fbpx

De eerste schooldag in groep 1

De eerste schooldag in groep 1

Maandag was het zover. De eerste schooldag in groep 1. De zenuwen begonnen zondag al aardig op te komen. Ja, bij mij hè. Marley was er heel rustig onder. Ik had buikpijn, moest steeds plassen en heb zondagavond wel 6x gecontroleerd of alles wat ze nodig had ook in haar tas zat. Drinken en fruit voor de kleine pauze: check! Drinken en banaan voor de lunch: check! Boterham voor de lunch zou ik maandagochtend klaar maken. En natuurlijk haar gympakje en -schoentjes. En dus maar op tijd naar bed.

De eerste schooldag is aangebroken

En toen was het maandagochtend. De eerste schooldag in groep 1. Ik ben totaal geen ochtendmens en de ochtenden verlopen dan meestal ook vrij chaotisch (vandaar dat ik ‘s avonds alvast de kleding voor de meiden en mijzelf klaar leg en nu dus ook de schooltas) maar deze ochtend waren we op tijd! En dus hebben we met het hele gezin, inclusief oma die over een paar weken weer naar haar huis in Mauritius gaat, Marley naar school gebracht.

Trotse mama

Ik kon m’n tranen nog net bedwingen. Ook voelde ik een soort leegte die ik niet kan omschrijven. Ik denk dat je daar moeder voor moet zijn om te begrijpen wat ik bedoel. Maar diezelfde leegte maakt ook plaats voor trots. Want jeetje wat voelde ik me trots. Ons kleine prinsesje dat voor mijn gevoel gister geboren is, zit gewoon in groep 1 van de basisschool. 

Een nieuwe fase

Een nieuwe fase voor haar waarin zij weer veel nieuwe dingen zal leren en een periode waarin zij zeker zal veranderen. Maar ook voor mij als moeder een nieuwe fase waarin ik nieuwe dingen zal leren en ongetwijfeld zal ook ik daardoor veranderen. Ik ben nu bijvoorbeeld een schoolpleinmoeder geworden. Al ben ik er nog niet helemaal over uit wat dat dan precies inhoudt. Maar de tijd zal het zeker leren. Het belangrijkste is toch wel dat Marley echt met heel veel plezier naar school gaat en vol energie en hele verhalen weer thuis komt. Want als je kind blij is, is mama ook blij. Ik hoop dat ze dat plezier in de loop der jaren vast zal houden en geniet van deze periode want ook deze fase gaat weer voorbij.

De eerste schooldag in groep 1

Maar nu kijken we vooral uit naar vrijdag want dan is ze jarig en wordt ze 4 jaar. Dan is ze officieel een kleuter. Maar voor mij zal ze altijd dat kleine schattige en mooie baby’tje met die mooie zwarte haartjes zijn. Het meisje dat van mij een mama maakte…

Hoe heb jij de eerste schooldag van je kind ervaren?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!