fbpx

De allerlaatste schoolweek op de basisschool | Kijkje in mijn leven

De allerlaatste schoolweek en aftrap van de zomervakantie

En toen was de zomervakantie voor ons al begonnen. Maar afgelopen week was het een week van allemaal laatste keren. Zo’n laatste schoolweek is altijd al wat chaotisch, maar als je kind in groep 8 zit nog wat extra. De allerlaatste schoolweek van de basisschool is dan echt aangebroken en dat gaat van juffen- en meesterdag tot afscheidscadeautjes maken en van de eindmusical tot corona. En dan natuurlijk echt afscheid nemen. Je leest het allemaal in dit kijkje in mijn leven.

Zaterdag

Vandaag gaan we naar de opening van de Egyptische zomer in het Rijksmuseum van Oudheden. We zijn uitgenodigd om deze Egyptische zomer als eerst te ervaren en te delen met mijn lezers en volgers. We hebben een heerlijke ochtend waarin we de familievoorstelling Avontuur langs de Nijl bezoeken, de lichtshow bekijken, voorgelezen worden door kinderboekenschrijfster Lida Dijkstra, een schrijfworkshop bij haar volgen en een tekenworkshop van illustrator Djenné Fila volgen. En natuurlijk lopen we even langs de mummies die we altijd een bezoekje brengen als we hier zijn.

In de middag doe ik helemaal niks. Oke, wat wasjes draaien. Maar komende week wordt een drukke week dus spaar ik mijn energie dit weekend. Alex gaat in de middag naar het appartement van mijn moeder om nog wat te behangen.

Zondag

Vandaag starten we met zijn allen rustig op. De meiden hebben ook een drukke week dus gewoon even niks vandaag. En nu er om ons heen wat mensen ziek zijn (griepjes en buikgriep) wil ik niet het risico lopen dat Marley ziek wordt. Zou toch zonde zijn als ze haar musical mist. Dus naast wat wasjes doen, is het vooral lekker lezen en chillen. De meiden besluiten na een paar uur chillen lekker buiten te gaan spelen en zo heb ik onverwacht even het rijk alleen. Ook wel eens lekker.

Wel lekker op tijd naar bed want de allerlaatste schoolweek is aangebroken en dat wordt een drukke week met een hoop emoties.

Maandag

En toen was de allerlaatste schoolweek echt ingegaan. Wat is dit schooljaar voorbij gevlogen! En wat hebben we een hoop meegemaakt dit schooljaar. Jenna zit helemaal op haar plek op haar nieuwe school en ze had zich geen beter meester kunnen wensen. Hij wist haar weer te motiveren en zag wie ze werkelijk is en dat zien we terug in haar als persoon en ook haar schoolresultaten die de laatste twee jaar een heel andere Jenna lieten zien. Ze wordt weer uitgedaagd en heeft een boekbespreking en spreekbeurt gehad, wat Marley in 8 jaar basisschool nog nooit heeft gehad. Jenna gaat volgend jaar met een prachtig rapport naar groep 6.

De maandag begonnen met een wandeling

En voor Marley is dit de allerlaatste week op de basisschool. Ze heeft he de laatste jaren niet gemakkelijk gehad. Van een kleuter die ver vooruit liep en alles zo oppikte ging het vanaf groep 5 heel anders. Vanaf dat moment worstelt ze met epilepsie. Van medicatie die niks doet tot medicatie die de aanvallen erger maakte en van heel veel moeite doen om het allemaal bij te houden tot bloeien omdat we thuis focussen op wat wel goed en makkelijk gaat in plaats van wat moeilijk gaat. Ze is er dit schooljaar achter gekomen dat ze helemaal klaar is met de basisschool en klaar is voor de volgende stap. En ik voel eigenlijk hetzelfde. Spannend is het wel!

Gelukkig kunnen we eerst nog genieten van 6 weken welverdiende vakantie. Oke, ik moet natuurlijk gewoon werken, maar ik werk de eerste 3 weken maar 2 tot 3 dagen en de laatste 3 weken ben ik samen met de rest van het gezin lekker vrij. Even geen werk, maar écht tijd voor elkaar.

Dinsdag

Vandaag heb ik met Irene van FotoMaNo en Laura van LauLau weer een Master Mind met heerlijke luncht, waarin we terugblikken op afgelopen halfjaar en de lessen die we geleerd hebben. Het is zo mooi om te zien hoe we allemaal blijven groeien als ondernemers, maar ook zeker als personen. En we kijken vooruit op het komende halfjaar. Waar staan we nu? Welke doelen hebben we nog en wat moeten we daarvoor doen? We kunnen na de Master Mind weer met een gefocuste blik aan de slag in en aan onze bedrijven.

Heerlijk geluncht tijdens de Master Mind met Irene en Laura

Na de Master Mind gauw naar huis om Jenna op te halen en dan door naar Intratuin voor de juffen- en meestercadeaus. Jenna heeft woensdag juffen- en meesterdag. Marley heeft dit vandaag, maar haar juf zit thuis met corona dus geeft zij op de laatste schooldag een cadeau aan haar juf en meester. Gelukkig gaat ze nog wel met haar meester, klas en een andere juf (haar andere lievelingsjuf) naar de Zoetermeerse plas om lekker te zwemmen, spelletjes te doen en te chillen met haar vriendinnen.

Woensdag

Vandaag is dé dag: musicaldag! Marley moet eerst even naar de ortho voor een slotje dat los zit en dan door naar school voor de laatste voorbereidingen. In de ochtend heeft ze eerst een voorstelling voor de kinderen van de school en opa’s en oma’s. Natuurlijk zijn opa en oma Piano (Alex zijn moeder en stiefvader) en oma Vliegtuig (mijn moeder) van de partij. Marley heeft gelukkig geen last van zenuwen en ik kan niet wachten tot wij de musical in de avond zien.

Op weg naar de eindmusical van Marley

Ik haal ff een dweil door het huis en ga dan aan mijn studie tot de meiden thuis zijn. Dan gaan we lunchen en hebben we een rustige middag. Om 18 uur moet Marley al op school zijn en om 18:45 gaan de deuren voor ons open. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het best wel een heftige avond vond. Een groot deel van Marley haar klasgenoten ken ik al vanaf dat ze kleine kleutertjes waren en om ze dan zo op het podium te zien, dat doet echt wel wat met me.

Ik heb het de hele musical droog kunnen houden. Maar toen kwam het officiële afscheid waarin de juf over iedere leerling iets zegt. En ik breek al bij Marley haar vriendinnetje dat in tranen is als ze wordt toegesproken. En als Marley dan aan de beurt is houden Alex, Jenna en ik het alledrie niet droog. Wat zijn we trots op onze dochter en zus en wat houden we ongelooflijk veel van haar.

Donderdag

De laatste dag van de allerlaatste schoolweek van Marley is nu dan echt aangebroken. Marley hoeft pas om 12 uur op school te zijn dus slapen we allebei uit en ontbijten we gezellig op bed. Als zij naar school is ga ik nog even aan het werk en dan is het om 14 uur echt zover; ze springt de school uit. Nu echt afscheid nemen van de juf en uiteraard houdt niemand het droog. En dan is voor allebei mijn meisjes de zomervakantie begonnen!

De allerlaatste schoolweek zit er nu echt op en zoals ieder jaar eten we bij de snackbar om de hoek een ijsje (nou ja de meiden dan) en eten we in de avond maccie. Lekker in bed met een filmpje aangezien het toch baggerweer is. Vakantie. We zijn er allemaal aan toe.

Vrijdag

Vandaag gaan we gezellig ontbijten met z’n viertjes. Even echt de vakantie inluiden. Al werkt Alex de eerste drie weken nog gewoon en gaat al zijn vrije tijd in behangen en laminaat leggen zitten. Gelukkig komt zijn broertje hem komende week helpen, dan gaat het wat sneller allemaal en weten we zeker dat het einde van het opknappen in zicht is. Dan hebben de meiden hopelijk voordat onze vakantie begint (de laatste 3 weken van de zomervakantie) allebei weer een eigen kamer.

Mijn moeder gaat over een week op vakantie en ik wil eigenlijk dat we daarvoor klaar zijn met al het klussen in haar woning zodat ze na haar vakantie in haar eigen huisje kan en wij na 7 maanden weer een gezin van 4 zijn. Want hoe dankbaar ik ook ben dat ik (en de rest van mijn gezin) mijn moeder heb kunnen helpen, ik merk dat iedereen weer behoefte heeft aan het oude normaal en privacy. Wat natuurlijk niet gek is.

Na het ontbijt ga ik nog even werken en in de middag int Marley haar gewonnen cadeau van de loterij op school. Een middag spelen met een vriendin in de grote speeltuin met één van haar lievelingsjuffen. En omdat ik het toevallig heel goed met die juf kan vinden, gaan Jenna en ik ook gezellig mee. De meiden spelen en de juf en ik gezellig aan de koffie en bijkletsen.

Wat een heerlijk begin van de vakantie zo. Ik kijk nu al uit naar de komende 6 weken. Een beetje werken, maar vooral lekker genieten van onze vrije tijd en bijkomen van weer een druk jaar. Ik heb er zin in!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!