fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | De bovenverdieping opknappen

De bovenverdieping opknappen

Deze week begint met een studiedag. En hoe gezellig ik het ook vind, als Alex beide studiedagen en het weekend ertussen moet werken ben ik toch wel blij als ze weer naar school gaan. En normaal gesproken heb ik er niet zo veel last van, maar na het overlijden van mijn oma van vorige week ben ik toch uit mijn doen en slaap ik slechter. Het voordeel dat hij dit weekend moest werken is dat hij deze week drie dagen achter elkaar vrij is en hij dus verder kan met de bovenverdieping opknappen 😉

Maandag

Vandaag een studiedag en eigenlijk had ik met de meiden de hort op willen gaan. Maar het is zulk vies prutsweer dat we lekker thuis blijven. Nou ja lekker. Echt blij zijn ze niet met me want ik wil dat ze hun slaapkamer opruimen. Alex is dinsdag, woensdag en donderdag vrij en dan kan hij dus verder met de bovenverdieping opknappen. Te beginnen met de slaapkamer van de meiden. Mijn handen jeukten de afgelopen dagen om zelf wat te gaan doen. Maar ik heb me voorgenomen dat ik me alleen met de inrichting bezig hou. En deze week mis ik een werkdag dus ik gebruik de tijd dat de meiden op school zijn voornamelijk om te werken. Ben benieuwd of ik het volhou of me er toch mee ga bemoeien haha.

Met waterverf gemaakt
Ben heel blij met het eindresultaat

Als de meiden naar kickboksen ruim ik het laatste beetje op, stof en stofzuig hun slaapkamer en verschoon hun bedden. Zo kan Alex morgen direct aan de slag. Ik ga vroeg naar bed, want ik heb een partij hoofdpijn. Zit met mijn hoofd zo in Mauritius. Ik mis op dit moment mijn moeder echt enorm en denk de hele tijd aan haar. Je moeder verliezen is toch het ergste wat er is en ik kan me zo goed voorstellen hoe zij zich nu moet voelen. Ik bel haar dan ook meerdere keren per dag zodat ze weet dat ik aan haar denk. En het is fijn om haar stem te horen. Om mezelf een beetje af te leiden ga ik lekker met waterverf aan de slag. En het resultaat is erg leuk geworden!

Dinsdag

Deze ochtend rij ik eerst naar de Praxis voor behang en alles wat er nodig is voor het behangen van een muurtje. Zo kan Alex gelijk aan de slag en is vandaag in ieder geval het muurtje behangen. Ik had gehoopt dat hij ook al het plafond zou witten, maar helaas. Gelukkig is hij morgen ook nog vrij 😉

De bovenverdieping opknappen en nagels gedaan

Ik ga vandaag mijn nagels weer laten doen bij een vriendin en omdat Jenna wilde dat ik roze nagellak zou nemen, ga ik voor roze. Maar deze keer mag ze een leuk printje op vier nagels maken. Ja ja, ik vind het stiekem toch wel leuk dat nailart. Ik ben helemaal happy met mijn nagels en bij thuiskomst ga ik nog even aan het werk.

Woensdag

Ik denk dat ik vorige week toch te snel door ben gegaan met alles, want vandaag voel ik me zo sip. Al weken ben ik verkouden en heb daar nu nog eens oorpijn bijgekregen en mis mijn moeder zo erg. Daarom blijf ik lekker in mijn bed liggen. Ik kan mezelf wel dwingen om van alles te doen, maar daar voel ik me nu niet beter door. Ik doe lekker rustig aan en voel me steeds beter. Nadat ik uitgebreid heb gedoucht ben ik klaar om te werken. Ik kan er weer tegenaan!

De bovenverdieping opknappen
Alex is lekker bezig in de slaapkamer van de meiden

Ik heb uiteindelijk een lekker productief dagje gehad. Ik weet zeker dat als ik mezelf in de ochtend had gedwongen er niks uit mijn handen was gekomen. Die burn out van twee jaar geleden heeft er echt voor gezorgd dat ik naar mijn lichaam luister. Ik weet ook dat ik in een luxe positie zit, want als ik een baan buiten de deur had gehad was het natuurlijk anders geweest. Nu kan ik ervoor kiezen om te blijven liggen en mezelf de ochtend vrij te geven. Ik ben heel dankbaar dat dit kan.

Donderdag

We beginnen deze dag lekker vroeg, want om 8 uur moeten we al bij de tandarts zijn. Ik heb helaas een klein gaatje. Ik was er al bang voor, want iedere keer als ik chocola had deed het erg pijn. Over twee weken terug. Alex moet ook terug komen, maar de meiden hebben een keurig gebit. En dat terwijl we sinds er bij Marley epilepsie was geconstateerd, geen tandpasta met fluoride meer gebruiken.

De bovenverdieping opknappen het begin van het planbord is er
Het begin van het planbord/takenbord is er!

Niet dat je door fluoride epilepsie krijgt. Maar Marley had steeds aanvalletjes tijdens het poetsen van haar tanden. Na het gebruik van tandpasta zonder fluoride niet. En natuurlijk zal het ook door de medicatie komen dat ze geen aanvallen meer heeft. Maar misschien wordt het door de fluoride getriggerd. Dus liever het zeker voor het onzekere nemen.

Vrijdag

Zoals ieder vrijdag begin ik de dag met boodschappen doen. Je kan het maar gehad hebben 😉 Ik heb donderdag een weekmenu gemaakt en kan lekker relaxed de winkel door. Na het boodschappen doen komt een buurvrouw gezellig koffie drinken. We zijn zo aan het kletsen dat ik om 12 uur bijna vergeet Jenna te halen. Maar ik kijk gelukkig net op tijd op de klok. Ik heb een hele tijd geleden een muurtje met magneetverf geverfd. Het plan was om daar een planbord/takenbord voor de meiden te maken. Maar dat project is stil komen te liggen. Tot vandaag, want we (de meiden en ik) zijn aan de knutsel gegaan.

lasagne om van te smullen

Alex heeft een late dienst dus ik eet vandaag alleen met de meiden. En omdat ze gek op pasta zijn maak ik lekker lasagne. Tijde geleden dat we dit hebben gegeten en het voordeel van een grote bak lasagne is dat ik morgen niet hoef te koken. Als we klaar zijn gaan we lekker met zijn drietjes in het grote bed liggen. Vanavond weer The Voice  en Jenna valt al gauw in slaap, maar Marley kijk het liefst de hele uitzending.

Zaterdag

Vandaag vroeg uit de veren, want ik ga iets heel leuks doen! Via Tilda Timmers die ik op Instagram heb leren kennen heb ik Vintage per Kilo en Branded per Kilo ontdekt. En vandaag gaan we naar Branded per Kilo. Je koop dat vintage merkkleding en betaalt voor het gewicht. Superleuk en een echte aanrader als je van merkkleding en vintage houdt. En natuurlijk voor een prikkie wilt shoppen. Ik heb uiteindelijk ‘maar’ twee jurkjes gekocht, maar het was het waard. Ik ga hier zeker vaker naartoe. Het leuke is ook dat het steeds ergens anders is. Dus op naar de volgende shopsessie!

mooie nagels net als mama

Als ik eind van de middag weer thuis kom hebben de meiden al aardig wat takenkaartjes gemaakt voor op het bord in de gang. Ik hoef de kaartjes alleen maar te plastificeren en voorzien van magneettape. Dan vraagt Jenna of ik eindelijk haar nagels ook wil lakken. Ze wil zo graag of ze dezelfde nagels mag als ik. En natuurlijk mag dat. Al kan ik het natuurlijk niet zo mooi als Wendy van Vingerverf. Gelukkig is ze wel blij met het eindresultaat 😉

Zondag

Ook vandaag staan we op tijd op. We gaan namelijk weer naar de kerk. Vandaag worden de kinderen die hun Eerste Heilige Communie doen voorgesteld aan de kerk. En het kinderkoor waar de meiden inzitten zingen bij deze viering. Beide dames worden dus in de kerk verwacht. Aan het begin van de mis mag Jenna de kaars aan steken.

Marley is gevraagd om iets te zeggen bij de voorbede. Ze moest hier iets noemen om voor te bidden en zij wilde voor haar opa Ster (mijn vader) bidden. Zo lief dat ze hier zelf mee kwam. Ze is ook zo’n lieverd, want ze vroeg eerst of ik dat wel goed vond. Want als ik er verdrietig om zou worden dan zou ze voor iemand anders bidden. Maar hier kan ik toch niet verdrietig om worden, ik ben alleen maar trots! Ik vind het zo bijzonder dat ze allebei mijn vader niet kennen, maar altijd over hem praten alsof hij gewoon onderdeel van hun leven is. En ze houden ook echt van hem.

voorstellen in de kerk
Marley stelt zich voor in de kerk

De rest van de zondag doe ik huishoudelijke klusjes. Alex begin past einde van middag met werken dus dan hebben de meiden ook nog wat tijd voor papa. Als hij naar zijn werk is gaan de meiden en ik eten, maken we het takenbord af en is het alweer tijd om het weekend af te sluiten. Nou ja, ik kijk natuurlijk eerst nog naar De Luizenmoeder en maak dit weekoverzicht af 😉

De bovenverdieping opknappen

Het was weer een productief en gezellig weekje. Ik ben deze week heel erg creatief bezig geweest en ik kreeg er zoveel energie van! Dit hou ik dus even vast en ga komende week nog meer leuke dingen maken. En hopelijk krijg ik Alex zo gek om komende week verder te gaan met de bovenverdieping opknappen. Ik heb in ieder geval al bedden voor de meiden besteld en die komen deze week binnen. Dan kunnen we de kamer leuk aan gaan kleden en verder met mijn kantoor. Ik kan niet wachten!

Hoe was jouw week?

Liefs,
Irene

Deel op:

1 gedachte over “Een kijkje in mijn leven | De bovenverdieping opknappen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!