fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De eerste work out voelde goed

De eerste work out voelde goed

Ik keek echt uit naar mijn eerste yogales. Even ontspannen en ontstressen en weer helemaal in balans komen. En tegelijkertijd werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Dus vanuit mijn werk snel naar huis, eten en omkleden en hup, richting yogales. Maar helaas de les ging niet door. Ik baalde als een stekker omdat ik me ook netjes had aangemeld (met telefoonnummer) voor de proefles. Ik had dus wel verwacht dat ik ook netjes een afmelding zou krijgen (per mail of telefoon). Maar goed, ik was in soort van sporttenue en moest dus weer naar huis. Beetje zonde en dus heb ik een eigen work out bedacht. En de eerste work out voelde goed.

Mijn work out

Ik heb mijn hometrainer afgestoft en 15 minuten gefietst. Vervolgens aardig wat squats gedaan, uiteraard ook wat lunges, flink wat tricep dips en (zoveel als ik kon) push-ups. Toen nog even alle rechte en schuine buikspieren wakker geschud. Tja, na 6 maanden niks doen zal dat schrikken geweest zijn voor ze. Ik zat in een lekkere flow en had niet eens in de gaten dat er 50 minuten waren verstreken. Tijd voor de cooling down. Wat voelde ik me daarna goed! Trots dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten omdat de yogales niet door ging. Ik had mezelf in het zweet gewerkt voor een heel goed doel. Nog 5 kilootjes, jeee!

Spierpijn!

Uiteraard heb ik de twee dagen na mijn workout goed gevoeld dat ik mijn spieren weer aan het werk heb gezet. Lachen ging moeilijk en trappen lopen was ook geen pretje. Maar het was het waard! De eerste work out voelde goed en ik voelde me meteen al fitter. En heel gek, drie mensen hebben mij gevraagd of ik afgevallen was. Ehhh nee. En natuurlijk komt dat niet door één workout. Maar doordat ik de vraag kreeg of ik afgevallen was, kreeg ik wel weer een boost om door te zetten.

Work out nummer twee

Mijn tweede workout is inmiddels ook een feit. Manlief was er niet, dus ben ik weer op mijn hometrainer en de oefeningen die ik van de bootcamp ken, aangewezen. Geloof me, dat zijn er genoeg dus ik heb me vermaakt. Ik kreeg die 50 minuten zo weer vol. En wat gaf het me weer een goed gevoel. Ik was de laatste tijd weer veel moe en mijn energielevel was aan de lage kant. Uiteraard helpt het dat ik pas op vakantie ben geweest en zit het met mijn energie level (nog) wel oke. Maar merkte de dagen na mijn workouts echt verschil.

Yoga gaat hem niet worden

Ik kreeg later deze week nog een telefoontje van de yoga-mevrouw met excuses dat ik niet op de hoogte was gesteld. Ik vraag me af of ik dat telefoontje ook had gekregen als ik geen e-mail had gestuurd. Geen boze mail hoor, maar ik gaf wel aan dat ik het jammer vind dat ik me aan moet melden met telefoonnummer. Om vervolgens niet gebeld te worden als de les niet doorgaat. Ik kreeg de vraag of ik komende maandag wel weer mee wilde doen. Ik heb me netjes afgemeld. Ze hebben me toch een beetje teleurgesteld. Dus nu toch even maar geen yoga voor mij. Ik zeg niet ‘nooit’, maar nu even niet.

Work out in de buitenlucht

Afgelopen maandag heb ik met een vriendin buiten getraind. Zij moet afvallen, ik wil afvallen en we willen allebei een betere conditie. Ik had een leuke bootcamp in elkaar gezet. Warming-up, oefeningen voor benen en billen, buik en lovehamdles werden aangepakt, uiteraard de armen niet vergeten en onze vriendje ‘plank’ heeft onze core aangepakt. Afgesloten met een cooling-down en zo zat onze bootcamp er na 50 minuten op. Ik vond het heerlijk. Vriendin op sommige punten wat minder, maar als we er een paar weken op hebben zitten, zijn de oefeningen ook voor haar een eitje. Ze vond het in ieder geval heerlijk om buiten te trainen. Volgende week gaan we weer.

Samen trainen

Toen ik op mijn werk vertelde dat we gingen bootcampen en dat ik de ’trainer’ was, kreeg ik gelijk heel veel positieve reacties. Twee collega’s zeiden meteen dat ze mee wilden doen. Ik heb gezegd dat we eerst een ’try out’ hebben met zijn tweeën, maar dat ze volgende week zeker mee mogen doen. Iedereen mag meedoen. Er is maar één voorwaarde: je wil ervoor gaan! En we hadden het gezellig met zijn twee, maar met een groepje is zeker net zo gezellig. En samen voor een doel gaan is altijd leuker dan alleen. Zo zie je maar, de eerste work out voelde goed en blijkt ook goed te zijn geweest…

Foto: Pixabay

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

2 gedachten over “De eerste work out voelde goed”

    1. Ja dat verbaasde me eerlijk gezegd. Superleuk natuurlijk! Motiveert mij nog meer om vast te houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!