fbpx

De campagne Samen Smeren zorgt dat kleuters zich op school beschermen tegen schadelijke zonnestralen

De campagne Samen Smeren zorgt dat kleuters zich op school beschermen tegen schadelijke zonnestralen

Gister startte de jaarlijkse campagne ‘Samen Smeren’ in Nederland. Een unieke campagne waarbij basisscholen in Nederland gratis zonnebrandcrème krijgen aangeboden. Daarnaast krijgen ze een lespakket met mascottes Brom & Brul in de hoofdrol. Klasgenootjes worden zonmaatjes want verbranden, dat mag niet! De campagne Samen Smeren zorgt dat kleuters zich op school beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

Niet ideaal

Stel je voor, je bent leerkracht in het basisonderwijs. Kleuters. Zo’n stuk of 25 kleuters die je onder je hoede hebt. En jullie gaan buiten spelen. Je kijkt naar buiten en de zon schijnt. Toch moeten de kinderen naar buiten want ze hebben frisse lucht nodig. En ze moeten even hun energie kwijt.

Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de ouders dat de kinderen thuis al ingesmeerd zijn. Maar als jouw kind om acht uur is ingesmeerd, zal er om één uur nog weinig zonnebrandcrème op dat snoetje zitten. Maar als jij als leerkracht 25 kinderen moet insmeren, ben je wel even bezig. Tegen de tijd dat alle kinderen zijn ingesmeerd, gaat de bel en is het tijd om naar huis te gaan. Niet ideaal dus. Maar het is wel belangrijk dat kinderen goed beschermd worden tegen de zon. Iedereen weet wel wat voor schadelijke gevolgen de zon kan hebben.

Zonmaatjes

Ladival Zonbescherming komt met een oplossing; ze stellen duizenden mini flacons ‘Ladival voor Kinderen SPF 30’ gratis beschikbaar aan basisscholen. Ook ontwikkelden ze een handige methode om kleuters elkaar te laten insmeren: klasgenootjes worden zonmaatjes! Ik weet dat Marley vanaf groep 1 een rijmaatje heeft. Dit zou ook meteen het zonmaatje kunnen zijn. Ideaal! En natuurlijk krijgt iedere kleuter ook een eigen flesje Ladival SPF 30.

Eigenlijk vind ik dat elk kind zonnebrandcreme mee naar school mee zou moeten nemen.En de lagere klassen zou je ook met zonmaatjes kunnen laten werken. Bijvoorbeeld de onderbouw. En de bovenbouw kan prima zelf hun gezicht en armen insmeren. Eigenlijk zouden scholen dit naast een tasje met eten en drinken ook zonnebrand verplicht moeten stellen. Zomaar een ideetje. Raar dat ik hier nooit eerder aan heb gedacht. Toch maar weer goed dat deze campagne er is want het zorgt dus ook voor een stukje bewustzijn (tja, ook bij mij ja). Goede zaak wat mij betreft!

Mascottes Brom & Brul

In deze campagne staan mascottes Brom & Brul centraal. De diertjes leggen in de leuke prentenboekjes, filmpjes, praktische stappenplannen en kleurplaten uit waarom insmeren zo belangrijk is. En ze vertellen ook hoe kleuters elkaar kunnen insmeren. Stickers en maskers maken het pakket nog leuker voor deze groep jonge kinderen.

De campagne Samen Smeren zorgt dat kleuters zich op school beschermen tegen schadelijke zonnestralen
Brom en Brul
Smeerdiploma

Insmeren? Zo gepiept! Na het insmeren krijgen kleuters een ‘smeerdiploma’ mee naar huis. Op de website Samen Smeren
 kunnen basisscholen het lespakket aanvragen, producten downloaden en kunnen ouders meer informatie inwinnen. Het lespakket van dit jaar is vernieuwd en nog interessanter geworden. Zo wordt er in het prentenboekje in kleutertaal uitgelegd dat het huidje rood kan worden door de zonnestralen. Maar ook dat je er zelfs ziek van kan worden. In de nieuwe serie animatievideo’s wordt getoond dat insmeren niet alleen belangrijk is op het strand, maar ook op school, in de speeltuin, in het park, tijdens het varen in een bootje en meer! Mijn kinderen zijn het zo gewend dat ze me er zelfs aan helpen herinneren dat ik ze nog in moet smeren haha.

In actie voor KWF Kankerbestrijding

Ladival Zonbescherming is een Duits merk gespecialiseerd in bescherming van de kwetsbare kinderhuid en de overgevoelige volwassenhuid tegen UV-A, UV-B en IR‑A straling. De producten zijn vrij van parfums, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parabenen (altijd goed). Ladival wordt veelvuldig aanbevolen door dermatologen en is verkrijgbaar bij apotheken, ETOS, D.I.O. drogist en DA.  Ook dit jaar komt Ladival weer in actie voor KWF Kankerbestrijding. Per verkochte flacon ‘Ladival voor Kinderen’ wordt 1 euro gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Goede zaak dus!

Meer informatie : Samen Smeren
Video’s : filmpjes
Facebook :Facebook Ladival

 

Bron: Ladival

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!