan het werk is, helpen de meiden ook een handje en daardoor zijn we binnen een uurtje klaar en kunnen we weer naar huis. De meiden en ik eten op tijd en gaan ook op tijd naar bed, want zaterdag wordt het ook een lange dag!

Zaterdag

Vandaag slapen we alle vier, nee wat zeg ik, alle zes uit. Ja, ook de hondjes slapen lekker uit. Heerlijk! We starten rustig op. Ik maak aan het begin van de middag de erwtensoep, want traditie moet je erin houden he. De kinderen eten pizza, maar de volwassenen eten lekker snert. En nu is het net of het megadruk wordt, maar alleen mijn vriendin en haar zoontje en mijn schoonouders komen voor pakjesavond.

pakjesavond 2020
Het was weer een gezellige pakjesavond!

En wat is pakjesavond gezellig! Er wordt flink aan de deur geklopt en dan liggen er zakken vol cadeautjes voor de deur. In de zak zit ook de dvd voor de Video van Sint. De kinderen genieten volop en vinden het helemaal geweldig om te horen dat Sint zoveel van ze weet. Dan is het tijd om de cadeautjes uit te pakken en van die glunderende koppies te genieten. Het is zo’n gezellige en leuke avond. Zo’n avond waar we nog lang op kunnen teren. Heerlijk!

Zondag

Vandaag is het vooral uitbrakken. Ik heb dan wel redelijk uit kunnen slapen, maar na een fles witte wijn in mijn eentje ben ik toch wel brak. Geen kater hoor, maar moe en nergens zin in. Dus we doen vooral ook heel weinig. De kinderen spelen met hun nieuwe speelgoed en ik doe tussendoor een spelletje met ze. We kijken een film en komen vooral bij. Tegen het einde van de middag ga ik even in bad liggen. Even rust en bijkomen. Dat had ik echt even nodig. Als ik uit bad kom ben ik weer opgeladen en kan ik de pannenkoeken gaan bakken.

Dag Sinterklaasje en hallo Kerst
Dag Sinterklaasje en hallo Kerst

Na het eten gaan Tessa en Alejo naar huis en keert de rust weer terug in huize Tante Truus. De meiden liggen voor achten al in diepe slaap en ik ga niet veel later, na het schrijven van dit week overzicht ook mijn bed in. Lekker uitrusten en opladen voor weer een nieuwe week.

Dag Sinterklaasje en hallo Kerst

En dat was het voor die oude man. Wat mij betreft dus echt ‘Dag Sinterklaasje en hallo Kerst’. Het was een drukke en hectische week. Maar wel een hele leuke, productieve en gezellige week. Een week waar ik wel weer even op kan teren. De komende twee weken worden ook wat drukker. De kerstvakantie komt eraan dus ik moet wat vooruit werken. En ik moet de laatste dingen voor mijn online programma afmaken, zodat er in januari gestart kan worden. Het is zo’n waardevol programma en ik weet zeker dat veel vrouwen er heel veel aan zullen hebben. Dus op naar weer en nieuwe week!

Wat zijn jouw plannen voor komende week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!