De grote dag | Kijkje in mijn leven

Komende week wordt het een drukke maar gezellige week. Eerst drie dagen werken en dan is het de grote dag, want donderdag trouwen mijn zwager en schoonzus. Ik moet nog een paar dingen doen voor de bruiloft en wat vooruit werken omdat het ook bijna kerstvakantie is. Ik ben alleen bang dat het niet gaat lukken..

Maandag

Het plan was om vroeg op te staan, maar mijn wekker ging niet af en dus werd ik veel te laat wakker. Het voelde als 6 uur, maar het was al 8 uur. Oeps! Gelukkig was Alex wel vroeg zijn bed uit en heeft hij de meiden klaargemaakt voor school. Ik ben gaan douchen en aan het werk gegaan. Baalde enorm, want ik had die vroege uurtjes echt even willen pakken. Ik ben dan ook niet gaan sporten. Dat kan van de week nog wel.

Ik maakte tussendoor ook nog een kerst wandhanger

Als de meiden naar kickboksen zijn werk ik nog even en dat doe ik ook als ze liggen te slapen. Gelukkig lig ik dan weer op schema en kan ik morgen in de herkansing..

Dinsdag

Vandaag was weer het plan om vroeger op te staan. Maar ook vandaag is het niet gelukt. Ik was maandagavond nog tot laat met een opdracht bezig en dan is vroeg opstaan natuurlijk drama. Vandaag ga ik ook in de avond werken, want in de ochtend ga ik gezellig met mijn schoonmoeder mijn nagels laten doen voor de bruiloft. Dan moet ik nog op zoek naar panty’s voor de meiden en mezelf. En omdat er ook gegeten moet worden gaan we ook gezellig uitgebreid lunchen. We konden allebei wel even zo’n dagje gebruiken aangezien het een hoop geregel is allemaal.

mooie nagels voor de grote dag
Helemaal blij met mijn mooie nagels

Het is ook nog eens superspannend want ik heb vorige week schoenen voor de meiden besteld en ik heb nog geen mail gehad dat ze verzonden zijn. Maar gelukkig komt aan het einde van de dag de bevestiging dat de schoenen woensdag worden bezorgd. Ik hoef dus niet last minute nog op schoenenjacht. En ik kan weer wat van het lijstje afvinken. Mooi!

Woensdag

Laatste dagje school voor de meiden. Eigenijk hebben ze vanavond kerstdiner op school, maar dit jaar slaan we even over. Morgen wordt het al druk genoeg dus lekker rustige middagzon tijd naar bed en morgen fris en fruitig op voor het huwelijk van mijn zwager en schoonzus.

En toen kwam er ook nog een heel leuk verrassingspakket binnen. Heel veel LOL Surprise spaarkaarten en en verzamelmap. Je snapt wel dat mijn meiden door het dolle waren 😉

Als de meiden uit school zijn gaan we lekker tutten. Ik heb natuurlijk van die mooie nagels en dat willen zij ook. Dus ga ik hun nageltjes lakken en doen we lekker een maskertje op.

Donderdag

Vandaag is dan eindelijk de grote dag waar we zo lang naar uit hebben gekeken. Ik zou ik niet zijn als ik mijn taak als ceremoniemeester niet heel serieus zou nemen. Ik ga er zo in op dat ik helemaal vergeet om foto’s van mijn gezin en mezelf te maken. Dus ik heb alleen een selfie met mijn kinderen in de auto en een foto met mijn zwager toen we nog bij mijn schoonouders waren. Maar ik heb het bruidspaar gevraagd of ik een foto mocht delen en dat mocht. Wat zijn ze mooi hè!

Iedereen geniet vandaag. Ik zie allemaal stralende gezichten om me heen en iedereen is vrolijk. Oké, alleen ons neefje niet. Maar met wat hulp van zijn nichtjes komt ook dat helemaal goed. Een ceremonie duurt voor kinderen ook lang; een hoop gepraat en grapjes die ze toch niet begrijpen. Gelukkig is hij na de ceremonie weer helemaal blij en na de receptie en het diner gaan de voetjes van de vloer. Het was een mooie dag!

Vrijdag

Over vandaag kan ik heel kort zijn. Er gebeurt weinig. En niet omdat ik een kater heb, want dat is met twee wijntjes onmogelijk. Maar ik ben gewoon zo moe. Gister ging om 7 uur de wekker, om 11:00 uur de deur uit en pas weer tegen tweeën thuis. KA-POT! Deze oma trekt dat niet meer hoor haha.

lekker brak na de grote dag
Lekker brak na de grote dag

Maar de rest van het gezin is ook moe. Dus we hangen een beetje op de bank, proberen de kerstpuzzel met 1000 stukjes af te krijgen en verder gebeurt er niet veel. Het is zelfs zo erg dat Alex rond half zes besluit om naar de Mac te rijden. We hebben allebei geen zin om te koken en geen trek in brood.

Zaterdag

Vandaag heb ik weer energie en zit er meer leven in ons allemaal. Alex moet ’s middags werken dus voordat hij de deur uit gaat, ga ik boodschappen doen. Nog geen kerstinkopen, dacht ik, maar het is gekkenhuis in de winkel dat ik besluit toch al wat dingetjes mee te nemen. Verder eigenlijk gewoon de wekelijkse boodschappen.

Nog een paar kerstkaarten die gemaakt moeten worden

Na het eten gaan de meiden en ik weer verder met de kerstpuzzel en hij is bijna af. We maken deze puzzel ieder jaar voor Kerst en dit is het derde of vierde jaar op rij, maar het blijft een gepuzzel haha. En ik ga aan de slag met de laatste kerstkaarten. Helemaal vergeten dat ik er nog een paar moest maken.

Zondag

Vandaag slapen Alex en ik uit. We hebben het blijkbaar nodig. Maar het huis moet ook aan kant. Morgen gaan we een dagje naar het Hof van Saksen in Drente. Mijn zwager, schoonzus, hun kinderen en mijn schoonouders zijn daar een weekje en ze vroegen of we gezellig een dagje die kant op wilden komen. Dat is natuurlijk wel heel gezellig. Maar zorgt wel dat ik een dag minder heb voor de kerstvoorbereidingen. Dus Alex gaat beneden aan de slag en ik boven.

Helaas is het me niet gelukt om voor iedereen die ik wilde een kerstkaart te maken. Die zullen het moeten doen met een gekochte kaart. Maar volgend jaar krijgen ze een eigen gemaakte kaart!

Maar we moeten ook nog kerstcadeautjes hebben. Dus voordat Alex naar zijn werk gaat, gaan we snel nog even de stad in. Voor mijn gezin heb ik nu alles. Dinsdag alleen nog even voor alle nichtjes en het neefje de bioscoopbonnen halen. Die krijgen ze ieder jaar van ons voor Kerst. Een leuke traditie die ik hoop nog jaren vol te houden.

De grote dag

Deze week stond vooral in het teken van de grote dag. En van werk is maar weinig terecht gekomen. Gelukkig had ik wat vooruit geschreven en kan ik wel wat schuiven met blogs. Komt helemaal goed. En zo met de kerstdagen en tegen het einde van het jaar is het toch altijd al rustiger op mijn blog. Komt in januari wel weer goed. Komende week ga ik genieten van een weekje ‘vakantie’. Dus volgende week komt er geen weekoverzicht of ‘kijkje in mijn leven’ online. Maar na de kerstvakantie kan je weer iedere week lezen wat er allemaal gebeurt is.

Ik wens je hele fijne kerstdagen!

Liefs,
Irene

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.